Ankara'da piknik ve balık avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında oyalin tarafından paylaşıldı.

1. oyalin

oyalin Ozgur Yalin

İyi akşamlar arkadaşlar;

Ankara'da yaşıyorum, pazar günü 2 aile hem piknik hem de olta ile avlanacağımız bir yere gitmek istiyoruz.

Ankara'dan çok uzaklaşmadan güzel bir pazar günü geçirebileceğimiz, piknik yapabileceğimiz ve olta ile avlanabileceğimiz nereleri tavsiye edersiniz?.. Bir de ( bu konuda eniştem biraz bilgili ama ben çok cahilim ) tavsiye edeceğiniz yerde ne tür yem kullanmamızı tavsiye edersiniz.?

Bu arada; ne zamandır çok heves ettiğim balık avcılığına sizlerin de yer tavsiyeleri ile adım atmış olacağım. Umarım güzel bir gün olur ve biz bu yaz çoğu hafta sonları avlanarak geçiririz..

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Rastgele !

2. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Hem piknik hemde balık derseniz kurtboğazını öneririm. 2-3 iğneli dip oltası hazırlayın. yem olarak solucan, ciğer yada istavrit-hamsi (küçük parçalara bölerek) kullanın. Tatlı su levreği yakalarsınız.

3. oyalin

oyalin Ozgur Yalin

Teşekkür ederim;
    Tavsiyenizi dikkate alacağız...

4. oyalin

oyalin Ozgur Yalin

sabah 5 gibi kurtboğazı kenarındaydık, saat 6 gibi ilk oltayı attık.. saat 13:00'a kadar attık çektik attık çektik ama elimiz boş kaldı. Bol bol yosun temizliği yaptık..

Su kenarında ağaç pek olmadığından güneş çok yakmaya başladı, hanımlar ve çocuklar da vardı oyuzden sudan uzaklaştık,gölgeye pikniğe devam ettik.

Şunu anladık, balık avcılığı zor sanaat :) Ayrı bir ilgi alaka istiyor..

Ama yine deneyeceğiz; bu sefer hanımlar çocuklar olmayacak ve tek amac balık avı olacak.. İlk sefer tecrubesizliğimizin gazabına uğradık yani.

iyi günler.

5. turna

turna

Kurtboğazı barajını 5 yıllığına yasaklıyorlar, perch leri yok edip israil sazanı aşılayacaklarmış, özel güvenliği kaldırıp tamamen jandarmaya devredecekler, haberiniz olsun.

6. oyalin

oyalin Ozgur Yalin

cumartesi gece 03:00 gibi enişte ile gitmeyi planlıyorduk.. Bahsettiğiniz yasak ne zamandan itibaren geçerli?.. Eğer bu hafta gitmemizde bir engel yoksa, yem olarak tavuk göğüsü kullanmamızı tavsiye etti oltaları aldığımız yer, yanlış bir seçim mi yapıyoruz?.. Tavsiyeniz nedir?

7. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Şu anda yasak yok. Henüz yasaklandığını açıklamadılar. Gidebilirsiniz.

https://maps.google.com/maps?q=40.308036,32.706642&hl=tr&num=1&t=h&z=16

Bu kısımları denemenizi öneririm ama piknik olmaz burada. Güneşten mahvolursunuz. Yem olarakta ben hamsi ve istavrit kullandım ve randıman aldım.

8. oyalin

oyalin Ozgur Yalin

süper bir av olmuş.. maşallah. tebrik ederim.

tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağız..

teşekkürler.