arkadaşlar ben mamağa yeni taşındım.ankarada nerede turna tutabilirim,hangi yöntemi kullanmalıyım.yardımcı olursanız sevinirim
kardeş hoş geldin sefalar getirdin ama şunu hatırlatayım 2/2 tebliğlere göre turna avı 31 mart 2009 tarihine kadar yasak
Ben genelde Kırıkkale-Köprüköye gidiyorum, bereketli yerdir orası. Forumda raporlara bakarsanız ayrıntılı bilgiye ulaşırsınız. Ayrıca Kapulukaya ve Kesikköprü taraflarınıda öneririm. İllaki Ankara il sınırları içerisinde bir yere gideceğim derseniz Kurtboğazı Barajı'nı tavsiye ederim. Ben oraya iki senedir gitmiyorum son durumu hakkında bilgi veremeyeceğim ama oradan turna tutulduğuna dair raporları araştırırsanız görebilirsiniz. Ayrıca Ankarada Kızılcıhamam taraflarında eğrekkaya barajı, Kayaş'da Bayındır Barajı, Gölbaşı'nda Mogan gölü yer alıyor fakat buralara balık tutmaya değilde piknik yapmaya gidebilirsiniz. Gerçi Eğrekkaya barajında levrek çıktığını sitemizde okumuştum ama son durum nedir bilmiyorum. Ankara'dan Kırıkkaleye giderken Irmak kasabasından balık tutanları duymuştum, bende bu sene oralara gitmeye niyetlenmiştim ama kısmet olmadı. Burasınıda aklınızda tutabilirsiniz. Ayrıca gene Kırıkkalede Hasandede kasabasında da şansınızı deneyebilirsiniz. Oradan 6.5kg turna tutan arkadaşlar var. Son olarak Nallıhan-Güdül-Sakarya Nehri tarafları var ama orası hakkında hiçbir bilgim yok, oralarda avlanan arkadaşlar eminim size yardımcı olacaktır. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim. Ankarada turna tutmak istiyorsanız en az 70km yol katetmek zorundasınız ve 1 NİSANA KADAR SABRETMELİSİNİZ.
arkadaşım merhaba ben geçen sene mayıs ayında eğrekkaya gölet barajından 17 adet levrek aldım doğasıda çok güzel olan bir yer ava giderken bolca solucan götürmeni tavsiye ederim... haydi rasgele
Sezon Yarin ) yarından itibaren arkadaşım kapulukaya ve kesik köprüye gelebilirsin ama sana tavsiyem 15 nisana kadar beklemen keşif amaçlı bu hafta dolaştım yasağı dinleyen yok atan atana ama pek alan olduğunu göremedim geçen sezon çok bereketliydi güzel avlarımız oldu inş bu senede bereketli geçer şimdiden Rasgele
arkadaşım biz nisan 4 de köprüköydeydik yalnız yolu berbat bala ankara arasında 1 2 yer kötü ama bala karakeçili arası berbat gidersende mutlaka gümüş götür yoksa balık tutamazsın levreğe de gitmek istersen direkt kurtboğazı tek geçerim oraya giderken kırmızı çapari götür mümkün değil boş gelmezsin ama şimdi gitme kurtboğazına daha yumurtaları atmamaışlar rastgele
Yardim arkadaşlar av raporlarını takip ediyorum fakat ankaradan rapor gelmiyor genel olarak kurtboğazı köprüköy... biliniyor ama gidip te boşgelmemek için turna avlak yerlerinizi paylaşmanızı bekliyorum.ben çanıllıya gittim 3 tane yakaladıkturna beyaz sahte yem ile,sizlerde eğer bilgilerinizi yollarsanız sevinirim......
Ben 17.05.2009 da gittim kapulukayaya. bir tane bile çekemedik. Sadece biz deği bottakiler bile çekemedi. Yüzlerce gümüş vardı kıyılarda. Bizim kaşıkları ve sasileri beğenmediler herhalde
kurtboğazında bolca levrek var kırmızı sasi götürmek gerekir. ben geçen hafta 60 ın üzerinde yakaladım olta takımlarımı kaldırmışdım ama bu hafta sonu yoğun istek üzerine tekrar gidicem kurtboğazına .. turna çıkıyormuş kurtboğazından ama ben hiç görmedim açıkcası ancak levrek için tam ideal bir baraj diyebilirim sana hem levrek bence yayından sonra en lezzetli tatlı su balığı kurtboğazına git