önümüzdeki ay ankara aktarmalı bir seferle memleketime gidecem. gidipte balık avlamamak olmaz. fakat takımları yenilemek istiyorum. ankarada yaklaşık 8 saatlik bir sürem var. ankaradaki ustalarım bana malzemeleri nerde bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirmi acaba. 2 farklı takım yapmak istiyorum ( yemli surf deniyor galiba bide at çek için 1 takım) önerilerede açığım. bütçe 150 tl civarı
slm özgür bey. ankaraya her gittiğimde malzemeciye uğramadan dönmüyorum. Ulus 'dan dışkapıya doğru giderken sol tarafta yiba çarşısı var burda birkaç dükkan bulunuyor, biraz (200-300 m üst geçite yakın)ilerisinde yolun sol tarafında vakıf işhanı içinde çağdaş av marketi var orda kesenize göre kaliteli malzeme bulabilirsiniz.yine bu yol üzerinde (ulus-dışkapı) sağ tarafta da birkaç yer bulunuyor.bu güzergahta 8-10 malzemeciye uğrama şansınız var. umarım istediğiniz gibi malzemeler bulabilirsiniz.
arkadaşın bahsetti yerde av marketi isminde kocaman bir yer var en çok çeşiti orda bulursun fiyatlarıda çok makul
Özgür kardeş Mert ve Kürşat arkadaşların bahsettiği gibi Ankara Dışkapı,da birsürü av marketi var.Eminim istediklerini oradan rahatça bulabilirsin.Yalnız ayırdığın o bütçe ile öyle kaliteli şeyler alabileceğini düşünmüyorum.Çünkü beklemeli surf olta ve at-çek oltadan bahsediyorsunki iki kamış ikide makina demektir.Eğer 200.00tl ayırsaydın 50 şer liradan ortaşeker birşeyler alabilirdin.Olsun yinede 150.00tl,yede bu dediklerini elbetteki alırsın.Bence surf beklemeli olta olarak Albastarın mars 60,lığını kamış olarakta captaın marka surf kamışı ve at-çek olarakta yine Albastarın milenium 30,luk ve kamış olarakta D.A.M 2.70 lik yada mitchell 2.70 lik bir kamışı tavsiye ederim.O bütçeyle bu saydıklarımdan alabilirsin.Yalnız önemli bir uyarım olcak oradaki malzemeci esnafıyla alışveriş etmek kavalyenle tango dansı etmeye benzer.Asla bu dansta dansın idaresini karşıya verme,dansın gidişatı ve idaresi senin elinde olsun.Şunu demek istiyorum ne alacağını iyi bil ve sadece onları al.Bu alışverişin insiyatifi senin elinde olsun eğer bu insiyatifi karşıya verirsen sana neler sattıklarını ve sen neleri aldığına inanamazsın bile,rastgele.
Merhaba Özgür kardeş, alphinist Basri abi çok güzel anlatmış konuyu. Bahsi geçen malzemeciler dışında kentpark alış veriş merkezinde spor malzemeleri satan Decathlon diye bir mağaza var. Orada çeşit çok olmasa da uygun malzemeler olabiliyor. Ayrıca orda çok uygun fiyata polar-çanta vs. birçok şey bulabilirsin. Vaktin varsa bir göz atmanı tavsiye ederim. Selamlar,
Mert, Ersin ve Kürşat abi ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim dediğiniz yerleri zevkle gezeceğim emin olabilirsiniz. Basri abi ne güzel anlatmışsın alışveriş mevzusunu Abicim ben 150 dedim ama galiba ben yine kendimi kaptırıp bütçemi 50-100 tl aşarım gibime geliyor. senin tavsiyelerini emin ol dikkate alacam. at çek işine yeni başlayacağım için şimdilik acemiliği üzerimden atabileceğim bir takım düşünüyordum sanırım senin söylediklerin tam bu tarzda takımlar. ilgin ve tavsiyelerin için teşekkürler