öncelıkle herkese mrb ben genelde av için ankara mogan golune gidiyorum cok ta guzel avlar yapıyorum ama dun gittiğimde aksam ustu saat 6 gıbı nereden bakarsın 3000 metreye yakın ag attıklarını gordum bu ılk değildi hep polısı arıyorum onların dedıklerıde bızım botomuz yok deyıp gıdıyorlar bunun çözümünü birlıkte yapalım ben yerlerını bılıyorum polis bılmıyormu oradaki özel güvenlik görevlılerı sus nıyetıne mı orada yoksa ag atmak serbest mı eskıden aileler fazla gıtmezdı sımdı ise benım gözumde ankaranın en huzurlu yerı lutfen eskı halıne dönmemesi için bırlıkte calısalım İNSALLAH DERDİMİ ANLATMISIMDIR
sevgili kardeşim eskıdende bu dert ne yazıkki vardı defalarca şikayetimize ragmen aglar hakkında işlem yaptıramayınca sonunda bir arkadaşım cok kızıp bir geceyarısı bot ile göle acıldı ve bütün agları bıçakla liğme liğme dogramıştı ,tabiki bunun dogru bi yöntem oldugunu savunamayız bu konuda yapabilecegimiz en dogru hareket artık hepimizin elinde cep telefonu ve internetimiz var bu konularla ilğili ben şahsen ankara valiliğine,su ürünleri genel müdürlüğüne şikayetlerde bulunuyorum eğer sonuç alamassam bilgi edinme yasalarının bize verdiği haklardan faydalanarak konu hakkında ne ğibi işlemler yapıldıgını sorguluyorum, Mogan ve eymir göllerine uzunca süredir ava gitmediğim için son durumu hakkında bilgim yok,ancak şikayet yöntemi hakkında size yardımcı olmak istedim saygılarımla
bende gölbaşında yaşıyorum sürekli balığa giderim arkadaşın dediği ağı bende gördüm adamlar hisar aile çay bahçesinden mogan parka kadar ağ attı yaklaşık 2.5 3 km ve kimselerin bişey dedikleri yok güvenliklerin umrunda bile değil az da olsa turna üremeye başlamıştı ama böyle giderse seneye moganda balık tutmak güç
Ben Mogana anlam veremiyorum, ozel guvenligi var daha sorumlu olunmasi lazim ama guvenlik ag cekiyor kiyida vatandas 15-20 cm baliklari aliyor (30-35 er adet) bir kimse de gelip "yapmayin etmeyin,yasak hadi yasagi takmiyorsun gunah" demiyor ben ne zaman desem bi tartisma bi surtusme. Motosikletle gezerken saygisiz soforlere yaptigim gibi mi yapayim darp edip takimlari kesip kacayim mi illa?
arkadsaşlar su ürünleri bayağı bir ceza kesti artık eskisi kadar ağ atamıyorlar tabikiş tamamen bitmeli ama buna şükür.
olurmu abılerım su urunlerını arıyorum jandarmayı ara jandarmayı arıyorum polisi ara polis gelıyor enım otum yok nasıl alayım deyıp gıdıyor dıger arkadasımın dediği gii vilayetler evın oradan magan park oraya L seklınde ag atıyorlar özel guvenlıi ise biz golu cevreleyen ısıklara bakarak oluyoruz diyor gecenlerde bı gvenlıkcı arkadas balık tutuyordu buraya ya basını getıreceksın dedi yada green peace ı toplayıp eylem yapacaklar dedi yalan essah herkesşn bılgısı varmıs belediye baskanından valiye kadar hatta ordan valıye ıle gönderiyolarmıs sadece duyum ama bız ırseyler yapalım olmazzmı
Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım amatör balıkçılığa yeni gönül vermiş biri olarak ilk avım yada tutabildiğim tek balık diyim artık sazan için .Dün bende mogan gölündeydim ağ attıklarını gördüm ordaki güvenlikçiye söylediğimde pek sallamadı jandarmayı arayıp ihbar ettim gelen giden olmadı . Yani türkiye klasiği demekte istemiyorum ama en çok yasayı çıkarıp en az uyum gösteren bir milletiz
herkese ıyı aksamlar yukarıda yazdıklarınız balık avına ılk defa gıtmeden once okumustum ılk balık avıma gıttım ve aynen yukardakı yazılanlara bende sahıt oldum kımsenın umrunda degıl ıkı gun sabah 6 aksam 9 a kadar cumartesı pazar golbasındaydım fakat adamlar tezgahı kurmus alan razı veren razı hesabı bı gıbı garıp bu ısı spor sosyal bır faalıyet ıcın yapanlarda belkı bır yada ıkı belkı hıc balık tutmadan o hazı yasamadan evın yolunu tutuyır sırf bu torbacı tabır edılen ınsanlar yuznden yazık hemde cok ınanın kendı gozumle gordum adamlar gunes batar batmaz yagı serdıler gozumuzun onunde
Gölde tek parça 4 km ağ bile var öğrendiğim kadarıyla bunu yapanda 7-8 kişi 1 2 kere yakalanmışlar 1000 tl cezayla kurtulmuşlar ama 4 km ağdan 1-2 ton balık alıyorlar kilosu 2 tl den satıyor arkadaşlar yani ceza hiç caydırıcı değil vilayetler evinin arkası km lerce ağ kiminin 4 kimin 3 km. mogan gölü babalarının malları olmuş yetkililerin umrunda değil.Geçen amatör balıkçının biri turna yakaladı başına 4 güvenlik geldi zorla adama attırdılar balığı ama diğerleri tonlarla balık alıyor. su ürünleri atsın bakalım mogana balık nasıl olsa %90'ı ağa takılıyor
mogan gölüne bile ag atılıyosa tuz kokmuştur arkadaşlar.hey gidi hey eskiden susuz gölü(harikalr diyarı mı ne olmuş adı) orda bile balık tutardık