Tüm arkadaşlarıma merhaba Ankara'da ikamet ediyorum, milli eğitim personeliyim. Kaç haftadır öğlen yemeği aralarında arkadaşlarla sohbetimiz oluyordu, Ankara'da nerede balık tutulur, ne zaman gitmek gerekir, hangi malzemeleri almak gerekir gibi... bu öğleden sonrası benim için dönem noktası balıkavı için. kararımı verdim mutlaka uğraşacağım ve şuan mesainin bitmesini iple çekiyorum gidip olta takımı bakabilmek için )) Bu konuda yardımınıza ihtiyacım olacak, çünkü hiçbir tecrübem yok ama çok heyecanlı ve istekliyim. Ankara'da balıkavı için almam gereken malzemelerin özellikleri hakkında (neler almalıyım, markası ne olmalı, dahası nereden alsam kaliteli ve hesaplı olur ) memuruz malum ) tecrübeli arkadaşlarım yardımcı olursa minnettar kalırım. Şimdiden yardımcı olacak tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bol şans, rastgele...
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.Ankaralı arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.Fakat ben genel anlamda bir iki tavsiyede bulunmak isterim. Muhakkak bir bilenle gidin.Buradan ne kadar tüyo alsanızda malzemeci sizin bu işi bilmediğinizi anlayacaktır.Size hiç lazım olmayacak malzemleri aldırmaya çalışabilir. En asgari düzeyde ihtiyaçlarınızı buradan veya arkadaşlarınızın yardımları ile belirleyin.Bir anda her şeyin en iyi olsun diye saldırmayın. Ankaradaki göl ve barajlarda kullanabileceğiniz makina,kamış,misina ihtiyaçlarını belirleyin eğer bu işi devamlı sürdürmeyi düşünüyorsanız ki bu bir hastalıktır en büyük ve fonksyonlusundan bir çanta edinmeniz, işi yavaş yavaş öğrendikten sonra malzeme ihtiyacını belirlemeniz menfaatinize olacaktır. Burada edineceğiniz çevre ile bilen insanlarla balığa gittikçe bilmediklerinizi öğreneceksiniz.Her avda bir şey öğrenip,bir ihtiyacınızı fark edeceksiniz.
Maltepe Pazarında (Sıhhıye köprüsüne varmadan Migrosun yanı) Metin abi var kime sorsanız bilir o yardımcı olabilir Size..
öncelikle aramıza hoşgeldiniz.bende ava ilk başladığım yıllarda maltepe pazarındakı abımızden destek almısdım.su an mazemelerımıde ordan almaktayım.kazanc amacı gutmeden calısan ve sıze tıyolar verebıleck bır ınsandır .bence gıdıp tanısın.avlaklar konusuna gelınce sehre yakın avlaklar cok verımsız.en yakın kızılrmak taraflarında guzel avlar gerceklestırebılırsınız.tabı bıde yenı baslıyorsanız tebliği okumanızda fayda var.
Halil Bey tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ediyorum, sanıyorum balıkavı için duyduğum heyecanı malzeme alışverişinde de göstermemem gerekecek "Maltepe pazarında Metin Abi" iki ayrı arkadaşım teyit ettiğine göre mutlaka yapılacaklar listesine alıyorum. Ahmet ve Tarık arkadaşım, teşekkür ediyorum. ilginize ve tavsiyelerinize )
Teşekkür ederim Hakan abi, henüz aranıza katılabilmiş değilim ama gönüller bir emin olun, inşaallah en kısa zamanda da elimde olta ile aile fotoğrafında yerimi alırım )