Ankaradan Çok Acemi Balıkçı :)

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında ferdiesercakmak tarafından paylaşıldı.

1. ferdiesercakmak

ferdiesercakmak ferdi eser

Cümleten S.a. arkadaşlar ;

Çok uzun zamandır siteyi takip ediyorum . üye olmak konu açmak bu güne nasipmiş. 1 Nisanda sezon açılır açılmaz balada bi gölete gittim sanırım hes barajıydı. Havanın yagmurlu ve kapalı olmasıyla ben dahil 3 - 4 botla avlanan balıkçılar dahil kimse balık çekemedi.Malzemeler aşagıdaki gibi tavsiyeler üstüne aldım malzemeleri.Aslında geçen sene aldım kamışları sazan için ama bu yıl turnaya döndüm bakalım ne olacak . Cumartesi nasip ise inşallah kurtbogazına gidecem en yakın orası sanırım turna ve levrek için.Bu sefer canlı gümüşte götürecem inş.Tavsiyelerinizi bekliyorum siz degerli üstadlarımdan :)

2. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    açık yeşil turuncu silikonlar iyi işyapar bence

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    hos geldiniz. malzemeler guzel. aman avocetlerin bakimini ihmal etmeyin. pek memnun olanini duymadim. genel sorun kaloma arizasi ve disli siyirmasi. yagini bakimini eksik etmeyin

4. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    strikepronun resimdeki çift parçalı rapalası ile geçen hafta güzel bir balık aldık ömertraş abimizin iskenderun avı başlıklı raporuna bakabilirsin bu yeni modeller iş yapar ancak turnaya yöneleceksen bi kaçtane yeşil şiyah rapalalardan al derim ..

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Rastgele. zamanla daha tecrübe kazanırsın, yeni malzemeler alırsın.

6. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    güzel malzemaler.
    avocet üstten kalamalı makinamdan gyet memnunum.
    baya iri balıkları (5kg üzeri levrekleri )zorlanmadan kıyıya aldım
    ama alttan kalamayı kullanmadım.

7. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
    Öncelikle merhabalar.

Sağ üst köşedeki kaşık turna için kullanılan klasik kaşık rengine sahip. Verimli olabilir.

Albastarın sarı yeşil sahteleri de çok iyi farklı renklerinden ben de edindim ve avlakta denedim. Aksiyonu gerçekten gayet iyi. Yüksek randımanlı olacağına inanıyorum.

Sol üst köşedeki sahtelerde turna avında kullanılan klasik sasi türlerinden. Verimli olabilir.

Strike-pro nun rapalalarını kullanmadım lakin renkleri turna avına uygun. Tahminimce randımanı yüksek olur.

Ayrıca gördüğüm kadarı ile kimsenin dikkatini çekmemiş, belirtmek istediğim 2 husus var:

Tatlı su levreği(perch) nin av yasağı 30 nisanda kalkıyor. Yani bu cumartesi için levrek planınızı iptal etmeniz lazım.

Bir de canlı gümüş götürcem demişsiniz. Bu bahsettiğiniz götürme işlemi başka bir avlaktan tutulan gümüşlerin Kurtboğazına götürülmesi ise bu işlem kesinlikle yasaktır. Bir avlaktan başka bir avlağa canlı balık taşıyamazsınız.

Acemi olduğunuzu belirtmişsiniz. ''Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ'' i okursanız daha kapsamlı bilgi edinebilirsiniz. (aşağıdaki link)
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php

Saygılar...

8. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Ferdi kardeş hayırlı uğurlu olsun İ.Ş. güzel avlarda kulanırsın takımlarını.
    Kurtboğazında turna tutabilirsin fakat tüm türkiyede levrek avı şuaanda yasak 1 mayısta sezonu aşılır. Avlağa başka yerden canlı yemlik götürmekte yasak sadece o avlaktan tutabilirsin.
    Bana soracak olursan turna için mutlaka BEYAZ SASİ ve ALBASTAR TOBY ve ARMUT KAŞIK yanında bulunsun.
    Sezon açıldığında levrek için solucan tak 10-15 metre ileriye 3 lü dip at çok tutarsın.
    Saygılar.

9. ferdiesercakmak

ferdiesercakmak ferdi eser

Arkadaşlar uyarılarınız için teşekkür ederim ama gerçekten bilmiyordum.Gitmeyi düşünmemin sebebi ise iş yerinde bi arkadaşın tanıdıkları geçen hafta levrek tutmaya gitmişler.Onlara kandım :( 1 mayısı bekleyecegiz artık