Ankara'dan merhaba

Konu, 'Tanışalım' kısmında dogangunesk tarafından paylaşıldı.

1. dogangunesk

dogangunesk doğan

En İyi Avı:
    mırmır 17cm
    herkese merhaba adım doğan 27 yasındayım ankarada oturuyorum.

balık tutma sevdası hep içimde vardı ama son 6-7 aydır olabilecek en amatör şekilde her fırsatta balığa çıkıyorum. ilk olarak antalyada kemer yolu üzerinde sarısuda kasnak ile kıyıdan atarak denemelere başladım yem olarakta tavuk göğsü ve derelerden cıkan ufak karıdes benzerı bocekler. ufak tefek genelde boyu 15cm yı gecmeyen balıklar tutuyorduk hep (küçükler doğru denize) bu istisnayı bozan biri 20 diğeri 25cm gelen 2 balık yakalayabılmiştik sonrasında arkadaşımla birlikte öğrenme amaçlı ucuz bir kamış aldık onuda guzel guzel atıyoruk ama her 3 atıştan birinde hem acemılıkten makaranın ayarından habıre misina sarıyordu bi türlü beceremedık onu.

şimdi ankaradayım kasım ayının başında geldim. 3-5 tane kasnağım ince kalın misinam şamandıram kursunum zilim fılan amatör takımım var. ankaraya geldıgımden beri bir arkadaşımında haymana dikilitaş yakınlarında bahçesi olmasından dolayı 2 kez orayı ziyarete gittik. ilk gün antalyada tavuga alısmamdan dolayı yanıma tavuk aldım arkadasımda ekmek ve mısır hazırladı 11den 2ye kadar hıcbısey olmadı güneş alçaldıkça gözümüze vurmaya başladığından karsı kıyıya gectık ve butun oltaları yemleyıp tekrar beklemeye basladık güneşin batmasıyla saat 5te toplandık elımız bos gerı donduk. 2.ci seferimde de dikilitaştaydım havanın guzel olması ve tatıl gunu olmasından yosunsuz alanların hepsı doluydu. bir amcadan rica ettik ve 7-8 metrelık bır kısmı bizim için boşattı bıze ayrılan alanda oltalarımızı atıp beklemeye basladık bu sırada amcayla biraz muhabbet ettik grup olarak gelmişler tam grup denemez aslında kabılecek gelmişler 4 araba oltalarıyla yaklasık kıyının 500-600 metresını parsellemişler sabah 5 ten beri ordalarmış bız 12 gıbı ordaydık 7 saatte o kadar oltaya tek bır sazan bıle gelmemiş. biz 2 saat kadar durduk orda göl kenarında balık tutan herkesın uzaktan sesi duyuluyordu ama ne bır heyecenlı ses nede bir zil sesi geliyordu. usandık cıktık.

kısaca ben bu konularda yeniyim balık tutup yemekten ziyade ben balıkla mücadele edip balığı yakalama heyecanı için uğraşıyorum. elimdeki malzemelerim belli kasnak ile dip oltası atıyorum bazende şamandıra. 3-4 saattir sitede dolanmaktayım ve yorumlara göre suraya gıdebılırım dıyebılecegım bır mekan bulamadım. ankara il sınırları içerisindeki bu işe yeni başlamış bir acemi için verebileceğiniz mekan,balık,avlanma şekli,malzeme,yem... bütün önerilerinizi bekliyorum.

şimdiden teşekkürler.

2. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Doğan kardeş hoşgeldin..Keyifli sohbetler bol avlar dilerim..

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Merhabalar, hoşgeldin Doğan.:)

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Hoşgeldiniz. Güzel tanıtım için teşekkürler. Balık işi sabır işi. Hergün olacak diye bir şey yok. Her hafta maça çıkan takımlar da gol atamayabiliyor. Öyle düşünmek lazım. Rastgele diyelim.

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Hoşgeldiniz Doğan Bey, selamlar ve rasgele..