Merhabalar, 15 yıl kadar ara verdiğim balıkçılığa ufak delikanlının (4 yaşında) oyun-tv hastalığına çare olsun diye tekrar başlama kararı aldım. Bir haftadır malzeme bakıyorum ve rapala, silikon ve 1 olta aldım. Gördüm ki bu konudaki marka, çeşit ve kalite inanılmaz artmış. Benzer şekilde kültür de artmış. Oltanın atarı, makaranın dönüş hızı, misinanın çekeri ve daha bir sürü detay balıkçının rutini haline gelmiş... Bunlar çok güzel gelişmeler. Koca koca kaşıklarla, uygunsuz olta-makara ikilisiyle Eymir'den 3 turna (ki şu andaki tebliğe göre bile hayli limit üstüydü) alışım dün gibi aklımda. Ama o günleri aramak anladığım kadarıyla bir hayal. Sizden öğreneceğim çok şey var. Umarım beni de aranıza kabul edersiniz... Saygılar.
Hoşgeldin Bora abi eymirde turna kalmadı sanırım . Bende eskiden Ankarada yaşıyordum , Eymir gölünede gezmeye giderdim orada kadife balığı tutanları görmüştüm çok eskilerde ama turna hiç görmedim .Şu an gölbaşında bile yok ne gördüm ne duydum turna olduğunu .
Hoşbulduk Şenol... Bahsettiğim yıllar 1990-1991. Ben ortaokuldaydım. (Yıllar ne de hızlı geçmiş...) O zamanlar Eymir'de kadife de vardı turna da. Bir yerden duyduğuma göre suya kimyasal karışınca Eymir tamamen kurumuş. Zaten olsa ve tutulsa da yenilir mi o da ayrı bir mesele. Yarın uzun aradan sonra ilk defa oltayı suyla buluşturucam. Haydi rastgele...
ne tarafı? kizilcahamama girmeden agaclik yerden sağa dönemec var oraya gelioz güzel yer . gidecegin yer yoksa