Ankaradan Merhabalar

Konu, 'Tanışalım' kısmında sarkoz tarafından paylaşıldı.

1. sarkoz

sarkoz kutay

Herkese selamlar hepinize bereketli avlar ben 33 yaşında bu sevda trenine biraz geç katılmış bir arkadaşınızım izin verirseniz hikayaemi paylaşmak istiyorum

Herşey sevgili dostum ustam ve kankam iş arkadşım Alinin sayesinde başladı fırsat buldukça memleketi silifkeye kaçar dönüşte bize yakaladığı balıkların fotoların gösterir gittiği uzak meraları maceralrını şevkle anlatırdı bense balık için çekilen bu kadar cefaya verilen emeğe hayret eder akıl erdiremezdim taki geçen senenin ekim ayına kadar .Ben Ali ve okan arkadşımız hanımlardan alınan izinle düştük silfke yollarına keyifli bir yolculuktan sonra önce silifkeye oradan takımları aldıktan sonra aydıncık ilçesine gittik sabah ilk iş bizi levrek merasına götürdü( halen tutamadığı ve bunun için yanıp tutuştuğu levrek) ben ve okan hayatımızda ilk defa olta takımını alıyorduk ve at -çek yapacaktık .

Siz siz olun eline ilk defa olta alan birine at çek yaptırmayın:D ne atabiliyoduk nede çekebiliyorduk defalarca misineyi dolaştırdık çakıllı olan zemine sahteleri takdık yüzümüzü sıyıran rapalanın iğnelerinden hiç bahsetmiyorum garibim ali bizim dolaştırdığımız misinaları düzeltmekten kendi avlanamadı en sonundada isyan etti zaten saatde geç olmuştu ordan eve yemleri hazırlamaya gittik yem karidesti iğrenç kokuyodu ben bunu ellemem dediysemde fazla direnemedim:) yapacak bişey yoktu ayıklamayı ve tuzlamayı öğrendik .Takımları ali hazırladı bizede gösterdi ama ilk günün beynime yüklediği fazla datatan pek dikkat edemdim yakınlardaki bir kayalığa gittik ve takdık karidesleri saldık denize ilk avım sonra olacakların habercisi gibiydi oltada hafif bir ağılık vardı gene bir yere taktım heralde diye düşündüm aliye kızacak diye çaktımıyordum yavaş yavaş çektim oltayı oda ne bir dil balığı ali daha önce hiç tutmadığnıı söyledi ve eve dönerken tek balık benimkiydi alinin tutduğu yavru balonu saymıyorum :D

Ertesi günü erkenden kalkdık hiç alışık değilim bu saatte uyanmaya zaten kendime geldiğimde botta küreğe asılıyordum bir kürekte okan diğerinde ben karşımızda gıcık gıcık gülen ali arkadaşım işin kötüsü kürek çekmektende anlamıyorum yalpalıya yalpalıya gidiyoruz işte avlağa vardık bolca sarkoz ve yazıl hani balığı yakaladık hiç direnç göstermeyen dil balığından sonra sarkozların kafa atışları tek kelimeyle inanılmaz bir duyguydu işte o zaman aliyi anlamaya ve hak vermeye başladım başka bişeydi bu .Öğleden sonra ve akşam yine at çek yapıyorduk fena değldik artık en azından dolaştırmıyoduk misineyi lakin benim sahte en fazla 20 metre gidiyordu ayrıca hedeflediğim noktanında 5-10 metre sağına yada soluna atabiliyordum:D olsun bu da bişeydi en azından atıyorduk ve çekebiliyorduk ama balık yoktu ortalarda

Döneceğimiz gün sabah hafif bir yağmur vardı yine erkenden levrek merasına gittik bu havada kesin alıcaz diyordu ali.. hafif dalgalı deniz çiseliyen yağmur üzerimizde kamuflajlı yağmurluk herşey uygundu... ali şamandıralı ve silikonlu avlanıyordu okanda kamışın ucuna oldukça büyük bir rapala takımış sahteyi oldukça uzaklara atıp bana hava atıyor sinir ediyordu ama olacaklardan kimsenin haberi yoktu av başlamadan aliyle şöyle bir diyollog geçti
    _al sen bu sahteyi tak bu sefer
    _ ne ki bu
    _ rover 98 levrek katili bir sahtedir
    -hadi ya sen hiç tutunmuki
    _yoo:D sen napcan tak işte bunu

Dediği gibide yaptım fakat bir garipti bu sahte direk su üstü geliyor ve öncekiler gibi aksiyon yapmıyordu bir an alinin söylediği geldi aklıma wtd hareketi yap demişti ... bende başladım zaten 20 metre anca giden sahteme kamışımla havada önce W çizip sonra T sonrada D yapıyordum :D ( gülmeyin o zamn öyle algılamıştım o zaman modenanın videosunu seyretmemiştim ayrıca sorun bende değil tüydeymiş bak) sahtede garip garip hareketler yapıyordu hopluyordu zıplıyordu bana gülüyorlardı ama ben yine atıyor tuhaf hareketlerle geri çekiyordum sahteyi sonra bir an misina gerildi kaldı yine çakıllara takıldı zannettim aliye seslenecektimki dalganın içinde balığı gördüm hemen bir kaç metre önümdeydi kalbim bir an ağzımda atmaya başladı sanki başladım bağırmaya
    - ali koş tutum olum koş çabuk
    heyacandan hem makineyi çeviriyordum hemde geri geri koşuyodum dalganın etkisi ve mesafenin kısalığından direnemedi balık ve işte karadaydı ali koştu geldi şöyle bir baktı
    -anaaa levrek lan bu dedi... yüzündeki ifadeyi anlatamam:( bense hala bağırıyordum
    _ levreği tutdum levreği tutdum... okanda çok şaşkındı hepimiz şaşkındık yaklaşık 1 kilo civarı bir balıktı gözleri fırıl fırıl dönüyordu güzel bir balıktı aklım ali kankamın yüzündeki ifadeye takıldı benim için sevindiğinini biliyordum ama keşke o tutsaydı onun hakkıydı bu kadar emek zaman harcamıştı sevincim kısa sürdü işin garibi balık avına çok kısa bir süre önce başlamışken onu anlayabilıyordum bir tutkuydu bu iş .Malesef başka levrekte alamadık

İşte dönüş yolundayız ilk şoklar atlatılmış normale dönülmüş espiriler havada uçuşuyordu ustan aynı zamnda kankan olunca dalga geçmesi hem abes olmuyor hemde pek bir zevkli oluyor:D sen uğraş didin eline olta almamış acemi bozkır dan kopsun gelsin levreği alsın olacak iş değil ..... dönüş yolunda doğa muhteşem muhabbet süper içimize işlemiş bir sevda okanda bende kapıldık bu sevdaya tekrar gelmek için şimdiden sabırsılanıyorduk... o levreği ankaraya getirdim bizim hanımla kayın valideye olanları anlatıyorum hareretle şaşkın şaşkın yüzüme bakıyorlar bendeki bu heyacana anlam veremiyorlar tıpkı ilk başta benim aliye baktığım gibi... biliyorum anlayamazlar bende anlatamam başka bir şey bu

ve işte üzerinden bir sene geçti ...bu süre zarfında rüyamda tutduğum balıkların haddi hesabı yok öyle böyle değil en son rüyamda oltaya kocaman bir parça kanlı ciğer taktım balığı çekemedim misinemi koparttı kaçtı:) ( gerçekten ciğerden yem oluyormu acaba ?) ne zaman televizyonda deniz görsem aklıma sadece balık geliyor ......... hafta sonu yine yolcuyuz Aliyle bakalım Okanda sonradan katılacak inşallah; bu sefer epey vaktimiz var allah izin verirse ilk raporlarımızıda sitede yayınlarız biraz uzun oldu kusura bakmayın umarım sıkılmadınız hepiniz sağlıcakla kalın

2. y.avluk

y.avluk yunus

Favori Kamış:
    lineaeffe
    Favori Makine:
    d.a.m.
    En İyi Avı:
    çapari ile eşkina:)
    gerçekten keyifle ve yüzümde bir tebessümle okudum özellik wtd hareketinize çok güldüm:):D umarım daha nice güzel avlar sizin olur..raporlarınızı bekliyorum

3. yakkar75

yakkar75 hakan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Çipura 650 gr
    aramıza hoş geldin diyelim. Hikaye gayet keyifli. Umarım bu gidişiniz daha keyifli geçer. Saygılar

4. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Hoş geldin.

5. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Hoşgeldiniz bereketli avlarınız olsun rastgele

6. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Öncelikle hoşgeldin abi. Ciğerden tatlı su avcılığında öyle güzel yem olur ki sorma abicim, biraz dağılır ama iş yapar :) Bence bu W-T-D aksiyonunun patentini almalısın. :D

7. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Hoşgeldin, hikaye de güzeldi. Teşekkür.

8. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    :) güzel hikaye, Allah daha iyilerini nasip eder inşaallah. Kiloluk bir levreği bir kovada görmeyeli çok oldu mutluluğunuzu tahmin edebiliyorum hoşgeldiniz tekrar...

9. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Hoşgeldin Kutay. Hikayeni büyük bir keyifle okudum. Özellikle wtd tekniğine bayıldım.:)

Keyifli paylaşımlar dilerim.