Arkadaşler hepinize selamlar Atılım Üniversitesi Üretim Mühendisliği bölümü öğrencisiyim yaş 24 ismim Burak.Balık tutmak dışardan görüldüğü kadarıyla zevkli sabır isteyen bir hobi.Sizlerinde tavsiyeleriyle hangi bölgelerde ne tür avlama yapabileceğimi öğrenmek isterim.Kim bana malzeme listesi yapar malzemeleri almaktan başlayalım işe önce
Merhaba Burak, aramıza hoşgeldin. Arkadaşlarımız da sana yardımcı olacaktır elbette ama sitedeki konulara göz gezdirirsen, pek çok bilgiye erişebilirsin. Oldukça zengin bir kaynağın içindesin şu anda.
Aramıza hoş geldin.Öncelikle kesinlikle bilmeden balıkçına uyup hiç lazım olmayan şeyleri alma.Malzemeden önce balığa giden senden tecrübeli bir arkadaş bul.Her şey yavaş yavaş olacak.Önce çapari ile işe başlayacaksın.Yemli takım alacaksın.Sonra iğne bağlamayı öğreneceksin.Takımlarını kendin yapacaksın.Çantan olacak,bir kaç çeşit misina,iğne,tırnak makası....her defasında bir şeyin eksikliğini görüp alacaksın.Değişik takımların değişik ihtiyaçlarını keşfedeceksin.İlk önce takım çantaları gibi konuları taratırsan sana öncelikle lazım olanları öğrenebilirsin.Rastgele.
hepinize teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıp okuyacağım bolbol,barış abi dediğin gibi deneyimli bir arkadaşla haftaya balığa gideceğiz diye anlaştık çankırı çerkeşe gidicez bilgisi tavsiyesi olanlar varsa paylaşırsa sevinirim...
Extra bir bilgiye gerek yok gerçektende çok zengin bir kaynaktasın tamamen özgün üyelerin yazılımlarıyla dolu bir site ilgin varsa herşeyi bulursun.
bu çapariyi araştırdım sitede hep ufak balıklar için istavrit vs. için var ama bizim gittiğimiz yerde aynalı sazan varmış aynalı sazan için ne tip yem ve ne tip olta gerekli bilgi verebilirmisiniz çok taradım ama bişey bulamadım,ayrıca cevap yazan herkese teşekkür ederim hoşbuldum...
çaparı daha çok deniz uygulaması. sazan da pek uygulanmaz diye biliyorum.. daha çok sazanda dip oltaları kullanılır anlaşılan siteyi iyi karıştırmamışsin... bu soru güzel; buna cevap vermek daha kolay.. ilk önce kene için tedbirler almanız lazım. balıkçılarda bulunan kene spreylerinden alıp uygulamanız gerekli. bu çok önemli çünkü o tarafın kenesi malum.. sabıkalı biraz.. ilk iş bu.. ondan sonra 2,40 cıvarları bir kamış. normal ölçülerde bir makine işinizi görür. şu makine bu kamış demek istemiyorum. bahsettiğim iki malzeme iş görür.. misina lara gelinc kaliteli 0,30-0,35-0,40 misinalar da güzel iş yapar. tercihim çekeri iyi olan 0,30 bir misina.. şamandıra. stoper. ve küçük boy kancalar.. bu bilgiler çok genel bilgiler.. bence bilen diye bahsettiğin arkadaştan ve emin olduğun bir balıkçı bayisinden yardım alman gerekli. bu şekilde anlatım lı bir olaydan pek bişey çıkartamazsın. olayı öğrenirsin ama balık yakalayabilirmisin o önemli.. bu iş sana biraz zamana mal olacak. ben bile 2006 dan beri (önceside var ama öncesinde çok bilgisizce.) bu işe sıkı gönül verdim yeni yeni ancak kendimi iyi sayanlardanım. daha da çok gidilecek yolum var.. o yuzden ilk zamanlar bilen birilerinden yardım al.... çünkü avlak bulmaya kadar, düğüm atmalara kadar, doğru bölgede doğru balığa doğru yem kullanmaya kadar, doğru malzeme seçinine kadar bu işin bir sürü hikayesi var. daha da birçok madde ekleyebilirim.. o yüzden bilen birilerinden bu konuda ilk zamanalar ava giderek bizzat uygulamalı olarak yardım almalısın.. aramıza hoşgeldiniz. öğle bir soru sormuşsun ki buranın bütün bilgilerini sana yazsak, ancak soruya cevap verebilriz. :))
Aramıza hoşgeldin. Aradığın tüm bilgilere bu sitede ulaşabileceğine inanıyorum. Ve sana bir tavsiye gittiğin ilk av dahil tüm gözlemlerini aklında tutmaya çalış. Çünkü her avlakta farklı yem ve takım iş yapabiliyor. Zaten sende her balığa gidişinde ayrı bir tecrübe edineceksin. Bu doğrultuda hareket eder ve siteden aldığın bilgileri uygularsan yakın bir zamanda iyi bir amatör balıkçı olabilirsin. Keyifli paylaşımlar...
abi çapari olayını 1. sayfada başka bir abimiz önerdi ben cahilim okuma yazma bilmem balık konusunda diğer verdiğin bilgiler işime yarayacak eminim çok güzel detay vermişsin butür malzemelerden toplayacağım en kısa zamanda ayrıca kene için dediklerinize katılıyorum.ankara ekibi olarak buluşup balık tutacaksanız ben hazırım komutanım çok teşekkürler uyarılarınızı dikkate alacağım...
çalışıyormusun yazları.. istersen seni bu yaz götürebilirim balığa... yanlız ben sazan falan avlamam.. yosun balıklarıyla pek işim olmaz.. benim balıklarım etçil olacak.. :)) turna ve alabalık gibi. öğle oltayı at göle bekle yapmam.. at-çek dediğimiz avcı balık avlama yöntemini kullanırım sonradan söylemedi deme...
hoşgeldin sitede istediğiniz çoğu bilgiyi bulabilirsiniz eğer bulamadığınız olursada size yardım ederiz