Saygıdeğer abilerim, kardeşlerim önceki yıllarda sitemizde girişimci abilerimizin aracılığı ile yapılan bir organizasyonu hatırladım. Ankara'da yaşayanlar bir konu altında, birlikte bir balık avı organizasyonu düzenlemek için çaba sarfetmişlerdi. Girişimleri gayet iyi hatırlıyorum fakat sonuç ne oldu onu hatırlamıyorum. Ben de oturdum düşündüm acaba böyle birşey mümkün olabilir mi diye..? Sonunda konuyu sizlere açmaya karar verdim. Düşüncelerimi de sizlere açıklayayım; Ben bazen ava giderken yanıma bir yoldaş bulmakta sıkıntı çekiyorum ki böyle durumda olan birçok kişi olduğunu düşündüm. Avcı arkadaşlarımın işi olabilir, gelmek istemezler vs. sebeplerden dolayı. Bu organizasyondaki en büyük amaçta yeni balıkçı dostlar edinmek ve sanalda yaşanan arkadaslıkları reele taşımak. Üyelerimizin hemen hemen hepsi çalışıyor. Bu yüzden en pratik yol olarak turna avını seçtim. Hem aramızda turna tutkunu birçok kişi var hem avlaklar Ankara'ya yakın hem çok masraflı bir av değil hem de atçek yapmak pratik bir işlem yani zamanı daha faydalı kullanabiliriz. Tanışılıp sohbetler edilir, kaynaşmalar olur. En büyük sorunun zaman olabileceğini düşünüyorum. O yüzden günü birlik bir av daha mantıklı geldi. Sizlerde bu konuda fikir ve görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim. Kısmet olursa böyle güzel bir günü yaşamak isterim. Saygılar...
ben şahsım adına böyle bir organizsazyonu çok güzel ve olumlu buluyorum. bu gerçekten çok güzel bir sosyal aktivite.sonuçta amatör balıkçılar bu işi spor ve keyif için yapıyor.bende çalışan biriyim ve bütün boş zamanlarımı genelde balığa öncelik veriyorum.ama ankaraya yeni gelmiş biri olarak konuşacak paylaşacak ve ava gidecek kimseyi bulamıyorum. insanların hep sanalda değilde yüz yüze görüşmesi çok güzel olur arkadaşlıklar ve paylaşımlar olur.belki bu fikre ankaraya yeni gelmiş biri olarak en son yorum yazacak kişilerden biri bendim ama fikir çok hoşuma gittiği için düşüncelerimi yazdım.bu organizsazyonda belirli bir sayı kriteri olacakmı bilmiyorum ama umarım gönüllü arkadaşlar çıkar herkese saygılar sunuyorum.Nihat kardeşimize de bu girişiminden dolayı da tebrik ediyorum.
keşke bende ankarada olsaydım. seve seve sizlere katılırdım. doğru yoldasınız dostlar, birleşin , tanışın, avlanın ama limitlere uyun
sevgili nihat kardeşim düşüncen gerçekten hoşuma gitti hatta çok hoşuma gitti ancak gidilecek yeri mekanı ve saati şimdiden belirleyip gelmeye müsait arkadaşlarla gitmek iyi olur fakat dediğim gibi şimdiden bi avlak yeri seçip gitmek en doğrusu olur yaptığın girişim süper fakat buradan herkesle aynı şekilde haberleşmek zor olabilir kardeşim birincisi nerede buluşma noktası kurulacak av yeri bölgesi neresi olacak avlanacak balık cinsi belli o tamam yeme içme gelecek malzeme avlanma şekli kullanılacak yemler bunları bi derleyip toplamak lazım zamanda kısıtlı olduğuna göre ilk işimiz avlak bölgesini kararlaştırmak olur ben yıllardır ankarada turna avcılığı yapıyorum hemen hemen her noktaya olta salladım uzak bölgelerde var yakın yerlerde ancak gidilecek gölete veya baraja uygun hareket edilmesi gerekiyor kimi yerde bot lazım kimi yerde şamandıralı canlı yem kullanılmalı kimi yerde at çek iş görür bunları sayıncada haliyle dediğim gibi avlak yernin bir an önce belirlenip forumda paylaşılması gelebilecekler ozaman daha ne cevap atabilirler ben takipteyim eğer hafta sonu yani pazar gününe denk gelirse seve seve sizlere katılırım şimdiden işin rast gele takipteyim her han gibi durumda özelden mesaj atabilirsin saygılar dikmenli zahir
Cevap yazanlara özelden ulaşarak konuşuyorum. Bu arada planın biraz ayrıntısını düşündüm, Zahir abinin fikirleri ile birleştirerek onu da burada paylaşmak istedim ki telefon konuşmaları sırasında akıllarda pek soru işareti kalmamış olsun Önce süren görüşmeler ile avlak belirlenecek. Forumdan Ankara çevresinde yapılan son turna raporlarını inceledim. Zaten avlak Ankara dışında olacağı için gidilecek yol üzerinde buluşma noktası ayarlanır (araba sayısı 2 veya daha fazla olursa) ki bunun için telefon ile görüşme şart internetten biraz zor olur. Tek araba gidilirse gelecek kişilerin oturdukları yerlere göre buluşma noktaları belirlenir. O kısmı da ben gelebilecek kişilere özelden ulaşıp telefon numaralarını alarak hallederim. Avlak olarak bir yer düşündüm. Bu yıl zaten bir yere devamlı ava gittim başka bir mekana gerek görmedik. O yüzden o bölgede avın nasıl olduğu konusunda bilgim var. Gidilecek yer belli olduktan sonra oraya göre takımlar belirlenir. Canlı yem, sahte yem vs. ona göre gelecekler hazırlıklarını tamamlar. Avlağa tahminimce sabaha karşı gidilir ki o saatte alışveriş yapcak bir yer bulmak biraz zor olur. O yüzden kahvaltı malzemesi geleceklere pay edilerek neler getirmeleri gerektiği iletilir. Öğle yemeği malzemeleri duruma göre de eğer akşama kalınmak istenirse akşam yemeği malzemeleri avlağa yakın bir yerden temin edilir. Gün olarak da pazar günü olması en uygunu. Hemen hemen herkes çalışıyor o yüzden izin günü olduğu için pazar günü kesin gün. Fakat hangi pazar olduğu henüz belli değil. Fakat yakınlarda yapılması daha uygun olacaktır diye düşünüyorum o yüzden şimdilik tarihi 25 Eylül olarak yazalım. Kesin tarih değildir. Ortada bir gün olsun ki sarkmalara engel olalım. Ayrıca katılmak isteyen kişiler fikirlerini belirtirler ve çoğunluğun durumuna göre karar verilir. Katılmak isteyenler kafalarına takılan her türlü ayrıntıyı özelden mesaj atarak sorabilirler. Ayrıca araç konusu kesin değil aracı olup benim aracımla gidebiliriz diyenler varsa bana özelden yazmalarını rica ediyorum.
Çok güzel olur bu gercekten arayıpta bulamadıgım bir şey. Hem tanısma hemde bilgi alısverişi konusunda güzel düşünülmüş. Büyük bir zevkle katılmak isterim.
Herkese selamlar.. Futbol liginin başlamasıyla haftasonları şehir dışı görevlerim de başladı. Malesef katılamayacağım, av sezonuna bu yıl içinde veda ettim..