Antalya, Adrasan: 8-15 Haziran

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bambul tarafından paylaşıldı.

1. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Orkinos 5 kg, kalamar 1100g
    Oysa herşey umutlu başlamıştı... Yıllık izinler alınmış, sırtı takımları bağlanmış, rapalalar bilenmişti.

İzmir Alaybey'den mamun, sardalya ve tavuk göğsünden oluşan bolca mühimmat da aldık. 1 gün Antalya'da molaladık, botu ve motoru hazırladık ve Topçam'da şansımızı deneyelim dedik:

Deniz, fırtınadan dolayı çıkılacak gibi değildi. Akşama kadar mangalla, kıyıdan sopa sallamakla vakit geçti. Dönmeye yakın birileri arkadaşlarını Sıçan Adası'nda balığa bırakmış, sonra da motorları bozulmuş, bizden rica ettiler. Kendimi mahsur kalan arkadaşın yerine koydum, bırakmak ayıp olurdu.

Antalya'lı arkadaşı kurtardık ama sağolsun ne bir teşekkür ne bir selam... Yaktı cıgarasını, atladı botuna, bastı gitti

Ertesi sabah 5'te sudaydık. Sırtıya başlar başlamaz çok güzel bir turnayı alınca dedim artık bu kadar hazırlığın, bu kadar emeğin hakkını almaya başlıyoruz. Meğer görüp göreceğimiz rahmet bu kadarmış.

Sonra kabus başladı. Adrasan balona kesmiş, sayıları birkaç ayda kat kat artmış. Davranışları da değişmiş, bununla ilgili ayrı bir konu açacağım. Rapalaya gelen balonun ardında da en az iki balon, salınmış(boş) rapalanın ucunda balon, yemli yapalım dedik saniyesinde balon, sırtı takımını koparan balon, kıyıdan at-çekte balon, hatta livardaki turnaya saldırmaya çalışan balon sürüsü, en küçüğü kiloluk... Bunlarla ilgili birsürü video ve fotoğraf var ama 18 yaşından küçükler görmesin diye koymuyorum:

Donuk renkli rapala kullandık, yollu gittik, yol kestik gittik, kara kıyıya girdik, yine balon yine balon. Balon oğlu balon! Zargana ipine de atlar mı dedik, görmediler herhalde, bu geldi:

Gırgırlar geçen 30-40 ton kuzu almışlar, eh Namığın da nereden baksan 100 kilo kuzusu vardır, ondan sonra bu balon patlamış diyorlar. Demek ki kuzu yiyormuş bunları? Olsun, hele birkaç insana saldırma vakası duyalım(Köpek balığı gibi besin zincirinin en üstündeki balıklara benzer davranışlar başlamış bile), tezgahlarda zaten balık yok, ondan sonra ah vah etmeye başlarız, her zaman olduğu gibi. Kazanımlar mazanımlar ayağına yıllardır bizi afyonlayanlar, hepimize hazır verilmiş olan doğa can çekişiyor, hem de sizin kendi memleketinizden başlayarak!

Her neyse, giderim İzmir'ime, alırım mercanımı karagözümü. Nasılsa yakında oralar da başlar can çekişmeye, kodamanlar oyuncaklarıyla oynarken.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Haziran 2008
  2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mükemmel bir anlatım.Bir solukta okudum.Balon balığı konusu her geçen gün beni daha da endişelendiriyor.İnşallah en kısa sürede önlem alınmaya başlanır.

3. Aramis

Aramis

Abi yine döktürmüşsünüz the bambuls olarak:) çok iyi bir anlatım mükemmel fotoğraflar.Ben bu balon konusunda fikrimi daha önce söylemiştim.Bunları satacaz çinlilere.Herifler hareket eden herşeyi yeme kapasitesine sahipler bunuda kuyruğuna kadar yemezlerse namerdim :):)

4. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.

5. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    He he harbiden yiyolarsa kıyacam uçak parasına atacam önlerine alın balonlarınızı diye. :)

6. Aramis

Aramis

Valla yer abi bu herifler :D

7. ozan

ozan Ozan

balon bolluğundan av yapılmıyor dediğimizde inanmamıştınız herhalde. yoksa bu mevsimde adrasana umutla gelmezdiniz

8. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    hep derim adrasanda değil olimposta daha çok balık var diye hem havasıda düzgün adrasan -olimpos arası 8 km
    tşk etmeyen antalyalıya gelince antalyada en az bulunanlardan biride yerli antalyalıdır nüfusun ( şehir merkezi) /10 u gibidir

9. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık abicim ,gene yengemle güzel bir av yapmışsınız :) tebrikler ,bu balon insanada saldırır mı acaba ? bunu merak ediyorum

10. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    Elinize Sağlık Tebrikler... iyilik yap denize at :) o adamıda denize atmak lazım...

11. yildirim33

yildirim33 yıldırım arıcı

Favori Kamış:
    el takımı -görmeniz lazım
    En İyi Avı:
    7 kg. kaya lagosu
    misafir umduğunu değil bulduğunu yer demiş atalar , çok yakın, onuda bulamayacağız, insanlarada saldıracaklar az kaldı çünki onu yiyen balıklarıda tüketiyoruz, yinede iyi av olmuş eline sağlık rhttp://video.google.de/videoplay?docid=7596904076926292911&hl=de rastgelsin

Son düzenleme: 17 Haziran 2008
  12. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Herşeye rağmen balık avlamak güzel.Bu arada rapalalarınız en iş yapacak cins ve renklerde.Tebrikler.

13. sea_basser

sea_basser ahmet

Favori Kamış:
    alba star 2.4 m olta
    En İyi Avı:
    75 cm barakuda
    Noyan kardeş anlatımın çok güzel. teşekkürler.

balon balığına nasıl bir önlem alınabilir, ?? doğal yollardan kendi çevresine (hint okyanusu) kendi kendine giderse gidecek aksi halde buna çare bulmak imkansız gibi.

14. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Tüh ya, gerçekten inanmamıştım! Şimdi boşu boşuna o kadar hazırlık yapıp, en güzel balıklarımın çoğunu aldığım Adrasan'a umutla gelmiş oldum. Dikkatsizlik işte! Sen kusurumuza kalma Ozan :D

15. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Orada çok tur teknesi dolaşıyor, sintine salıyorlar pislik döküyorlar habire. Adrasan'da bile pervaneye poşet dolaştı. Beri tarafta(Papaz Koyu'nun çevresi) çok güzel balık olur diyorlar, oraları denedin mi hiç?

Antalyalı dediğime sakın bakma, en iyi dostlarım Antalyalı'dır. :)

16. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Sağol Yıldırım Abi, kesinlikle haklısın. Kendi hemcinslerinin peşinden gelmeye başladıklarına göre insanlara saldırmaları yakındır. Balonu balona kırdırmak zorunda kalacağız galiba.

17. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Sağol Fatih'im.
    Avatar resmine bittim bu arada, he he.

18. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Sağol Jordan :) Harbiden boşuna dememişler iyilik yap denize at lafını.

19. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

noyan senin için iyi bir tatil olmuş, doğa ve denizle başbaşa,gelen balıklarda güzel ancak doğayı ve denizi mahfedenler bizleriz. zihniyetimiz değişmediği sürecede sanırım 2 -3 sene sonra denizlerimizde hiçbirşey bulamayacağız. geçen cumartesi seferihisar ar tatil sitesinin hemen 20 metre ilerisinde adamlar ağ atıyor ya, bu zihniyetle ne bekleyebileceğiz buralardan. allah bu tip insanlara akıl fikir versin.

20. bambul

bambul Noyan Ekici

Favori Kamış:
    sopa, el oltası
    En İyi Avı:
    Teşekkürler. Namık kardeşim sayesinde öğrenmiştim o rapalaları.