Herkese selamlar. Bu sene Adrasan tarafına tatile gitmeye niyetlendim. Nette ufak bir araştırma yaptım. genel olarak bayağı iyi avlakların olduğu bir yer olarak görünüyor. muhteşem video ve fotoğraflar var. yalnız anladığım kadarıyla genelde tekne ile av yapılıyor ve tekne turları bayağı ciddi bir sektör olmuşa benziyor( 4 saatlik turlar 120-130TL civarındaymış ). hiç kıyıdan yapılan av anlatımı ve fotoğrafı göremedim. Daha önce buraya gitmiş, kıyı avcılığını tecrübe etmiş olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. şimdiden herkese teşekkürler.
Abi benimde dikkatimi çekti 3 ay öncesinden beri.Babama yalvardım oda bakarız dedi.Çok iyi bir balık popilasyonu var ama sahte yem ve sırtı avları ile oda tekne ile teknede 25-30 lira kadar.Araştırdıklarıma göre bunlar birde şöyle bir pansiyon bulmuştum. http://www.ucuztatilyeri.com/deepfishing-pansiyon.htm
neymiş o öyle 120-130 tl .balıçının birine 50 tl lik mazot koysan akşama kadar gezdirir .120 tl herşey dahil gibi bişey o zaman .elbet garibana görede turlar vardır.
Yok aba ya balık tutmak için 4-5 metrelik bir tekne belki yoktur bile o kadar siteden biriside gitmişti kendiside anlatıyoru lambuka felan tutuyolarmış sırtıyla.Balık popilasyonu çok iyi sırtıyla bo dönmüyolarmış genelde.Ama tekne cidden pahalı.
120-130 tl. lik fiyatlar internette yazılı olan fiyatlar. ben telefonda açtım bir pansiyoncuya; ''abi gel hallederiz'' falan dedi ama. heralde artık gidince başımızın çaresine bakacağız. yaa nasip deyip bir ikide kıyıdan yoklarız
Kamil Abicim, Adrasan tatil için güzel bir yer. Fakat sırf balık için gidiyorsan hayal kırıklığı olabilir. Konudada bahsedildiği gibi burda turlar muazzam bir sektör haline gelmiş. Tekneciler birbirleriyle oldukça iyi paslaşıyorlar ve müşteriye haliyle sağlam fiyat çekiyorlar Şöyle ki 8 metrelik teknelerde 3 kişi limit konulmuş, ne yaparsanız yapın 4. adamı alamıyorsunuz tekneye. Genelde avcılık belgeniz yoksada almıyorlar. Bunun dışında gerçekten çok iyi ağırlanıyorsunuz suyun üzerinde. Kaliteli çıkrık ve suni yemler, sırtı takımlar zaten teknecilerde mevcut ve bunları kullanıyorsunuz. Açıkçası kalite ve hoşgörülü bir hizmet alıyorsunuz, aldıkları para pek koymuyor daha sonra insana Fakat şunu göz ardı etmesin başka şehirlerden sırf bu bölgeye avlanmak için gelen arkadaşlar. Sezonda ortalama 1000 tur düzenleniyor ve geçen sezon alınan büyük akya sayısı 37(10kg üstü). Yani ardasan Antalya'nın bir çok yerinden daha güzel bir avlak. Lakin lanse edildiği gibi bir yer değil ne yazik ki
O eskidendi sevgili Erol.Şimdilerde herkes parayla balık tutturuyor.Hatta tutulan balıkların bir kısmını alanlarda var. Burada ise para geçmez,mevsiminde gelinirse garantili trofe balıkta tutulur.Tekneymiş,kaptanmış,mazotmuş,benzinmiş,onlarda neymiş Ben bilmiyorumda,anlamıyorumda. Sevgiler
Sevgili yiğit, sırf balık için gitmiyorum ama bir taşla iki kuş vururmuyum diye de düşünmüyor değilim çocuklar büyüyünce onlarda balık, olta sevdasına düştüler. bu sene çocuklarla ankarada pek bereketli av yapamadık, şimdi de tatil mevzusu açılınca 'balıkda yakalayacağız avda yapacağız' diye neşelendiler. benim oğlan (7yaşında) babaannesine geçen gün 120cm.lik kamış ve 25lik bir makina aldırmış anlıyacağın bayağı bir heveslendiler. adrasan hakkındaki sitelerde ve forumlarda araştırma yapınca balık turlarının konaklamadan daha pahalı bir sektör olması dikkatimi çekti, 4 kişilik bir aile (2 çocuklu) günlük 130-150 TL. ye günlük konaklamayı kotarabiliyor. 10 günlük bir tatilde 5 gün ava çıkılsa aileyle, konaklamayı geçecek bir masraf karşımıza çıkıyor bende onun için kıyı avcılığının nasıl olduğunu merak ettim. 2-3 gün tekne avı yapabilsek, kalan günlerde kıyıdan ne yapılır? av yapıyomu diye bir araştırayım dedim. sen adrasanda bulunmuşsun. nasıl?... kıyıdan av olmuyormu ? yoksa adrasana gidince tekne turuna mahkummuyuz
Vedat ağbi, tutulan balıkların bir kısmının alındığı konusunda birkaç yazı okumadım değil hatta birisi yazmış; 'kardeşim parasını vereyim ama balığımı almayın'diye, adamlar oltanın kısmeti bu falan demişler tabii para alınması doğaldır, turistik yer fakat 4 kişilik bir aile tekne ile balığa çıksa yekün minimum 400-450 TL. yakacağı benzin 70-80. hadi alsınlar 200TL. bilmem anlatabildimmi Saygılarla..
Kamil Usta.. Vakti zamanında liseden sonra turizm otelcilik okulunu yeni bitirmiştim.Stajı marmaris altınyunus`ta yapıp kadrolu olarak adrasan`da bir otelde çalışmaya başladım.Tam 2 sene yaz kış yaşadım orada.Çavuşköy`e gider taze yumurta bazlama falan alırdık.Meyveyi sebzeyi dalından kopartır öyle tarttırırdık.O tarihlerde şimdiki gibi değildi oralar.Topu topu adrasan koyunda taş çatlasın 6-7 otel-motel vardı yıldız sadece 2 taneydi o`da 3 yıldızlıydı. Neyse işte ozamanlar da vardı balıkçılık bizde ama pek fırsat olmuyordu tabi bilmem anlatabildim mi..fırsat buldukçada yörenin balıkçılarıyla çıkardık denize.Bu arada adrasan koyunda dağlardan gelip o koy içerisini akan bir nehir vardı bilmem hala akarmı.Nehrin deniz ile buluştuğu yerin açıklarına doğru çok güzel ve iri kefaller ve levrek alırdık.Kefalleri kıbrıs takımıyla, levrekleri midye veya tavuk yüreği takarak avlardık. Tekne ile açıldığımız zamanlarda sırtı çekerdik 6-7 olta ile..Sürüye denk geldin mi zaten hepsi dolardı oltaların.Çıkan balıklarda hatırı sayılırdı yani."Kuzu" derlerdi adına..O yörenin avcıları tekne ile kıyı şeridinde benim hatırladığım sadece ahtapota benzeyen sahtelerle yapılırdı avcılığı sırtı çekerek.Geldimi de suda nekadar oltan varsa hepsi birden deli gibi biri sağa biri sola kafayı vura vura gezerdi.. uzun lafın kısası Kamil usta..Tekne veya botun varsa kıyı şeridinden sırtı çeker çok güzel kuzular,yemlide lagoslar alabilirsin.Kıyıdan şimdiki durum nedir bilmiyorum ama Adrasan koyuna gelirken indiğin yolun hemen sol tarafındaki geniş açıklıkta kıyıdan kıbrıs ile kefal çıkarsa alırsın. hatırladığım bunlar.. Bu arada tekne turları sırasında da bu sırtı işini yapabilirsin. benden söylemesi
eyvallah barış kardeş... teşekkür ederim. mesajının çıktısını alıp cebime koyacağım, tabii ki bu iş nasip kısmet işidir. Ama arada sırada çıkarıp yazmış olduğun mesajı okuyacağım. teşekkürler. selam ve sevgiler.
Geçen yazdan kalma Adrasan raporu vardı. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=27573&highlight=adrasan Bunun dışında internettekiler yerine eğer orada kaldığınız yere veya çevredeki marketlere sorarsanız balık tutmak için daha düşük fiyata tekne bulabilirsiniz. Kişi başı 50 tl gibi. Biz 2 sene evvel gittiğimizde, sabah 6 dan öğlen 12 ye kadar, tavuk göğsüyle çok iri mercanlar tutmuştuk. Umarım Adrasan'daki balık durumu halen aynı seviyededir.
o fiyat tekneye binerkendir birde sen balığı tut neymiş o fiyat gör. 50 tl lik mazota benzine selam bile vermez adrasanda tekneciler adama. deep fishing 150 sabahtan öğleye kadar- 150 öğleden akşama. burası adrasan şaşırmayın sakın ucuza tekene bulamazsınız. bide sırtıya çıkacak olsanız yemi size tuttururlar. palamutu tutabilirsen kuzuya sırtı çekersin onuda balon yer hadi bidaha baştan. yoksa o paraya palamuta döner durursun.
kesin hallederler. 150 ye anlaşırsın daha fazla para vereni buldumu kalırsın kıyıda. anlaşırsın birisi teklefon eder geliyorum diye denizde ya dönünyorum ya şu para diye pazarlık ederler. saatini dakikasını konuşmadan bence tekneye binme
Ahh Vedat Abi'm varmı sanıyorsun senin gibi babacan adamlardan buralarda. Zamanında ufak bir ek gelir olarak başlayan bir bu rehberlik artık iğrençlik seviyesinde bir sektöre dönmüştür ne yazik ki. Artık burda insanlar ekmeğini burdan çıkarıyorlar ve ne yazik ki para kazanmak için her yol mübah gözüyle ticari ahlaktan pek bir uzaklar. Umarım bir gün işten güçten vakit buluruzda biz de geliriz senin misafirin olmaya
Ne yalan söyleyeyim kıyı konusunda deneyimim yok o bölgede. Gittiğimizde derin sudan hiç dermanımız kalmadı zira Sadece arkadaşımın ısrarıyla bir defa kıyıdan denedik. Ondada benim için hastalık haline gelen at-çek yaptık. Bölgede korkunç balon var. Ve ilk defa burda şahit oluyorum bu melun mahluklar raplalara dahi atlıyorlar. 3 kişi av boyunca toplam 8 rapalayı balıkların ağzında bıraktık. Ve şans eseri bir tane 6kg luk bir balon aldık. Yani at-çek düşünüyorsan ben tavsiye etmem. Çünkü 8x yo-zuri 160tl civarı bir meblağ Birde kahrolduğunla kalıyorsun. Ve Kamil Abi, bilmiyorum demreyi hiç araştırdınmı. Konaklama imkanlarını bilmem lakin her sene ailemle ve dostlarımla ortalama 20 kere giderim. Haftasonum orda geçer. Limandan günlüğü 200tl ye tekne kiralayabiliyorsun. Bunlar balıkçı tekneleri değil tek kamaralı yataklı tuvaletli tekneler. Rahatlar güneşlenebilirsin mangalını dahi yapabilirsin. Biz geçen sene haftasonu için 500tl verip tüm haftasonu için kiralardık. Gece denizde kalırsın, kara ulaşımı olmayan ada diskoya gidersin, akvaryum denilen yeri görürsün, seni kendine aşık edicek koylara gidersin, yeterki kaptanın güvenilir olsun. Ve gece için rahat uyursun. Çünkü kaptan seni güvenli bir koya demirler zodyağıyla evine döner gün ışıdığında yolculuğa devam etmek için dönmek kaydıyla. Gelirken tüm siparişlerinide getirir Buralarda hala küçük bölgenin büyük insanları mevcut. bir araştır bir öğren derim. Ha her sırtı yaptığımdada çok devasa olmasalarda mutlaka alırım bir şeyler. Levrek, palamut, kuzu ve lagos eksik olmadı bu hafta sonu turlarında hiç
kamil bey eğer adrasana giderseniz bizide bilgilendirirseniz sevinirim ben haftasonu için düşünüyorum adrasana gelmeyi bi pansiyonu aradım 35 milyon oda kahvaltı fiyat verdi balık için küçük kayıklar olduğunu söledi ama fiyat sorduğumda vermedi buyuk ihtimalle birbirlerinden haberdarlar ne tutturursam diyerek kimse fiyat vermio raporlarınızı bekliyoruz saygılar
demreyi hiç düşünmemiştim ama bugün bir araştırma yapacağım. yiğit kardeşim tavsiye ve önerilerin için teşekkür ederim. umarım av yapabileceğim bir tatil geçirir ve raporlarını paylaşabilirim.. selam ve sevgiler.
Dualarım sen ve ailenle Kamil Abi, umarım sevgili yengemiz ve ufaklıklarla Alanya'dan sonra yine güzel avlar gerçekleştirirsiniz Bende yarın iş yerinden ajandama bakıp senin için bir telefon numarası bulmaya çalışıcam...
Eyvallah kardeş, sağolasın. eksikolma. İçimden bir his; bu sefer sıkı bir trofe yapacakmışız gibi geliyor.