iyi akşamlar arkadaşlar.Bazı arkadaşlarında bildiği üzere 1 aydır balık tutmaktayım bu iş iyicene beni sardı...Kısaca 31 temmuz itibari ile balıgın bol oldugu Adarasanda 1 hafta maddi imkanlar dogrultusunda çadır kuracagım...3adet rapala aldım bana şamandıra aldım forumdaki bir çok yazıyı okudum ama terimlere yabancı oldugum için kafam basmadı bu konuya şamandıraya rapalayı fırdöndü ilemi baglayayım yardım lütfen.....
Ya ben babama yalvarıyorum bu yaz Adrasana gidelim diye orda bir balıkçı pansiyonuda buldum bakarız diyor.Orada inanılmaz balık popülasyonu var özellikle Lambuka çok fazla.Günlük 25 lira civarında tekne kiralayabiliniyormuş ve sırtıya süper balık geliyormuş.
Adrasanla ilgili beklentiyi bukadar yükselten ne olaki. kıyıdan bu söylediklerinin hiç birini düzenli olarak tutamazsın. yılda bir iki rast gelirse olur. ikincisi tekne fiyatları 150 tl gün diye pazarlık başlar balık tutarsan denizde 3-5 kere daha pazarlık edersin kaça inersin tekneden bilinmez. denildiği kadar popülasyonun olmadığını gidince zaten göreceksiniz. tavsiyem balon cennetinde balon avlayın en azından balık tutma zevkinizi tatmin edersiniz.
rapala firdonduye baglanir,kayalara takmadan hareket vererek sarilir,adrasanda bir pansiyon vardi,adini bilmiyorum,eger o pansiyonda kalirsaniz sadece teknenin benzinini alarak pansiyon sahibinin musterilerini baliga cikardigini duydum,gugulda adrasan pansiyon,otel yazin bulacaginiza eminim pansiyonu.
samandirali takimda ;samandira firdonduye takilir,1.5 metre kadar misina(lider)da samandiraya takilir,misinanin ucuna hedeflenin baliga gore,1,2 kanca ve kancalarada yem takilir ve yuzey baliklari hedeflenmis olur,benim bildiklerim bu kadar,bol sans.
Adrasanda oranın yerlilerinden sandal kiralayabilirsiniz ama fiyatlar oldukça yüksek. Belki bir şansa ucuza bulabilirseniz Adrasan koyundan çıkar çıkmaz sağ tarafta fenerin önünden tavuk etiyle oldukça iri mercan ve kırlangıç tutabilirsiniz.Ayrıca sırtıyla akya ve sinarit tutma şansınız da var. Şimdiden rastgelsin.