Antalya Baraküda Avım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında b1isi tarafından paylaşıldı.

1. b1isi

b1isi Okan

Merhaba;

Akşam baktım hava çok durgun,hiç rüzgar yok.Sabah balık bahanesiyle güneşin doğuşunu ve denizi izlemeye gitmeye karar verdim.Saat 5 gibi meradaydım.Yaklaşık 4 yada 5 inci atışımda resimdeki 67cm lik baraküda oltaya takıldı.2dakika kadar kendisiyle savaltık.Misinam 022 olduğu için kalamayı biraz fazla açmıştım böyle olunca da zevk açısından inanılmazdı.Daha sonra 8 sularına kadar atış yaptım ama vuruş alamadım.Kıyıda ki Aterina(gümüş balığı) peşinde sürekli gezziyorlardı.Fakat sahteye tenezül etmediler.Bi daha ki sefere gümüş balığına benzeyen bir sahte ile gitmeyi düşünüyorum.Bu arada bildiğiniz önereceğiniz bir sahte varsa sevinirim.

Makine:Shimano exage 3000 Fd
    Kamış:Okuma alumina 240 5-25 gr
    Sahte Kendo Haryu

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tebrikler Okan, güzel bir turna almışsın.

Eğer hava aydınlandıktan sonraki saatlerde sahteni değiştirseydin şansın daha fazla olurdu. Kullandığın model ve renk alacakaranlık saatleri için benim de turna için favorilerim arasında. Fakat göz gözü görmeye başladıktan sonra pek çalışmaz, o saatten sonra sahteni mutlaka değiştir. Altı pembe ve yanları mesela mavi ya da yeşilimsi renkli ve güzel yüzüşlü sahtelerle saat 9-10'lara kadar turna avı yapabilirsin.

Devamına rastgelsin inşallah.

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Tebrikler.Niceleri oltana rast gelsin.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Nerdesin Aykut? Yurt dışına mı çıktın, yoktun uzuuuun bir süredir. :confused:
    Meraklanmıştım bayağı...:rolleyes:

Yukarıda kırmızıyla işaretlediğim bölümde maxrap fhb'yi tarif etmişsin. :p
    Hoşgeldin...:)

5. b1isi

b1isi Okan

Teşekkür ederim.Daim olsun inşallah.Bir çok sahte değiştirdim ama malesef ne vuruş ne takip alamadım.Hatta ordaki 4 kişi de değişik rapalalarla atış yapıyorlardı.Fakat içinde çalışan bir tek kendo oldu.Gerçekten çok güzel bi sahte.Bütün balıklarımı bununla tuttum diyebilirm.

6. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    Tebrikler devamını dilerim...

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler strike pro nun 500G renk kodlu sahteleri gümüş imitasyonu dur. Müthiş de benzer. Boy tercihi modele göre değişiyor tercih senin.

8. nicholai hel

nicholai hel Aykut

O kadar merak ettin de niye aramadın? :pout:
    :D

Merak edilecek önemli bir durum yoktu, üst üste gelen birçok özel meseleden dolayı avdan da, forumdan da uzak kaldım bir süre. Ama ilk işim geride kalan kaçırdığım dört raporunu okumak oldu, onu da bilesin. ;) Hepsi için toplu tebrikler, izin haftan dışındakiler için daha doğrusu. hihi

Maxrap fhb iyidir, affetmez. ;) Aklıma gelen, iş yapan sahteler arasında o da vardı, onu da düşünerek bir genelleme yaptım. Ama aynı renk kombinasyonları başka markalarda da var, onlarla da güzel av yaptığım zamanlar oldu. Hava aydınlanmaya başladıktan sonra turnanın sevdiği bir renk kombinasyonu bu. Bir de aksiyon doğruysa atlamaması için bir sebep kalmıyor.

Görüşürüz kardeşim. :)

Avlandığın bölge turnanın pek uzun süre yatak yaptığı, sürekli bulunduğu bir yer değil, tahmin ettiğim yer ise. :) Oraya beslenme saatlerinde gelip, etrafı kolaçan edip avlanarak geçiyorlar. Eğer saate ve suya göre iş yapan sahtelerle uygun şekilde avlandığını düşünüyorsan, diğer arkadaşlar da bu konuda deneyimliyse ve bu balıktan sonra hiçbir aksiyon olmadıysa, genellikle sürü oradan geçerken içinden birini kandırmışsın, sonrasında balık orada değilken ava devam etmişsiniz demektir. Atherinalardaki hareketin sebebi belki başka avcılar da olabilir. Ya da su çok sakin ve berraktı, kandırmak mümkün olmadı. :)

Taii bir de, balığın en verimli av verdiği saat, hatta dakikalar belli. Onun öncesinde de sonrasında da av yapma ihtimali düşüyor illa ki.

Senin nasibinmiş, güzel av olmuş. :) İnşallah en yakın zamanda devamı gelir.
    Rastgelsin...

9. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    güzel av olmuş.. tebrik ederim..

10. Turkey Fishing Club

Turkey Fishing Club Meriç

Favori Kamış:
    Buffalo 300 Cm Pelican Kamış 50-100 Gr Atarlı
    Favori Makine:
    Alba Star RR 40 - KK 50
    En İyi Avı:
    4.5 Kg Levrek
    Okan bey Merhaba. Okan bey kısa gün için bu turna karlı bir av olmuş. Sormak istediğim bir kaç konu var. Daha önce Antalyada ikamet ederken Boğaçayı mevkilerinde turnalar atherna ları sıkıştırır ve verimli avlar verirdi. Halen bu şekilde sürmektemi bilginiz varmı ? Ayrıca palamut sürüleri yine görülüp ortasına düşürebilecek kadar su yüzeyinde bu yıllarda da oynuyormu ?

Diğer bir sorum av hikayenizi, http://turkeyfishingclub.blogspot.com.tr/ ' da
    ( Google'un sunduğu ücretsiz bir site olup kar amacı gütmez ve yapılacaklar sınırlıdır. Sadece kendi hobim için kurduğum Google' un da desteğini alarak hem türkiye için hemde yabancı topluluklar için paylaşımlarda bulunduğum ücretsiz bir sitedir. )

Kendim istanbulda boğaz geçişinden uzakta oturduğum için şu sıralar pek verimli avlarımız olmuyor. Ancak çinekop zamanı günde tek tük çinekop yada lüfer. Veyahut zargana mırmır. İnşallah mayıs' dan sonrasında bende verimli raporlar vereceğim.

Ve İzin almadan paylaşım yapmıyorum. Eğer izin verirseniz yakaladığınız turnanın yada bundan sonra gelicek raporlarınızın resim yada hikayelerini gerek türkçe gerek ingilizceye çevirerek blogumda paylaşmak istiyorum. Eğer müsade ederseniz tabi. İlginiz ve geri dönüşünüz için şimdiden çok teşekkür ederim.

11. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

tebrikler Okan,
    bir olsun bizim olsun, paylaşım için teşekkürler,
    herkes kendi bildiği, inandığı, tecrübe ettiği sahteyi önerir, marka vermeyi pek sevmesemde benim gece avlarında barakûda için olmazsa olmazım SEAHORSE Markanın XRAP 10cm L12(palyaço) Barakûda zamanı beni hiç boş çevirmedi, alternatifin RAPALA'nın XRAP CLN , Kanaatim bu balık kırmızı kafa sahteye çıldırıyor, sırt ve karın floresan sarı olsun, gündüz avlarında da sırt yeşil karnı beyaz yo-zuri nin pin's minnow modelini öneririm. Rastgele,

12. Saydam_Adam

Saydam_Adam Seyit

Favori Kamış:
    Procatch Carbon Spin Kamış 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Nexage 4000FC
    En İyi Avı:
    Levrek 3.5 kg Sinavrit 2.8 kg
    Bu aralar konyaaltı güzel turna yapıyor sahteyi değiştirsen gerçekten güzel balık alırdın abi :))) tebrikler