Avlak : Antalya'nın Serik İlçesi Boğazkent beldesi Derinlik : 20 -30 metre Hava ve Rüzgar : Açık güneşli - Sabah poyraz, öğleden sonra güneydoğu Dip yapısı : Kumluk ve çamur Kullanılan takım : Klasik 4 lü dip takımı; misina, beden ve köstekler 35 mm, kurşun 50 gr. , İğne (nr pek bilmem avlıyacağım balık boyuna göre seçerek alıyorum. ) Kullanılan Yem : En iştahla yedikleri tavuk göğsü ve yanıç Avlanan balıklar : Barbun, kırlangıç, İspari, yalandırma, mercan, mırmır, ve avlağa giderken ve gelirken çektğimiz sırtıda aldığımız çingene palamutu Tekne : 7 metre Kişi Sayısı : 5 Uzun bir aradan sonra çıktığım balık avından her ne kadar istediğimiz kıvamda olmasa da elimiz boş dönmedik. Hedef avımız barbun olsada çeşit bayağı fazlaydı.Pazar sabahı saat 04:30 da yola çıktım. Side' den Kubilay arkadaşımızı alıp yarım saatlik bir yolculuktan sonra Boğazkent' te bizi bekleyen Serkan ve Mustafa arkadaşımızıda alarak teknecimizin yanına vardık. Teknecimiz Osman abi erkenden gelerek hazırlıklarını bitirmiş ve bizi bekliyordu. Saat 06:30 olmuştu ve acele ile sabah suyunu kaçırmamak için tekneye atladık ve yola koyulduk.Tabii ki acele işe yine birileri karıştı ve yarı yolda yemleri arabada unuttuğumuzu hatırladık, geri dönüp yemleri aldık. Sabah saatlerindeki poyraz canımız sıkmıştı. Çünkü poyrazlı havada balığın tadı olmuyordu. Nitekim saat 10:00 a kadar bir şey alamadık. Bu saatten sonra rüzgarın güneydoğudan esmeye başlaması ile bir nebzede olsa hareketlilik başladı. İstediğimiz verimlilik olmasa da Yaradan' a verdiklerine şükredip saat 16:30 da avımıza son verip döndük. Birkaç kare resim aşağıda. Bu arada gündüz gözü ile büyük bir cesaret! örneği gösterip; trol çeken 2 adet balıkçı teknesi ve şikayet üzerine gelen sahil güvenliğin bu balıkçı teknelerinin etrafında dolanması ve teknelere yanaşmadan çekip gitmesi günün en ilgi çekici ! ve garip olayı idi. Hiçbir şey anlamadım. 15-20 kulaçta trol çeken insanların ne yaptıklarının ve gelecekte onların ve bizi nelerin beklediğinin bu kadar farkında olmaması hayret verici. Daha da hayret veren sahil güvenliğin davranışı, çözemedim. ! Neyse hakkımızda hayırlısı diyelim. Sağlıcakla kalın. İlk defa gördüğüm sülük balığı. teknecimiz dediğine göre yenmediği için geri atıldı. Sülük balığı 2 adet yakaladık. Görüntüsü çok tuhaf ve itici idi. Avlak yerimizden sahilin görünümü ve balıklar temzilenmek için tezgahta
Guzel av arkadaslar ancak trolculere gosterdiginiz hassasiyeti keske o yavru kirlangiclarada gosterseydiniz. kolay gelsin
Selamlar, güzel av olmuş, ancak çingene palamutu dediğiniz balıklar yazılı orkinos ... ve tebliğde boyu en az 45 cm olanların ve en fazla 2 adet olarak yakalanabileceği gibi bir sınırlama var. bu balığı karın kısmına yakın olan siyah noktalarından tanımak, palamutla karıştıranlar için en önemli ve basit yöntem. ayrıca gözleri iricedir, ağız yapısı palamuttan daha yukarı bakar ve daha körüklüdür (yanak bağlantıları incedir)... bu balığı tanıyıp, bundan sonra 40 cm den ufak gelenleri suya salıvermeniz, sürdürülebilir avcılık ve kanunlara uyma bakımından zaruridir. güzel avlarınızın devamını dilerim...
Teşekkür ederim Sinan ağabey. Ancak kırlangıçlar, barbun için kullandığım ufak iğneye geldiği için yutmuşlardı ve iğneyi çıkarırken oldukça hırpalandılar. Sağlıcakla kalın
sülük balığı dediğiniz de "vantuz balığı"dır, köpekbalıklarına, balinalara falan alnındaki vantuzla yapışıp asalak bir hayat sürer. eti lezzetsizdir, ekonomik değeri yoktur
Tebrikler barbunları oltayla yakalamanıza şaşırdım heralde kumluk bir taban yapısı vardı avlağınızda.Kırlangıçlar harici bende hepsini beğendim.Tebrikler güzel bir av olmuş, devamı da olsun inşallah.
Teşekkür ederim, Gürcan kardeşim. Bende ilk defa barbun niyeti ile denize çıktım. Sadece tavuk göğsüne geldi. Diğer yemlere hiç dokunmadı. Ve sadece kurşuna en yakın iğneye takıldı. İşin püf noktasını tekneciden öğrendim. Tavuk göğsü iğne ucu görünmeyecek şekilde ve nohut tanesi kadar takılırsa verimli oluyor. Dip yapısı tamamen kumluk ve çamur. Kırlangıçlar için yapabileceğim bir şey yoktu malesef.İğne ufak olunca yutmuşlar ve çıkarması çok zor oldu. Aslında kötü örnek teşlik etmemesi için fotoğraflamamam gerekirdi. Bundan sonra tabii ki daha dikkatli olacağım. Saygılar, Sağlıcakla kal
Hemşerim tebrikler. Kırlangıçlar ve yazılı yavrusuna ikinci şans versen daha şık olurmuş fakat yinede eğlendiğiniz belli.
ben sülük balığını belekte yakaladım.. yaklaşık kolum uzunluğunda ve bileğim kalınlığında.. yenir bişey diye düşündüm. Tecrübeli bi abim yenme o ..balinalara veya çok büyük harami lere yapıışır .. lezzetsizdir. dedi. Tüh dedim ya güzelim balık.. O kadarda iyi vurmuştu oltaya..BAri yenilebilseydi.. NEyse saldık..Martının biri bir pike yapmış ama biz salarken. Suya bırakır bırakmaz kaptı gitti balığı.. balık kendisi kadar.. İyi taşıdı .. Kime niyet kime kısmet. Biz o balğı ta dipten havada uçanbir canlı için çıkartmaya vesile olduk sadce.. Rabbim hikmetinden sual olunmaz.. Martının nasibini bize yakalattırdı..
tebrikler güzel bi av olmuş balığınız her daim bol olsun dilekleriyle ( kırlangıçların olayını arkadaş açıklamış herkez aynı şeyi söyleyip duru yo arkadaşlar olan olmuş vede olayın nası olduğuda anlatılmış bunu daha fazla uzatıp sıkıcı bi duruma getirmeyelim arkadaşlar saygılar.