Antalya Barracuda Avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında onurkaragoz07 tarafından paylaşıldı.

1. onurkaragoz07

onurkaragoz07 Onur Karagöz

Favori Kamış:
    eurofish 2.10
    Favori Makine:
    albastar millenium 40
    En İyi Avı:
    Barracuda 67 cm
    Bugün akşamüzeri hava biraz güneyden rüzgarlı olmasına rağmen gidip at-çek yapıp şansımı deneyeyim dedim.Saat 18:30 civarı Antalya Konyaaltı Plajına ulaştım ve deniz beklediğim gibi dalgalıydı.
    2.10 10-20 gr. atarlı kamışım bu karşı rüzgarda iyi randıman vermiyor ve bunu tekrar tecrübe etmiş oldum.Tam dönme kararı aldım sonra hadi at karanlık çökene kadar sonra gidersin dedim kendi kendime başladım tekrar sallamaya rapalayı.
    Hiç umudum yokken çok sert bir şekilde olduğum yerde sarsıldım ve reeling sarmaya çalışırken ardı arkası kesilmeyen cırrrrr sesi(Makinayı biraz yumuşak ayarlamışım :) ).Balığın oldukça kuvvetli ve büyük olduğunu düşündüm.Uzun uğraştan ve o heyecandan sonra 67 cm lik tam da kolumun uzunluğunda bir yakışıklı çıkageldi önüme...

Aslında karnıda pek aç değilmiş.Benim rapaladan önce bir tane Yaladerma götürmüş afiyetle :)

Bu da benim KATİL :))

ve tavada olurda rakısız olurmu tabiiki olmaz :):hungry:

Darısı ve çok ama çok çok daha büyükleri sizin olsun , bol bereketli bol zevkli avlar dilerim.
    Onur KARAGÖZ / Antalya

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrik ederim bayağı yakışıklıymış, kısmetiniz bol olsun

3. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    kardeşim öncelikle merhaba avın çok güzel hakkikaten tebrik ederim, 72 cm cektik bizde gecen sene bu sene daha siftah küçük aldık birtane oda likgoza atladı konyaaltında alınabilir yüzen cok varmı hala bilmiyorum ama balıgı almak için sabah erken saat gün batımı sart barracuda işi öyle nazlı birazda geliyor peşinden almıyor sahteyi rastgele çok güzel av birde birşey söylemek istiyorum plastik kesme tablası kullanma kardeşim bıçak değdiğinde plastiği kesiyor ve ne doğruyorsan üzerüne bulasıyor kanser riski var çok yıkasanda ne ala tahta kullan en saglıklısı :) bende gideyim bir ara su konyaaltına :) ışıklardan bıktım hehe

4. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Çok güzel bir barracuda tebrikler :clap2: Birgün akdenize indiğimde şu balığı yakalamayı mutlaka deniycem..

5. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Değerli avdaş
    Çok güzel bir balık. İyi ki gitmemişsin. atçekçiler bazen son atışlarında alırlar.
    Sana dört sorum var. Cevaplarsan müteşekkir olacağım
    1-Kullandığın sahte ? marka model verebilir misin (Benim 55 tl ye aldığım sahte iş yapmadı, arkadaşın istoçtan aldığı eurofish aragon sahte 5tl ye mi ne almış 7 galiba :) bir sürü levrek aldı, kafasını kırmızıya boyadı yenilerde, tuttu yine levrek aldı, hala çalışıyor. Kimisi kaşıktan vazgeçmiyor. Yaşlanmış adam. otuz senedir aynı marka kaşığı atıp çekiyor, gerisi hikaye, buna gelmeyen hiçbirine gelmez diyor. Orası taşlık, hiç takılma olmuyor mu atıp çekerken?) Ben dörtyolun bazı kıyılarında illa taktırıyorum taşlara da o yüzden soruyorum. Orada rapala max rap 15 im gitti. 13 üm de gidiyordu da, suya girdim aldım.)
    2-Kaç metre uzağa atıyordun/atabiliyordun rüzgarda ?
    3-Balık kıyıya kaç metre kala rapalaya atladı ?
    4-1990'da konyaaltına olta attım. Petrol ofisi tesislerinde kaldıydım. İtalya 90 dünya kupası var idi. Minicik kırmızı karidesler satılıyordu. Bilmiyorum Petrol Ofisi hala var mı. Alt geçitten geçiyosun denize çıkıyorsun. Bak bu tünektepe dedilerdi. yeni yapıldıydı filan dedilerdi. Denizin içine kadar giren iskeleden attıydım oltayı. bir saat filan, vuruş bile alamadıydım. Hatırladığım kadarıyla plaj taşlıktı. Çakıl kıyı. Yadırgamıştım. Bizim oraları çok aramıştım. Bizim oralar (Dörtyolun yarısı, Erzin kıyıları komple) safi kumdur. Yani çölün üzerine yağmur yağdığını, deniz olduğunu düşün. Bastığın yer kaliteli çöl kumu. Oltan asla takılmaz. Shore jigging e çok müsait. Bilge Kağan başlattı shore jiggingi buralarda. Mesela bira şişesini kır, denize at. Kimsenin ayağı kanamaz. Yutar onu kum. Denizde hiçbirşey ayağını kesmez. En azından ben duymadım Çok güzeldir. Tek handikapı, dalışta gözlük iş yapmaz. Hep bulanıktır sular. En ufak dalgada görüş kaybolur alt üst olur kum. Kaliteli çöl kumu, bastığın yer. Küçük taş değil, bildiğin çöl kumu. Bataklık, balçık da değil. Kaliteli kum :)
    5-Atıp çektiğin meranın derinliği tahmini ne kadar ? (Mesela benim atıp çektiğim yer, balıkçı barınağından 300 metre yürüyorum, barınağın dış kayalıklarından açığa atıyorum, yani suya atlar atlamaz boyluyo, 20-30 m de rapalayı fırlatıyom, attığım yer daha da derindir herhalde ölçemiyom :)
    Bu soruyu sormamın nedeni, bu kocca balığın kıyıya;
    -ne kadar yakına
    -belki hangi mevsimde
    -sokulup sokulmadığı.
    Değerli tecrübelerini paylaştığın için şimdiden teşekkür ederim. Allah afiyet versin.

Savcılık sorgusu gibi oldu fakat, içimdeki merakı durduramıyorum

adalı balıkcı avdaşın imzası hakkında yorum;
    Mevlana gerçekten bir derya: İnsanları tanımak için tüm gücünüzü verin ama tüm sevginizi vermeyin.. Onları tanımaya başladıkça verdiğiniz sevgiye acıyacaksnız... Başta bu sözün Mevlana tarafından söylenmiş olamayacağını düşünmüştüm. Fakat google sorgusunda bi dolu bu söz vardı.
    Demek ki........
    Söylemiş yau düpedüz... Biraz daha kafa yormak lazım sakin kafayla

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Maşallah çok güzel bir barakuda. Devamını dilerim...

7. onurkaragoz07

Favori Kamış:
    eurofish 2.10
    Favori Makine:
    albastar millenium 40
    En İyi Avı:
    Barracuda 67 cm
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Daha irileri size nasip olur İnşallah.

8. onurkaragoz07

Favori Kamış:
    eurofish 2.10
    Favori Makine:
    albastar millenium 40
    En İyi Avı:
    Barracuda 67 cm

Alişan bey öncelikle teşekkür ederim :)

Balığı Sea Horse marka 13 cm 13.5 gram beyaz rapala ile aldım.Rüzgarda 2.10 luk kamış kullandığım için anca 20 metreye kadar atabiliyordum.Balık 10 metre civarında pesledi.Derinlik ve taş konusuna gelince ;
    Deniz taşlık evet küçük taşlarla kaplı dibi ancak hiç takılma olmuyor.Rapala Floating model olduğu için max 1 metreye dalar ve çekerkende hiç takılmadı.Ancak kurşunlu olta atanlarda takıldığını arada sırada görüyoruz.Denize girdiğinizde yürüdükçe yavaş yavaş boyunuzu geçer ve dahada derinleşmeye devam eder.Orantılı bir kıyı yani anlayacağınız.
    Daha iyileri sizlere nasip olsun.Görüşmek üzere...

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Onur ellerine sağlık Süper bir balık
    Çok güzel gözüküyor Dahası ve bolları rasgelir inşallah

Sağolasın...

10. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler

bu balığın yarısı kadarını canlı canlı sudayken gördüm ufak balıkları kovalıyordu :D

11. onurkaragoz07

Favori Kamış:
    eurofish 2.10
    Favori Makine:
    albastar millenium 40
    En İyi Avı:
    Barracuda 67 cm
    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Rastgele.

12. onurkaragoz07

Favori Kamış:
    eurofish 2.10
    Favori Makine:
    albastar millenium 40
    En İyi Avı:
    Barracuda 67 cm
    Teşekkür ederim..
    Böyle büyükleri balık peşinde çok kendilerini göstermiyorlar.Genelde mayıs ayı civarında yumurta bıraktıkları zaman kıyıya gelir dolaşırlar insanın önünde gövde gösterisi yaparlar öğlen saatinde :) O zamanlarda rapalayada atlamazlar ;)

Rastgele...

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim Onur. Güzel balık.

Daha güzellerine de rastgele abicim.:)