Yer: Antalya – Konyaaltı Ekip: Ben(Savaş), Teoman Yem: Karides, Yaniç Olta: 4 iğneli 5 numara köstek. Misina: Örgü ip derin su olunca olmasa olmaz Kurşun: 200-300 gr Hedef balık: Mercan Derinlik: 100-140 mt Hava : sabah saatlerinde hiç rüzgar yok, saat 11 de aniden başlayan güneyli rüzgar. Av hikayesi Bu sabah saat 04.30 da kalkıldı. Ben hemen çayı koydum demledim ve termosa koydum. Saat 05.15 teoman beni aldı 05.30 da sahildeydik. Hemen tekneyi denize indirdik. Av bölgemize doğru giderken rapalalarımızı salladık. Boğa çayı etrafında baracuda alırız umuduyla 2 tur attık ama olmayınca doğru av yapacağımız bölgeye gitme kararı aldık. Derin suda avlanacağımız için ekipmanlarımızı ona göre ayarladık. Hatta ben takımı flaşör ve kırılarak yanan ışıkla süsledim ki aşağıda parlak bir görüntü oluşsun. Ve yemlerimiz takıp vira bismillah deyip oltalarımızı yoladık. Ve balıklarımız 10-15 dk sonra gelmeye başladı. Saat 11.00 a kadar olan avımızın resimleri aşağıdadır. Bu teoman Bendeniz Derinden gelen istavrit mercanlar gelmeye başladı Av sonucu
Savaş öncelikle tebrikler, güzel bir av yapmışsınız. Merak ettiğim bir şey var, ''Hatta ben takımı flaşör ve kırılarak yanan ışıkla süsledim ki aşağıda parlak bir görüntü oluşsun.'' demişsin. Bunu daha önce de denemişmiydin, faydasını gördüğünü söylebilirmisin_? Bu avını daha önceki avların ile kıyaslayarak fikirlerini bizimle paylaşırsan sevinirim kardeşim.
güzel bir avdı ama hava bize kötü davrandı evet akşam meteor.gov.tr den baktığımızda havanın 0 - 2 knot olacağını görünce içimiz içimize sığmıyordu çünkü 1 haftadır bunun hayaliyle yatıp kalkıyorduk. sabah hava çok güzeldi yanımıza bir fiber daha geldi ama derin su takımları olmadığından fazla avlanma şansları olmadı biz sonarımızla onlara 80-100 metrelerde yardımcı olduk. avlanmamız gayet güzel giderken savaşın şom ağızını açmasıyla rüzgar başladı... saklanmak için limanın arkasına gittik orada biraz milanur avı yapalım dedik ama bir iki vuruştan başka bişi olmadı sonra havanın düzeldiğine kanara tekrar av yerindeydik. hava iyice bozarlken dalga yüksekliğide 0.30 cm -1.00 mt arasına yükselmişti. tam o sırada benim ip misinam büyük bir şanssızlıkla motorun pervanesine dolaştı ama üstün tecrübelerim ve engin deneyimim sayesinde motur tekneye alarak bu soruna bir el atayım dedim ve attım saat 11:00 gibi de çıktık zaten balıklarıda akşam hoppp mideye indirdik. güzel bir avdı haftaya yine aynı yerdeyiz bu sefer başka löngöze gidicez. bu löngöz adamın kol kaslarını biraz geliştirsede iri balık yakalamak güzel haydi kalın sağlıcaklşa....
Teşekkürler. Evet kesinlikle çok faydalı olduğunu düşünüyorum. gerekçemde şu o kadar derinde ışık olmayacağı için balıkların dikkatini çekeceğini düşünüyorum bunu mantık kurarak söyleyebilirim. Ama yanımızda avlanan başka avcılarda o aksesuvarlar yoktu ve bizim av verimine ulaşamadıklarını söyleyebilirim. Sizede tavsiye edebilirim. Zaten balıkçılık birazda değişik alternatifler deneme sporu diyebiliriz.
Hayırdır leğen ne işe yarıyor Yeni bir teknik mi yoksa çamaşırmı yıkanıyor balıkta . Bu arada Namık abi gidersen götürürüz seni kerterizimize