Arkadaşlar hepinize selamlar ve bereketli ve insaflı avlar Deli gibi heves ettiğim ama şu Antalya'da bi türlü tat alamadığım tatlu su sevdası hala geçmedi, geçiremedim. Daha ilginci avlanmaya çalıştığım tüm avlaklarda etrafımdaki ağcı,tırıvırıcı, yavru balık katliamcılarına rağmen soğumadım, Mangaldan çok ağ ve trıvırı yaktığım halde, olta attığımdan çok çöp toplamama rağmen ben bu işe hala çok meraklıyım ve öğrenmek istiyorum. Bu sebeple Antalyalı avcılarda ve Antalyayı bilen avcılardan biraz yardım istiyorum. Genelde Kundu tarafında yani oteller bölgesindeki yerleri seçtim hep. Çünkü kefal avlamak oldukça keyifli ve emek istiyor. Fakat bu avlandığım alanlarda çok çok küçük balıklar var, kefali kesinlikle yemeyen ve yakalar yakalamaz çektiğim resimden sonra suya iade eden biriyim. Fakat çok fazla yavrucak iğneler yüzünden telef oldu. İşte derdim bu sevgili site üyeleri, sadece daha bakir sayılabilcek ve güzel fotoğraflar çektirebilceğim yetişkin balıkların olduğu bazı noktaları öğrenme arzusundayım
valla tatlı sudan pek anlamam ama sagdan soldan aldıgım duyumları söyliyeyim sana bu kepez üstünde bi baraja benzer bişey varmış ( kırkgöz degil ) orada millet canlı gümüşle alabalık avlıyormuş ve bayada irileri varmış... yine kepez üstünde ekşili göleti var ordada sazan varmış bu organize sanayiyi geçtikten 4 km sonra sagda levhası olması lazım... bide bu havalimanına gelmeden çay var onunda az berisinde küçük bi çay var onun yanından bi yol gidiyo içeriye dogru lara tarafına o yolu takip ediyorsun ilerde küçük suyla büyük dere birleşiyor baraj edasında bişey ve o birleşme yerinde sag tarafa geniş bi dere var orda kendi gözümle bayaaa irice bi sazan gördüm ben tatlı sudan anlamadıgım için ugraşmadım...bide bu sarı suda deli gibi akşam üstü yılan balıgı tutuyorlardı hemen köprünün sag tarafında kefalde var oralarda tatlı suyla ilgili duyduklarım bunlar....denizle ilgili diyorsan sabah saat 5 buçukta kundu sahil kesiminde sardalya var yalandırma var 2 hafta öncede tral vardı trallar hem iri hemde çoktu bu sıralar tek tük çıkıyor küçük içi kırmızı simli ragotla alıyorsun bide ragotun lg modeliyle örnek köy sahiline git sol tarafta kayalar var kayalara çık tam otelin duvarının başladıgı yer var ordan karşına ve saat 2 yönüne at-çek yap sabah gün dogarken ve gece iş yapar kullancagın rapala modelide strike pro 9 cm renk = 005 ile r1140b sarısuyun oraya gelince sagdaki kayalara git küçük likoz tut tek igneli şamandıralı takım yap likkozu tak at bu sıralar zarganalar saglam çıkıyor boga çayının agzına git saat 19 buçukta orda ol saat 21 e kadar kendi gözünle gör neler varmış rapalaların yanında olsun 1 gün oluyor 2 gün olmuyor yani balık gelip gidiyor denk gelirsin inşallah madran otelin yanına git derenin agzına tek igneli gezer takım yap boru kurdu tak fazla ileriye atma dere agzına at sonra at çek yapmaya başla 6 ile 9 cm lik rapala dene tam uçta durup denize dogru baktıgında saat 10 ve 11 yönüne at ya geceliyeceksin yada sabah suyunda orada olacaksın ben normal olta atacam diyorsan lara sahilinde klasik 3 lü takım boru kurdu atabildigin kadar ileri at 2 igneli gezer takım yap boru kurdu tak fazla yakına düşmeyecek şekilde at boşluk ver az (( sargoz .. lidaki..çupra...ve eşşek mırmırı )) yine gece avlanacaksın ben antalyadan sıkıldım diyorsan beldine git beldibinde göynükle birleştigi yerde dere var derenin berisinden denizden güzel kefal yakalıyorlar az daha beriye gelirsen taştan hafif iskele görünümlü bi yer var ordanda açıga atarsan iyi balık alırsın dikkat et çok takılıyor olta daha nice yerler var ama şu gerçek biz antalyalılar yer söylemekte biraz cimriyiz :} bu yerleri hep gezerek ve ustaları izleyerek ögrendim yoksa başka türlü kimse bişey demiyor burda :}}} hadi sana rastgele
slm kardeş ben ıspartadayım bende antalyaya avlanmaya gelmek istiyorum ama daha nasip olmadı bir türlü alanya tarafında oymapınar barajını tarif ettiler hatta arkadaşlar fotoğraf çekmişler gözlerime inanamadım 70 80 lik misinayı kopartan balıklara rast gelmişler hevesim tam gaz ama henüz nasip olmadı benden tavsiye orayı dene derim
Ali bu kadar ayrıntı ve teferruatlı anlatım için sana çok teşekkür ederim Baya yer öğrenmişsin dostum Mardan otelin arkasında gezer kurşunlu dip oltasıyla çok ispendek aldım, ama boru kurdu yerine tüm ve battal boyundan kırmızı kurt kullanıyorum Ve orda çayın ağzındanda hayatımda ki en büyük levreğimi almanın yanı sıra ilk at-çek avımıda orda yaptım Fakat 2-3 aydan beri uğramadım ne yalan söyleyeyim serpmecilerle kavga ettiğim için...Bunun dışında Sera Otel yanınıda son günlerde ki gözde avlak alanlarımdan. Belki karşılaşmışızda farkında değilizdir Sera'dan şimdilik kayış ve lagostan başka bişey alamadım. Yemli takımlar konusunda çok acemiyim arada denerim ve yine aynı bölgeden sürüyle karagöz yavrusu aldım. Tarif ettiğin tatlı suları deniycem bu hafta, hedefim kefal. Çünkü hem göl kamışlarımı kullanmak istiyorum hemde meplerimle oynamak Sazan pek ilgimi çekmiyor ne yalan söyliyeyim, çünkü av partnerim tam bir sazan hastası ve balıkları bırakma şansını vermiyor ki buda benim hoşuma gitmiyor Ben işin biraz spor kısmındayım tatlı suda kesinlikle Bu arada son 2 gündür sırtıyla bol miktarda çingene palamudu geliyor Kundu'dan. Ve 1-2kg ye ulaşmış kuzularda tekneyle çıkmaya başlamış haberin olsun
Ömer selamlar tekrar, zamanında Karacaören tavsiyelerin çok işime yaradı. Tekrar teşekkür etmek isterim sana burdan Valla sazan pek ilgimi çekmiyor ne yalan söyliyeyim. Tatlı suda keyif veren av benim için kefal şu an için. Belki bir gün turna olan avlağa giderimde bu fikrim değişir o başka Oyma pınarla ilgili sitede 2 rapor görmüştüm daha önce, 12kgye kadar avlar vardı eminim daha yükseğide vardır. Çünkü burda 10 gün önce aksulu bir adam 27kglik aynalıyı aksu çayından almış:S Yer konusunda belki yalan olabilir ama balığın resimlerini gördüm Bu arada karaören ne durumda bilgin varmı. Ben 2 ay önce gitmiştim ve hepi topu 3 alabalık ve 30 civarı yavru israil aldım. Gece arabada uyurken alabalıkları sansara kaptırdım üstelik
ali kardeş dün kıyıları gezintiye çıktım nerde ne var diye kundu tarafına geçerken kopak çayının girişindeki köprüde 3 kişi vardı dikkatimi çekti yanlarına gittim slm verdim nasıl varmı bişeyler dedim herzamanki cvb yok bi tanesi ekmek takıyodu baktım işi bilmeyen birileri degil ekmek içini papatya gibi taktı dedimki içimden şunları bi izliyeyim az ötelerine gittim kafamı çevirdim hopp balıgı aldılar direk poşete poşette balık kaynıyor gittim yanlarına hani çıkmıyordu dedim güldüler abi çıkıyo diyince herkez başımıza toplanıyo dedi iyi dedim 20 dakka falan durdum yanlarında 8 tane iri kefal aldılar belki işine yarar diye yazıyorum bunu kopagın girişindeki köprünün üstünden atıyorlardı tekli ve sarma atıyorlardı gördügüm bu ....daha duydukça gördükçe yazarım :}}}
Adaşım çok teşekkürler, dün bi ara bizde baktık oralara. Dediğin gibi gayet suratsız tiplerle dolu. selam verirsin almazlar adamı depresyona sokarlar valla 30 dakika kadar uğraşıp bir kaç ufak kefal ve 1 aynalı 1 de israil sazanı aldıktan sonra Mardan'ın arkasına geçtik. Fakat hala isteidğim kiloluk anaç kefalleri yakalayamadım. Aht ettim 2. yakaladığımı yiyicem ne kadar hoşlanmasamda tadından