abilerim kardeşlerim..sevgili dostlar öncelikle selamlar herkese..an itibariyle hepinizin benden tecrübeli olması hasebiyle tavsiyelerinize ihtiyacım var. haziran 18 gibi antalya olimposta olucam.ve aylardır olta atamadım feci özlemiş durumdayım.ama denizde ilk denemem olacak.kıyıdan hangi yöntemle denemeliyim.nasıl misina nasıl yem kullanmalıyım sahte yem mi kullanmalıyım.konuyla ilgili hiç tecrübem olmadığı için doğru soruları da sorabildiğimden emin değilim..mesela dip mi atmam lazım yoksa şamandıralı mı ya da nasıl sistem kullanmalıyım.. zannediyorum olimpos dışında finike tarafında da olta atma fırsatım olacak..bu iki yer için her türlü tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var.hangi saatlerde şansımı deneyeyim.sahte kullanacaksam hangi renk kullanmam lazım falan.. çok uzattım farkındayım..teşekkür ederim şimdiden herkese hepinize rast gelsin selam ve saygılar
sevgili dostum,antalya olimpos dediğin çıralı, adrasan o bölge anladığım kadarıyla. o bölgede ağırlıklı balon balığı avlayacağının garantisi dışında çok birşeyler bulacağını sanmıyorum.ancak bulunduğun yerde tekne kiralayanlar var özellikle adrasanda.bir tekne ile açılırsan özellikle mercan, hannos ve ali bereket tutabilirsin. yem olarak ta tavuk göğsü bu saydığım balıklara yem olarak kullanılabiliyor. tekne ile çıktığında karagöz ve hacıvat kayalarından, sulu adaya kadar olan bölümde (daha ilerilerede gidebilirsin gelidonya fenerine kadar) eğer sırtı yapabilirsen, şansın artar ozamanda barakuda(deniz turnası), sinarit, palamut başta olmak üzere şansın varsa olabilir. hatta palamutu yem yaparak akya'ya da sırtı yapabilirsin. kararını verdikten sonra haberdar edersen eğer sana orada iyi teknesi olan balıkçı arkadaşlarımın telefonlarını verebilirim.onlar sana yardımcı olur.bu arada o bölgede tekneler akşama kadar kiralanıyor sabah 06.00 da çıkıyorsun akşam 20.00 civarına kadar geçen sene 150 tl civarındaydı günlük kiralamalar. Hadi sana rast gele...
hocam eyvallah ama adrasan tarafına yolum düşmeyebilir..beri taraftaki ağaç evlerin falan olduğu yere gidicem..ordan da finikeye geçicem..aslında finikeden umutluyum çünkü tam finikenin içinden bi dere akıyo denize döküldüğü yer iş yapar mı acaba diye düşünüyorum.bir de finikenin az ilerisindeki koylarda denerim şansımı.teşekkür ederim tavsiyeniz için.. ama daha çok tavsiyeye de ihtiyacım var..mesela tavukla falan uğraşmadan sahteyle falan denesem şansımı..balığın ne olduğu önemli değil aslında nasıl olsa iade edilecek suya maksat o heyecanı yaşamak. tekrar teşekkür ederim herkese rast gele...
selam tekneyle açılmayacağını varsayarak finike marinanın içi sahteyle günbatımından 1 saat önce ve sonra turna yapıyor başkada bişey yaparsa şanslısın
Emre Kardeşim, Finike'yi bilmem, ancak Olimpos için kıyıdan bol miktarda sokar yakalayabilirsin, yeri derenin denize karıştığı yerdir. Yem olarak dereden denize akan ince saç kılı gibi yeşil tatlı su yosunları vardır, zaten suya girince ayaklarının arasından denize karışır, bu yosunlardan küçük bir parça kancana tak ve 7-8 numara siyah iğneye küçük bir parça dola, ağırlık takma, bildiğin şeytan oltası, oltanı derenin akışına bırak, su uzaklaştırır, zaten 5 metre ileride balıklar atlamaya başlıyor, aynı mera güzel sargoz yapar, yem olarak sülünez kullanabilirsin ama orada nereden bulursun bilmem, ben Antalya'dan alıp giderdim. Sargoz içinde klasik 3'lü dip oltası kullanabilirsin, sağdaki kayalıkların üzerinden sahte ile belki baraküda deneyebilirsin. Kıbrıs oltasına ekmek sarıp melanur yakalayabilirsin, ama beden kullanmaman gerek, beden olduğunda oltaya gelmez. Peki yakalandığında nasıl alacağım diyeceksin, maske ve şinorkelin kafanda hazır olacak, yakalanınca yüzerek gidip alacaksın, gülme, çok zevkli oluyor.Ancak eline dikkat et, takıma çapariz olma, melenur takımı alıp dalar, ancak bir süre sonra yorularak mantarın kaldırma gücü ile yukarı çıkar, işte o esnada yüzüp alacaksın, sol taraf(çıralıya doğru) güzel iri mırmır yapar, güzel pisi yapar, pisileri fleto yem ile, mırmırları kurt ile kolayca avlayabilirsin, ne olur küçük pisileri geri sal. Hadi rastgele.
herkese teşekkür ederim..şu alıntı yaparak cevaplama işini beceremedim devap yazan herkes sağolun.. hakan abi söylediklerin epey fikir verdi çok teşekkür ederim..zaten amacım balık tutmak değil..çok aman aman büyük,2-3 kilo bi balık tutarsam (onu da hiç zannetmiyorum) salmayabilirim ama onun dışında ne gelirse gelsin geri suya iade edilecek.söylediklerini dikkate alarak takımımı hazırlayıp gidicem oralara.teşekkür ederim tekrardan saygı ve selamlar eyvallah