Merhabalar Arkadaşlar 1.5 , 2 hafta sonra tatil amaçlı kaşa gidicem tatile gitmişken balığa gitmemek olmaz heleki kaş gibi deniz altı güzelliğiyle öne çıkmış bir yere gidiyorsan. Size sormak istediğim kıyıdan nerede hangi tür balıklar alabilirim ne çeşit yem kullanmalıyım ve balık malzemesi satan yem temin edebileceğim her hangi bir yer varmı?
Merhaba Berk , Kaş a geçen yaz gitmiştim. Zemin oralarda taşlık , kayalık . BU nedenle kıyıdan değilde bulabilirsen iskele yada tekneden avlanmanı tavsiye ederim. Bununla birlikte kayalık yerlerde uygun boy sahtelerle spin de çalışabilirsin. Baracuda alabilirsin diye tahmin ediyorum. bu şekilde . Birde iskele yada benzeri yerlerden kıyıdan ekmek içi ile sokar alabilirsin bol miktarda .Tutması çok zevklidir fakat eti için aynı şeyi söyleyemeyecğim Aman sırt dikenlerine dikkat .Fena çarpıyor. Tekneyle çıkarsan canlı yemle derin sularda akya dan tutta , dev çipura lara kadar balık alma şansın var .
Kaş tarafına hiç gitmedim o taraflarda hiç avlanmadım ama Alanya ile benzer diye düşünüyorum. Sokar, Melanur, Sarpa, Sarıkulak Kefal ekmek içiyle, Sargoz, Çatalkuyruk, denk gelirse levrek sülünes, boru kurdu ve tavuk göğsüyle, zargana ise ipekle yaklanır. Rast gelsin.
kaş ta balık malzemesi alıcan balıkçılar var... kıyıdan ekmekle sokar teke ve yengeçle ıskaroz balıgı alabilirsinn..sana rastgele bügünlerde sokar güzel çıkıyor...finike...
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederım balık malzemesı satan yer varsa yem sıkıntısı olmaz gidilcek uygun meralarıda ogrenebılırım sanırım
Kaş da yaz ayında kıyıdan çok güzel sokan alınıyor. Oltadan alması ve temizlemesi çok zahmetli olsa da tadı çok güzel. Yer olarak helikopter pistinin açık deniz tarafındaki merdivenlerinden aşağı inin, balık tutabileceğiniz düz kayayı göreceksiniz.