Sitenizin yeni üyesiyim umarım yanlış foruma yazmıyorum yazdımsa acemiligimize sayın özür dilerim hoş görün. Ben şubat ve mart ayları boyunca antalya kemerde kalacagım bütün bir gün boş durmak yerine balık avcılıgı hobisiyle ugraşmak en güzel ugraşıdır. Yöreyi bilmedigim için Antalya özellikle kemer ve cıvarında kıyı kenardan ahtapot avlamak mümkünmü. Kaç kiloluk ahtapot çıkıyor. Ahtapot için o yörede en güzel kıyı avlanma yerleri nerelerdir.Ahtapot kıyıdan avlanma için her hangi bir belge gerekiyormu. yardımınızı rica ederim,
İkinci günde kimse cevap yazmayınca bari ben bir iki şey söyleyeyim dedim anladığım bildiğim ve yöreyi tanıdığım kadarıyla Ahtapodun kıyıdan avcılığı genelde yaygın bir yöntem değil atılacak oltaya ahtapottan önce gelecek pek çok şey var Kemerde bulunduğum zamanlardaki kadar zıpkınla avlanan ve dalan çoksa bu iş hep zor olur mevsim olarak dalgıçlar ve kalabalık tatilciler olmaması belki avantaj olur sanıyorum marina mendereğine girmek mümkün değildir kentin içinde en iyi av noktası orası her tür balık alınır birde o ünlü çakıl kıyılardan uzağa yemli dip ve şamandıralı olta atarak pek çok balık alınır-dı-
Solmaz Bey aramıza hoşgeldiniz. Öncelikle tanışalım bölümünde bir konu açıp kısaca kendinizi tanıtırsanız açacağınız sonraki konuları okuyan arkadaşlar en azından kim ile muhatap olduklarını bilirlerdi. Lütfen tanışalım bölümüne bir konu açınız. Cevap alamamanızın 2. nedeni, açtığını konu doğru yerde olmasına rağmen başlığını sadece " ahtapot " yazarak neresi hakkında bilgi istediğinizi net ifade edememenizdir. Bu nedenle konu başlığınızı düzeltiyorum. 3. olarak şu an orada yaşamasamda eski bir Antalya' lı olarak ahtapot için size önerebileceğim en iyi yer Kemer yolundaki Phaselis denilen bölgedir.
Snowman. wildyaban. ARKADAŞLAR ilginize teşekür .Yeşilırmak, kızılırmak, sakarya.göller derken karadeniz, ege her tarafa olta ata ata en son oltamızıda kemere atacagız. saglıklı günler saygılar dilerim.
. Hakan merhaba Ahtapot avı konusunda Tebliğ'de herhangi bir kısıtlama varmıydı ? Madde-11 / Çizelge -4 de bir şeyler okumuştum ama o tür bu tür mü dür bilmiyorum.
Merhaba Tarkan, Tebliğe göre yasak olan türler " misk ahtapotu " ve " kancalı ahtapot " adı verilenler. Ahtapotu gördüm yada tuttum, türünü nasıl anlayacağım diyenler için aşağıdaki linkleri tavsiye ederim. Bana kalsa bugüne kadar yüzlercesini görmeme rağmen etik bulmadığım için bir tane dahi ahtapot avlamadım. Fakat pişmişini bulursam zevkle yerim . http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=6633&page=2 http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=30383
. Yalan olmasın bende Sivrice'de geçen sene kiloluk bir tane yakaladım . Türünü bilmiyorum, Daha sonra İstanbul'a döndüğümde biraz araştırdığımda bu yasak maddelerini gördüm . Aklıma oradan geldi de, Genede hazır konusu açılmışken sorayım dedim.
Bacaklarındaki vantuzlar tek sıra olmadığına göre ve eğer pişerken misk kokusu çıkmadıysa ! sanırım yasak bir tür değildir. Bu konuda belki Yakup Hocamız bize daha kolay ayırımlar verebilir. Biz amatörler için ayırım o kadar zorki, ahtapot denizin yanısıra karada bile kamuflaj amaçlı renk değiştirmeye devam edebilir. Ayrıca çok eciş bücüş bir hayvan olduğundan net bir biçim algılamakta çok zordur. Bir belgeselde, küçücük bir şişeye girebilen koca bir ahtapot görmüştüm.