Antalya kıyı raporları.

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında oguzhansaka tarafından paylaşıldı.

1. oguzhansaka

oguzhansaka Oguzhan

Bütün www.balıkavı.net üyelerine merhaba burada amaç antalyada kıyıdan avlanan ve avlanmaya çalışan arkadaşların kaynaşarak tecrübe kazanması ve herkesin tecrübe sahibi olmasıdır.Herkes kendi deneyimini kendi taktiklerini ve bölgelere göre avlanma çeşitlerini paylaşırsa ben gibi amatör arkadaşlara yardımcı olmuş olurlar şimdiden amatör arkadaşlar adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

Oğuzhan Saka

http://www.facebook.com/oguz.han.397

oguzhan-saka@hotmail.com

2. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    Tam olarak ne istediğini anlayamadım oğuzhan. "....burada amaç ...." gibi bir cümle kurmuşsun, amacın olduğu yeri google maps ten bulup işaretleyip fotoğrafını paylaşırsan sevinirim. Bu sitede kimse, özellikle Antalyalılar amatör arkadaşların bilinçlenmesi için,hiç deneyim paylaşmıyor, kullandıkları yöntem ve taktiklerini söylemiyordu. Umarım senin bu mesajın bir milat olur ve deneyimlerini ve kullandıkları yöntem ve taktikleri paylaşırlar. Ama neredeki amaç olduğunu anlamayabilirler, o yüzden bir zahmet google maps ten bir harita atıver sayfaya..

3. mehmet akif

mehmet akif mehmet akif

En İyi Avı:
    70 cm turna
    Evet bence de. ben antalya balığa yeni merak salmış birisiyim. ve burda şu zamanda hangi balıklar olur, nerden nasıl tutulur bilmiyorum. onun için internetten araştırayım dedim ve o nedenle bu forma kaydoldum. ama antalya hakkında doğru düzgün bir bilgiye ulaştığımı söyleyemeyecem.

antalyalı arkadaşlar biraz paylaşım yaparsanız sevinirim.

4. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    önümüzdeki aydan sonra antalyada yaşayacağım bir süre tanışıp gideriz avlara

5. mehmet akif

mehmet akif mehmet akif

En İyi Avı:
    70 cm turna
    bence de. bende yeni balık avına merak salmış birisi olarak antalya da bu dönemde hangi balıklar vardır, hangi sahilde nasıl tutabiliriz gibi bilgileri arıyorum ama doğru düzgün bir bilgi bulamadım. tecrübeli arkadaşlar biraz daha ayrıntılı bilgi verirlerse sevinirim. amatör bir balıkçı olarak hevesim kırılmadan biraz heyacan istiyorum :))

6. ozzyjen

ozzyjen Özcan Yıldız

Katılıyorum hocam size..Bende alanya'da yaşayan amatör bir balıkcı olarak kimseden tam olarak bilgi alamıyorum.Yemli av haricinde Gecen seneden beri at cek avına başladım , gıdıp gelıyorum atıp cekıyorum .baska aksiyon yok.Bi ara artık forumlarda konu actım 3 ayrı forumda ama alanya ve cevresınden kımseden şuraya git söyle yap diye bilgi alamadım malesef , yada bak kardeşim ben şu zamanda şurda olacagım gel sende beraber tanısalım avlanalım falan,birbirimize yoldaş olalım , yok hocam .Hiç değilse özel msj atıp biraz bilgi veren olsaydı be :) Artık sogumaya baslıyorum inanın.Saygılar

7. oguzhansaka

oguzhansaka Oguzhan

Abi haritayı ayarlayamadım bir türlü yardımcı olursan sevinirim.

8. oguzhansaka

oguzhansaka Oguzhan

Hepinize katılıyorum nedendir bilmiyorum hiç kimse bildiği meraları söylemiyor benim bildiğim bir mera yok ama hiç kimsenin gitmediği bir yer biliyorum tekirovada kleopatra koyu diye biryer var sadece of-road yapanlar gidiyor balık tutmaya giden yok yeni başladığım için oraya balık tutmaya gitmedim ama gidince size bilgileri vereceğim.

9. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    kumda balık aramayın..nerde kaya var..nerde küçük balıklar sığınıyor..nerde tatlı su var derin çıkışlı (tahliyeli) denize dökülen,güzel bir yer buralara bakın..araştırın gezin tespit edin...
    kendim defalarca şahit oldum.bıkkınlık geldi artık.hihi
    bir başkasınınkini anlatayım..bizim aga bir arkadaşını mekanına götürüyor..o arkadaş daha sonra kendi arkadaşını götürüyor oraya.. sonra bizim aga mekana gittiğinde birde ne görsün..o gizemli mekanında olta atacak yer bulamıyor:D oraya ilk giden herkes kendi arkadaşını götürür olmuş daha sonraları:laughing: aga bir daha gitmedi o mekana:D biz böyleyiz iştehihi iyi mekana varınca oltayı alabildiğine savurmakla iş bitmez... bunuda mekanda zaman harcıyarak düşünerek test ederek öğrenebilirsiniz....

haydi rasgele:)

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    HAHAHAH dere ağızları var hanı kunduda hanı konyaaltında suyun döküldüğü yerler var hanı kaynak cıkan kayalıklar falezler var :=) dimiii dimiii :) kadir abi alemsin haha

arkadaşlar coğunluk olarak antayada balık tutmak tecrübe işidir artık neden?

suyumuz sıcak bir
    suyumuz çok tuzlu iki
    suyumuzda çok fazla plakton yok buda 3

ve denizimiz ayna gibi yosunumuz yok vs vs uzar gider bu konu

bizde olan balıklar nelerdir melanur sargoz sokar sarpa kefal zargana yazılı orkinos sinarit kuzu lagoz şeytan gridasi barracuda torik bu yırtıcı ve kıyı balıklarının yakalanma ayları ve artık nazlı oldugu dönemler var her zaman balık almak diye birşey yok dün balıktaydım 3 orkinos 4 zargana aldık misal akşam üstü gene gittik meltemden bişi alamadık geldik antalyada troll ne zaman girdi sağa sola ag atmaya basladılar ve bu işin cok fena cıvkını cıkararak yapılan yanlış avlanmalar sonuçunda balık çıkmamaya başladı insanlar eskiden balık tutardı kıyıdan bile şimdi git doğru dürüst balık bile atlamıyor oltaya okadar kaşar oldu bu iş artık sormayın bilen bilmeyen eline olta alan inerse balıga bu iş böyle olur en önemlisi basımızdaki insanlar cok duyarsız oldugu sürece bu avlanma işleri böyle devam eder en iyisi teknen olacak gezicen balıgı tutucan yada arada 2 bira kapcan gidicen meralara at cek yapcan keyfine bakcan yoksa balık tutcam illa diye gidersen hırs yaparsan bişi alamazsın artık antalyada balık bitmiş o derece ben yerlisiyim antalyadan soğudum. 100 metre evim denize balık cıkmayınca gidesim gelmiyor küçük balık tutup bırakıyoruz sürekli artk yapacak başka bişi yok.

11. oguzhansaka

oguzhansaka Oguzhan

gerçkten çok doğru söylediniz cılkını çıkardılar bu işin benim bildiğim bu tırıvırı denilen ağ yasak değilmi?15 gün önce beldibinde kasnakla iskeleden sallıyodum adam tırıvırı attı ve kayalara taktı sonrada kesip attı bende 156 yı aradım böyle böyle diye bana söylenen tek şey "av sezonu açıldı beyefendi" :D :D gerçekten
    yazık bu sistemin haline

12. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    ahahahaha av sezonu açıldımı dedi onun ben töbe töbe ahh ahh bu antalyadaki memurlar neden böyle anlamıyorum 2 lafla geçiştiriyorlar kunduda tırıvırı atıyorlar ag atıyorlar germe ağ atiyorlar kıyıya baragadi atilıyor her gün ışıklar marina cevresine dedemanı gecene kadar marinadan paso ag baragadi atiliyor balıklar üreme mevsiminde yumurtalık mevsiminde ag atılan bir ülkede yaşıyoruz kıyıdan balığa gidiyorsun 5 balık anca alıyorsun oda karın doyurmayacak kadar kçük atiyorsun vs rezillik mazemelere verdiğin para ile gider başka seyler yaparsın ama hastası oldugumuz denizimizi bitirdiler rezillik başka birşey değil

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    valla şuan balığın mevsimi tam alan ya manavgat diğer kazalarda ben avlanmadım daha ben merkezdeyim ve şuan çıkan balıklar şunlar

zargana eniği
    orkinos eniği
    azda olsa barracuda eniği
    bolca sokar
    melanur
    sarpa

ama yem olarak ya yanıç yada boru kurdu bulundurulacak ve attığınız yer derin olması gerek sığ suda likgoz diye adlandırdığımız küçük balıklar yemi dipe indirmeden talan ediyorlar

at cek yaparak turna alınabilir ipek ile zargana samandralı takımla ise zargana orkinos enigi alınabilir at cek yaparsanızda orkinos turna yakalama sansınız var ama uğraşmanız havasını yakalamanız lazım sabah dün doğumu aksam gün batımı at cek için ideal zamanlardır ayrıca atip bekleme takımlar içinde samandrya bir metreden biraz misina gizli oltalı hırsızlı derler o sekilde balık takıp atarsanız yakalarsınız yem olarak sardalya likgoz en sevdiği balıktır turna olsun orkinos zargana olsun ama turna cok nadir atlar samandraya basıma geldi :) çelik telli takım yaptım bir kere daha gelmedi hıyar çekerken kesmişti hiç unutamam
    turna yakalamak isterseniz mümkün olduğu kadar kırmızı kafalı rapala kullanın affetmiyorlar 72 cm aldık fırtınalı havada ama gel görki o bir şans dı daha denk gelmedi o boyutta bir turna daha :)

herkeze rastgele antalyadan arkadaşlar varsa merkezden msj atabilirsiniz selametle...

14. oguzhansaka

oguzhansaka Oguzhan

merhaba ben merkezdenim beraber av arkadaşı olursak güzel olur facebook http://www.facebook.com/oguz.han.397 ekleyebilirsin yada oguzhan-saka@hotmail.com tanışırsak sevinirim.

15. mehmet akif

mehmet akif mehmet akif

En İyi Avı:
    70 cm turna

156 aramak yerine 158 arasan belki daha iyi sonuç alabilirdin. sonuçta deniz Sahil Güvenliğin işi. Jandarma yasakların ayrıntısını bilmeye bilir. yada liman içindese liman başkanlıklarına haber edebilirsiniz. özellikle böyle durumlarda yapan kişinin ağ atarken yada keserken teknesiyle birlikte fotoğraf yada video çekip 158 ararsanız ve bu delilleri kendilerine verirseniz %99 gerekli kişilere işlem yapılır. verilen her ihbar değerlendiriliyor.

merkezde nerelerden turna için at çek yapabiliriz aceba. bi kaç defa konaaltında denedim ama hiç bir şey gelmedi :(

16. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    turnaya daha zaman var dün bir tane aldım oda balık cekerken ona atladı sahteye daha sarmıyor birazcık daha zamanı var

17. martysoul

martysoul ali

Arkadaşlar, ben de antalya merkezdeyim. Dediğiniz gibi antalyada balığı bitirdiler malesef:( ama yine de bir tutku bir alışkanlık bizim için. Bu arada balığa gitmek isteyen arkadaşlar organize olup, hep beraber gidebiliriz. Hem tanışmış oluruz. İlgilenenler özelden mesaj atsın yada buraya yazsın. Gün ve tarih belirtelim. umarım organize olabiliriz...

18. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi büyük bir sabırla levrek raporlarını ve video larını bekliyorum.Beni daha fazla bekletme sabır taşına dönmek üzereyim:laughing: