Yıllık izinde olmanın vermiş olduğu rahatlıkla sabah 05:45 de uyanıp geceden hazırladığım malzemelerimi koyduğum çantamı ve oltamı yanıma alarak yola koyulduğumda güneş henüz doğmamıştı.Durakta o saatte dolmuş bekleyen bir tek ben vardım beldibi dolmuşuna binerek konyaaltı sahiline doğru yola çıktım.bir arkadaşımın evi sealife otelinin karşısındaydı ve balıktan sonra beni kahvaltıya devet etmişti bu yüzden otele yakın bir plajda avlanmak üzere garanti bankası mevkiinde inipsahile yürüyerek ulaştığımda saat 06:30 olmuştu.Oltamı hazırlayıp atışlarıma başlamak için sabırsızlanıyordum güneş yavaştan kendisini hissettirmeye başlamıştı bile.Her atıımda ayrı bir umutla çekmeye başlıyordum bir yandanda gözüm sürekli denizde en ufak bir hareketi bile kaçırmamaya çalışıyorum.Turnaların bu sabah avlanmadığı dikkatimi çekti normalde her sabah kıyıya 1 metreden az bir mesafede avlanışlanırı izlerdim.sahil sessizdi.bir tek kıyı şeridinde spor amaçlı koşan insanların dışında uzaklarda birkaç oltacı dikkat çekiyordu.Derken fazla uzak olmayan bir mesafede bir hareketlilik dikkatimi çekti gene bir umut oraya doğru atışımı yaptım saat hemen hemen 07:30 gibiydi.Misinamı normal hızda sararken birden bir ağırlık hissettim sonrasında makinem birden durdu önce yüzen birisinemi takıldı acaba diye bi korku bastı beni daha bir kaç gün önce bu forumda bir arkadas beni bu konuyla ilgili uyarmıştı.Nekadar dikkatli baksamda kimseyi göremedim misinayı tekrar sarmaya başlayabildiğimde sanki bir yere sürtünüyormuş hissi oluştu acaba balıkmı gelmişti hala anlayamamıştım.derken makine tekrardan durdu bir yeremi takıldı ne oldu anlamaya çalışıyordum acaba makinenin arkasına dolandı misina diye sarmayı bırakıp kontrol ettim sorun yoktu saramıcağımı anlayınca kamışı sağa sola hareket ettirtmeye başladım sonra birden boşaldı misina hızla sarmaya başladım kıyıya biraz yaklaşın birde ne görüm ucunda cumartesinden beri peşinden koştuğum palamut su üstüne çıkmıştı.Bir iki kafa darbesi atmaya başlayınca misinanın kopmasından korkup daha bir hızlı asıldım kıyıya 1 metreden az kalınca makina gene durdu bu sefer kamışı çekerek balığı sahile çıkarttığımda öyle sevinç narası attımki çevredeki koşan sporcuların dikkatini çekmişti ne tuttun diye soran bir kaç kişiye gururla sergiledim avımı.kıyıdan aldığım ilk palamudumun heyecanını ne yazıkki epey bi süre atamadım üstümden buda iyi gözlem yapamaama ve başka balık tutamamamla sonuçlandı.05.10.2011antalya konyaaltı avım [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG] [/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
tebrik ederim antalyadan av haberleri gelmesi çok sevindirici geçen ay antalyadayken balık tutanlar palamutun mevsimi geçti diyorlardı, demekki yanılmışlar
tebrikler güzel av ne güzelde parlıyor mübarek bir aydır kıyıdan 1 2 kilometre içerisi palamut yapıyor,takıldığım avlakda 15 20cm lik palamutlar ara sıra boy gösteriyordu,son durum nedir bilemiyorum,ama açıkda palamut halen var
Volkan, Antalya'da bu sene havalar hala sıcak seyrediyor duyduğuma göre. Yağış da başlamamış. Hal böyle olunca kıyı suları daha ılık ve yemlik av hala var. Palamut da bu fırsatı kaçırmaz. Yağışlar başladıktan sonra derine çekilip kolyos vb sürüleri kovalayacaklar. Boyları da geliyor zaten. Sular soğuyana kadar devam edecektir böyle. Sonra hedef av değişecek. Ne olacağını biliyorsun.
emin ol kardeşim tek igne oldugu için bir tane tutmuşssun bir daha o noktaya gidersen kardeşim yanına silikon beyaz küçük rapalalardan al arka arkadaya 5 tane yaklaşık 1,5 -2 metrelik aralarla 40 ar cmlık mesafe ile bagla en alta hafif bir kurşun en üstede bir çay kaşıgının kaşık kısmını delip ucuna tak o mesafede at çek yap o tuttugun bebegin kardeşlerini alabilirsin rasgele 3 er 5 er çekmen dilegiyle
tebrik ederim yalnız tutulan balık palamut değil,yazılı orkinos palazı avlarınız daim olur umarım... Geçen sene benim aldığım yazılı...
tebrikler. bu arada antalyadaki en buyuk balık ab malzemeleri satan yer nerde. okuma veya shmano ürünlerini bulabileceğim bir yer var mı acaba?
Büyüklük açısından benim bildiğim konyaaltında liman yolunda oradaki shell'e varmadan sağda yan yana iki apartmanın altında iki büyük av market var. Eski sahil yolu değil de arka yoldan limana gelirken. Marka model konusunda neler vardır bilmiyorum. Sadece alelacele canlı yem almışlığım var oralardan. Daha büyük av market varsa arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
öncelikle hepinize çok teşekkür ederim daha irileri hepimize nasip olur inşallah tavsiyeni dikkatlice okudum çok mantıklı ancak şu an elimdeki makina tek palamutta zorladı beni eğer toplu şekilde 2li yada 3 lü yakalarsam galiba beni yarı yolda bırakacaktır.birde misinanın kopma durumu olmazmı?ama yöntemin ve tarzın oldukça mantıklı geldi denenebilir. evet normal palamuttan farklı benekli diye biliniyor bu bölgede.senin sayende gerçek adını öğrenmiş oldum teşekkür ederim genede ben en bilinen adıyla palamut demeyi daha bir tercih ediyorum her ne kadar yazılı orkinos palazı daha havalı olsa da . liman yolu üzerinden alışveriş yapmanı pek tavsiye etmem mutlaka seni kazıklayacaklardır.Birde gereksiz vaatlerde bulunup seni gaza getirmeye çalışacaklardır tabi onlarda bir yerde haklı ama bence liman yolu üzerindense bankalar caddesindeki merkez bankasının arkasındaki balıkçıları hatta özellikle orkinos balıkçılığı tavsiye ederim.bir tek oradaki balıkçıların tecrübelerine inanıyorum.orkinos balıkçılıkda alpay abi var onun her tavsiyesine uyabilirsin güzel kamış makine misina ve rapala sahte kombinasyonları kuracaktır fiyatlarıda bütün av malzemeleri satan sitelerden ya aynı yada çok daha ucuz oraya uğramanı tavsiye ederim.
çok teşekkür ederim yardımın için dostum çok net olmuş tarif en kısa sürede bakıcam. teşekkürler tekrardan.