Antalya Konyaaltı Bu Sabah

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında frado tarafından paylaşıldı.

1. frado

frado fırat

[​IMG][/URL]

Uploaded with ImageShack.us/[/IMG]
    öncelikle herkese merhabalar.kısa bir süre öncesine kadar kıyıdan yemli dip olta takımlarımla konyaaltı sahiliinde takılırken atçek yapan iki kişiiyi izleme fırsatı buldum ve bir hastalık gibi bana da bulaştı iki gün önce atçek yapmama uygun bir kamış-makine-misina kombinesi satın aldım ve bugün deneme fırsatı buldum.resimdeki gördüğünüz kaşıkla oldukça amatör şekilde başladım at çek yapmaya ve inanın ilk atışımda bu balığı yakaladım.yaşattığı duygular harikaydı.balığın cinsi sarıkanat,kuzu yavrusu olduğunu soylediler yavru balık tutulmasına oldum olası karşıyımdır ancak gelin görün ki tuttuğum balığın cinsini bilmiyor olmam nedeniyle onu özgür olduğu sularından alıkoymuş oldum bu arada tadı da çok güzeldi :D
    ayrıca ilk atışımda yakaladığım bu balıktan sonra başka bir avımda olmadı ne yazık ki ama başlangıç için iyidir diye düşünüyorum.hepimize daha iyi avlar nasip olur inşallah.

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aşıyı sende kapmışsın anlaşılan:) dikkat et aşı bazılarına tam tutuyor sonrasında sahte balık fobisi başlatıyor:D
    bu balık kuzu (akya yavrusu deyil iiçin rahat olsun,bunun adı tral :)

3. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Tebrikler konyaaltından balık almak zordur. Zoru başarmışsın. Boğaçayının önünden mi tuttun mevkii verebilirmisin?

4. frado

frado fırat

öncelikle balığın cinsini öğrenince gerçekten de içim rahatladı trall balığının fotolarına baktım google dan boy olarak da tuttuğum balığın yavru sayılmayacağını gördüm.aşı olayına gelince evet çok pis kaptım aşıyı şu saatten sonra at çek ilgimi çeken başka bir teknik yok açıkçası :D

5. frado

frado fırat

evet boğa çayının önünden tuttum hemen hemen her sabah orada oluyorum dediğin gibi balık biraz zor çıkıyor ama zıplayarak etrafta dolaşan kefalleri izlemek bile yetiyor çoğu zaman.

6. greenfish

greenfish q

aynı balığı geçenlerde bi arkadaşım yemli dip oltasıyla yakaladı. yem olarak tavuk göğsü kullanıldı.balık küçüktü ama daha önce bu balıktan hiç yakalamadığım için bende soru işaretleri bırakmıştı.tahminim doğruymuş bu sarıkanat di mi şimdi :D

7. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    tebrikler, ben de bu sabah bu güzeli kaptım o civarlardan ;)

Uploaded with ImageShack.us

8. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Tebrikler güzel balık . çinekop görünümlü istavrit gibi : )

9. frado

frado fırat

konyaalti sahilindeki diğer balıkçılarda aynısını söylemişlerdi ancak burada kadir abininde belirttiği gibi balığın cinsi tral diye geçiyormuş.bende bu forum sayesinde öğrendim.

10. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    bence virüs girmiş vücuda.aşısını da zor bulur :)...aynen dediğin gibi kadir,blık tral.

11. olmeca

olmeca Yener Güngör

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CXSPINNING2.10M10-30GR-BXTELESPIN2.40ML5-20GR DAIWAPROCASTER1.98M 7-28GR CASTING
    Favori Makine:
    SHIMANO STRADIC 4000FI SHIMANO CAENAN 100 BAITCASTING SHIMANO SPHEROS 18000FB
    Tebrikler, daha irilerine rastgele!

12. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tebrik ederim gerçekten güzel balıkmış:)Alışkanlık konusuna gelinceeeee Ben kadir abimin raporlarından dolayı öyle bi gazı aldımki sorma şimdi tek işim gücüm spin oldu.Tek suçlu Kadir levrek peşindedir:D:D:D:D işin latifesi biyana hakkaten iyi yapmışsın oltanın dolu çıkması ümidi ile sana bol bol rastgele:)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, ilk deneme ve başarı!!! Bundan iyisi Şam'da kayası.

14. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    yaaa kamış aldım sahtelerım tamam sadece birader naz yaptı bugun gidemedik :)) offf bende gideyim en kısa zamanda boğa cayına ya :)))

sahte aldık okadar kullanayim bari :)

bende yakaladım bir tane bu tralldan geçenlerde palamuta atarken rastgele

15. frado

frado fırat

herkese tesekkur ederim umarım hepimize daha iyi avlar nasip olur.
    bu sabah gene aynı mevkiye gittim sabah 06:30 gibi boğa cayına varmadan önceki son şezlongların oradan başladım.sabah saati olmasına rağmen çok dalgalı bir deniz vardı.saat 09:00 a doğru sağlı sollu heryer dolmaya başlamıştı insanlar yüzmeye devam ediyor tamam bu iyi bir şey ama çok fevri olanları var.hele biri at çek yaptığım yerden bile bile yüzerek geçti ilk başta şaka yapıyor zannettim ama adam gayet rahat süzüle süzle geçti önümden sanırım kendince spor yapıyordu aşağı yukarı 1 kaç metreyle kurtuldu sahtemden gerçekten bi yerine girmemesi büyük şans :D.pazar günü olduğu için bu kadar kalabalık oldu sanırım.zaten oldukça amatörüm birde kalabalık olunca maalesef elim boş dönmek zorunda kaldım.kaşık sahte ve silikonla denedim şansım bu kez yaver gitmedi.yarın sabah tekrardan aynı yerde olacağım bu sefer fotoğraf makinamıda anaında görüntü çekemeye çalışacağım.reeling hooked :hungry: hepimize daha iyi avlar nasip olması dileğiyle sabahı iple çekiyorum :d

16. yavsan

yavsan soner

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    remixon
    En İyi Avı:
    levrek 4 kg
    Evim konyaaltı sahiline 500 metre ama oraya avlanmaya hiç gitmem. Her seferinde sinir oluyorum...

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Offf bu virüs çok kötü. Vakit bol galiba, bari yazıpta bize zulüm etme :) Şaka bi yana umarım çok güzel avlar yaparsın. Antalya'da Kadir abiye dişli ve azimli bi rakip çıktı :D Bakalım hanginiz daha kısmetli ;) İkinize de İzmirden Selam ve Sevgiler...

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bi de unutmuşum, yüzenler varsa bence atçek yapma. Zaten balık yakalayamazsın pek yüzenler varken. Bir de çok tehlikeli, Allah korusun sahteler girince kolay kolay çıkmıyo, kötü bi batma sonucu gözün karakolda veya adliyede açılmasın. Ağzının tadı kaçmasın. Bu zevk işi, zulüm yaşatmasın.

Benden öneri, yine de sen bilirsin. Şansın açık olsun...

19. frado

frado fırat

uyarın için çok teşekkür ederim dediğinde haklısın özellikle özen gösterdiğim bir konu.en ufak bir kazada yüzen kişide de hata olmuş olsa da elbetteki ihale oltacıya kalacak buna eminim.ancak bu zevkten vazgeçemiyor insan.zaten az kaldı bu ayın sonuna doğru artık yüzen birilerini görmek zor olacak gibi.havalar sabah oldukça serin olmaya başladı.bu arada bugün elim boş döndüm banghead ama yarına daha bir teçhizatlı gideceğim .palamut kovalama konusunda yerlerini nasıl gözlemleyeceğimi öğrenme aşamasındayım henüz ama yarına en az bir palamut tutarım diye umuyorum bakalım nasip reeling hooked :hungry:

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tekneyle mi çıkıyorsun? Antalya'da kıyıdan palamut çıkıyor mu bilmiyorum, pek ihtimalde vermiyorum açıkcası. Antalya'da iskormoz mu ne ince uzun avcı bir balık var, o çıkıyor bi de tral çıkıyor sanırım kıyıdan. Levrekte çıkabilir artık her an. Kıyıdan atçek yapacaksan bence bunlar çıkabilecek olan türler sanırım. Antalya'da atçek yapan arkadaşlar daha iyi bilgi verebileceklerdir. Rast Gelsin...