Bugün öğleden sonra kefal avı için Varyant a indim.Sabahtan beri duran Korhan abi falan vardı orda.Balığın 1 haftadır kestiğini söylediler.Bende nasip işi dedim salladım oltamı.Ama hava hararırken rahatsız olduğum bir olay oldu.Balıkcı teknesi resmen dibime geldi ve ağ atmaya başladı.Zaten yanımızda olta atanlarda ağ atılırken kalktı gitti.Bilen arkadaşlara sormak istiyorum bu suç değil mi. Yani bu kadar yakına ağ döşemek yasal ise bir şey diyemem ama bu tekne gelir gelmez benim moralim sıfıra düştü.Belli ki 1 haftadır balık olmamasının sebebide budur.
bende aynı derttten müzdaribim. avlak bölgemizde tekneler hemen 200-300 önümüze paralel şekilde ağ seriyorlar. inanın her zaman balık aldığımız yerlerde sinek avlıyoruz. bu şekilde avlanmak yasak değil diye biliyorum. sadece turistik bölgelerde yazın yasak oluyor. yani yapacak birşey yok.
kış sezonunda..balıkçılar daha çok ağ döşüyorlar..paragadi döşüyenler nitekim azalıyor..onlarda ekmek paralarının peşindeler..bizse zevkin peşindeyiz... arada bir bazen bu gibi durumlarla karşılaşıyoruz biz kıyı avcıları.. hergün aynı yere ağ atmıyorlar.. merayı dinlendiriyorlar..sonraki günlerden birinde tekrardan merayı yokluyorlar.. bizim talihsizliğimiz ise o güne denk gelmek benim en çok üzüldüğüm yanı ise..bu insanlar taşlık alanları çevirdiklerinden.. grida yavrularınıda avlıyor olmaları.. yukarı tükürsen bıyık..aşağı tükürsen sakal.. herkes başının çaresine baksın
Hemen heves kaçıyor valla abi.Geçen gittiğimde de dubaları gördüm ses etmedim.Adam bellemiş orayı resmen öğlene kadar falezlerin altında öğleden sonra yavaş yavaş salmaya başlıyor Hayır onu görünce benim moralim bozuluyo.
falezlerde sakin bir nokta bul.herkesin 2adımda ulaşabileceği yer olmasın...orayı ekmek içi ile güzelce bir yemle..arada bir tekrarla bunu.. 2iğneli,tahta şamandıralı, göl kamışı ile avlan derim.. falezlerde iri melanurlar var...ve diğerleri..
Ben telefonla arayıp şikayet kaydı bırakmıştım. Bana geri dönüp kıyıya ağ atmanın yasak olmadığını söylediler. Aşağıda açtığım konunun linkini tıklayınız. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44524
3 tarafı denizlerle çevrili güzel yurdumun insanı balığı sevmiyor. Gerektiğinde trol-gırgır hatta yüzme mesafesinde ağ atarak, balık soyunu kurutmak istiyor! Burada yalan yanlış bilgiler var, ama maalesef doğru bilgi de veriyor, biz balığı sevmiyoruz! http://www.haberturk.com/polemik/haber/835329-neden-az-balik-yiyoruz
Berkcan, şimdi raporunun saatine baktım da, sen bunları yazarken aynı olayı ben de yaşıyormuşum. Dün akşam yemli surf avı yaptığım kayalıkların önüne geldi yine birisi, bir baktım kıyıdan 20-30 metre anca var, e benim takımlar 80-100 metrelerde Hemen fırladım "hoop olta var!" diye. "Tamam tamam takılmaz" dedi. "Ama benim olta ilerde üstünden geçiyosun bak" demeye kalmadı kamış eğildi. "Taktın" diye bağırdım hemen motoru rölantiye aldı kürekle kurtardı benim takımı. -Çıktı mı? -Tamamdır çıktı. Ağ mı dökücen? -Yok yok... Sonra gitti az ileriyi çevirdi. Sıklıkla yaşadığımız durumlar bunlar malesef. Ben de çoğu zaman Kadir Abi gibi düşünüyorum, adamlar ekmek parasını kazanıyor. Yanlız bazıları hırslarına, kıskançlıklarına yenik düşüp göz göre göre geleceklerini karartıyorlar, bunun da farkındalar. Ama o gün için cebine girecek bin lira, kendisinin ya da denizin rolleyes: ) yarınından çok daha önemli hale geliyor. Tam anlamıyla, bile bile katliam yaptıkları oluyor malesef ve bu duruma dur diyecek yetkilileri de ben şimdiye kadar görmüş değilim. Mevzu çok uzun, daha önce çok da konuştuk tartıştık ama uzatmayıp senin soruna dönecek olursak evet, o balıkçının yaptığı malesef yasal. Tabii attığı ağ tipinin ve göz aralığı gibi özelliklerinin doğru olduğunu varsayarsak.
Merak ettiğim için soruyorum nasıl ki bizler için av esnasında kullanacağımız olta sayıları ve hatta iğne sayısı kanunlarla sınırlandırılabiliyorsa bunlar için de kullanılacak ağın uzunluğunun herhangi bir sınırlandırması var mı? Örneğin birisi gelip bir koyu baştan başa çevirebilir mi?
benim gördüğüm en fazla uzunluk, 400 500mt ağ oluyor balıkçılarda..çift ağ atanlarda oluyor içlerinde..farklı bölgelere.. en alt düşük limiti 300mt dir diye düşünüyorum ticari balıkçılar arasında... başına buyruk ağ atanlar hariç..hani kışın boş vaktinde,fiber tekneleri ile ağ atanlar..yahut deniz bisikleti ile ağ dökenler.. bunları şikayet edebilirsiniz..bunların ticari avlanma belgesi yok..olsada fiber tekne yahut deniz bisikleti ile ağ dökemezler...
Valla abi böyle hava karardı.Balık tavan yaptı.Falezlerin kenarından sinsi sinsi döküldü bu arkadaş.Sonra Surf tayfası geldi.Dedim böyle ileriye ağ attılar dikkat edin takılmasın.Bana aynen şunu dedi. Ben:Hocam ileriye ağ döşediler haberiniz olsun.Fazla uzak değil. Arkadaş:İyi iyi balık var demekki de adam ağ döşüyor. Dedikten sonra ben uzaklaştım Kaldı ki ben ticari işe kesinlikle karşı değilim.Her türlü yapsın avını evine parayı götürsün.Ama yaparkende kurallarına uygun davransın.Gerekirse bulunduğum merayı değiştiririm o adamın ekmek parası kazanması için
ya siz onu bunu bırakında adamlar işin cıvkını çıkarmış , bana herkezden haberler geliyor facebook sağolsun , reklam yapmıyorum ama gitmiş 40 tane ispendik avlamış bu adaletmi ? , büyüsün bırak spinnciler alsın surfculer alsın , yok arkadaş denetleyen adam yok , adam gidip serpme agla kıyıdan alıyo 40 tane balığı elin adamı gidip . saatlerce olta sallıyor levrek yakalamak icin benim yanımda sallasalar onu ben avda olsam larada saldırırım onlara direk . biber gazı bıcagım herşeyimle gidiyorum her zaman ava zaten dengesiz deli dolu antalya artık herkez buraya geldi sehirin düzeni bozuldu , jandarma neden denetlemiyor bu adamlarıda avlıyorlar kafasına göre , ben kerizim ya valla kerizin önde gideniyim , paramın son kuruşuna kadar malzeme alıyorum . asgari ücrettenm daha fazla miktarda malzeme alıyorum . sonra idare ediyorum balık tutmak zevk hobby isi bunlar ama artık bilmem neyini cıkarmış ben saldırıcam artık görüdğümde care yok baska . denetlemezlerse böle olur , takacılarda cıkardı cıvkını gelip senin 30 40 60 metre önüne ag döküp gidio küfür eder gibi , selamın aleykum rastgele diyorsn mal gibi yüzüne bakıyor , sövsem basımı belaya sokacaklar , acaiyp uyuz oldum bu ac gözlü yamyamlara.
Antalya'da hobi balıkçısı değil.En çok ben yakalarım balıkçısı var.2 gün balıkla 5 gün boş dönme olayı var.Anlayamıyorum artık insanları.Geçen birisi kundudan 20 kilo ispendek kaldırmış.Haberleri var mı milletin desem yok.Ancak jandarma gelir bize kimlik kontrolü yaparlar