Antalya-Konyaaltı'ndan balığa niyet

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Condi tarafından paylaşıldı.

1. Condi

Condi Candaş

Öncelikle herkese selamlar;

Çıkmış olduğum 1-2 tekne avından sonra kıyıdan da balık avlayabileceğimi düşündüm ve dün sabah 5 civarı evimin çok yakınında bulunan Boğaçayı'nın hemen önünden şansımı denedim. Yemler yeniyor fakar balık oltaya takılmıyor :D:D Saatler geçti tutabildiğimiz bir tane balık yok. Yem olarak yanıç kullanmıştım başta sonra ekmek içiyle denedim ama tık yok. Yemi saati vb. şeyleri mi değiştirmeliyim yoksa avlanacağım yeri mi ? Veya balık gerçekten var mı ?:D

Şimdiden teşekkürler

2. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Candaş selamlar, aramıza hoşgeldin. :)

Antalya merkezde kıyı avının genel sıkıntısını yaşamışsın kısaca. :)
    Merkezde balık var, ama o kadar küçükler ki, oltaya takılmamaları daha iyi.

Kıyı avında şehrin kıyıları, özellikle de konyaaltı ve lara sahilleri bu açıdan fakir bölgeler. Gece avlarında mırmırı hedefleyen takımlar atarsın. Balık vardır da, ama parmak kadardırlar :( İğneyi de büyük balığı hedefleyen boyutta seçip gezer kurşun tek iğneli takım yaptığımız için çoğu zaman boş döndürür bu avlar. Eğer bu takımı, ya da klasik dip takımını atıp elinde beklersen sürekli minik vuruşlar hissedeceksindir. Balıklar yavru olduğu için iğnenden yemi alana kadar tırtıklayıp karınlarını doyururlar. O sırada iri bir mırmır gelecek de yemi tek lokmada alıp gidecek, boştaki misina payı da bitince kendini tasmalayacak. Çoğu zaman gerçekleşmeyen bir fantazi oluyor bu şekilde av.

Aydınlık saatlerde yapılan kıyı avında ise, özellikle bu mevsimde daha çok engel var. Avlağa göre bol miktarda bulunan melanur, sokar, sarpa yavruları da bu ekibe katılır. İstisnasız yavru boylar vardır. :) Bunlara bir de papaz, kefal gibi bilumum türlerin yavrularını eklediğinde güzel bir av yapmak hayal olur.

Merkezin biraz dışına kayma imkanın varsa bu bölgelerde biraz daha iri bireyleri bulabilirsin. Mesela oturduğun bölgede eğer imkanın varsa liman ve daha ilerideki kıyıları denemeni tavsiye ederim. İnsan izi ne kadar azsa iyi avlar yapma şansın o kadar artar. Örneğin en azından Boğaçay yerine Sarısu ağzına gidebilirsin. Ben oralara gitmeyeli çok oldu, genelde Lara tarafında avlanırız, ama en azından teorik olarak orası nispeten daha bakirdir. Mümkünse de limanı geçip uygun avlaklar bakmalısın kendine.

Özellikle yaz sezonunda kıyıların gece dahi rahatsız ediliyor olması iri anaçları fazla yaklaştırmaz. Tecrübesiz yavrular çılgınca beslenip büyümeye çalışırlar. Kışın daha verimlidir kıyı avı.

Ama eğer avlağını değiştirme şansın yoksa da orada devam et. Ne kadar çok denersen iyi bir av yapma şansın o kadar artar elbet. Ayrıca yavruları besleyip büyümelerine katkıda bulunmak gibi ulvi bir görevi yerine getirmiş olursun. :) Hem av olmasa da deniz kıyısında olmak, heyecanla huzuru bir arada yaşamak gibisi var mı? :thumb:

Yem olarak sülünez ve tavuk da kullanabilirsin. İkisini de iştahla yerler. Sülünezi takmak için teknik geliştirmeli, maksimum şekilde iğneye dikerek kolayca sıyrılmasını önlemeli, gerekirse ip kullanmalısın. Tavuğu da tuz ve şekerle önceden sertleştirirsen güzel bir yem olur.

Hayalindeki avlar rastgelsin... :)

3. Condi

Condi Candaş

Öncelikle çok teşekkürler :D
    Bahsettiğiniz o yavru balıklardan arkadaşa kısmet oldu 1 tanesi fakat iğne ağzından girip gözünden çıkınca ve amatör balıkçılar olarak çıkana kadar öldü malesef. Liman tarafını deneyeceğim yem olarak daha önce tekneyle açıldğımımda test etmiştim gerçekten iyi iş yapıyor. Sülünez de aklımda bulunsun :D
    1 hafta sonra güzel bir av raporu yayınlamak dilleğiyle :D

4. Condi

Condi Candaş

Hoşbulduk, beni bu kadar güzel bir yazıyla karşıladığınız için de çok teşekkürler burada her gün yeni şeyler öğreniyorum :D Demek ki bundan sonra liman tarafından artı daha fazla çeşit yemle eylül-ekim arası şansımı deneyecekmişim :D
    O avlar olduğunda hemen fotoğraflarını paylaşacağım :D

5. mcdrej

mcdrej ALİ BARAN

hocamın dedigi gibi bilgilerine katılıyorum ama sadece surda bi degişiklik yapmak istiyorum : büyük limanın o taraflar sarısu ağzı ve yanındaki kayalıklar balon balığı istilası altında dip takımını at topla iğneler yok insan çok mutlu oluyo :}}} eğer konyaaltıysa niyet boğa çayından beach parklara dogru yürümeye başlıyoruz (( beach parklara kadar yürü demicem :}} sadece yönü belirtmek için beach park dedim )) bi 200 yada 300 metre sonunda sol tarafında petrol ofisini görceksin onu görünce atla sahile :}} sahile inince sadece şu dediğime dikkat et bir küçük su arıgı var denize akan onun etrafında denemeler yapabilirsin 50 metre ve ilerisine atmaya dikkat et burdan sonrasıda şans artık rastgele sana :}}} saat sabaha karşı 5 gibi gittim demişin fırsat bulursan bide gece dene ama yinede şunu diyeyim fazla umutlanma rastgele

6. Condi

Condi Candaş

Bulabildiğim ilk fırsatta gidicem .Şimdiden teşekkürler :)