herkese selamlar.antalya korkuteli barajı hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi.çok büyük sazan balıkları olduğunu duydum gitmeyi düşünüyorum.ayrıca turna balığıda varmış ne kadar doğru bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
v.a.s ben korkuteli liyim balık avı için genelde kendi barajımıza giderim , bu arada mesajınızı googlede korkutelide balık avı diye arattığımda gördüm ve mesjınızı okuyunca cevap verme gereği duydum... neyse konuya geri döneyim , barajımızda balık ekseriyetle bahar sonuna doğru ve yaz başlangıcı ile başlar kış tam olarak girinceye kadar devam eder... barajımızda sazan , aynalı ve pullu olmak üzere 2 çeşittir , bizim pullu diye tabir ettiğimiz bir balık çeşidi sonrada son 1-2 yıldır alabalık bulunmaya başladı. Turna konusunda aldığınız duyum ise tamamen yanlıştır , çünkü olsaydı ben yada bi başkası karşılaşırdı. peki balık bol mu var mı yok mu? ( sizin soracağını düşünerek yazıyorum bu sorunun cevabınıda ) barajımızda balık mevcut güzel balık var fakat şöyle bi konuya dikkat çekmem lazım ki balıkların illa oltaya geleceği garanti değil , kesin tutabilirsiniz diyemem kullandığınız yem bulunduğunuz mekan suyun durumu ve malum balıkların açlığı yem ne kullanabiliriz dersenizde , şahsen benim tavsiyem , son 3 yıldır kullandığımkonserve mısır olur , tavsiye nedenimde kokusuz , zahmetsiz , en önemli neden de bizim barajın balığı seviyor ayrıca mısırla alabalık yakalama şansınız bile var. bu arada şu ana kadar en büyük balığımı 25.10.2009 tarihinde sazan için kullanılan kahverengi kanlara 3 adet mısır takarak tutmuştum boyu 50cm di, dün itibariyle bu rekorumu yeniledim aynı zamanda şuan ki balığımda 52 cm buda bir sazan neredeyse aynı ama ağırlık olarak daha fazla yalnız bu balığın farkı elmalı avlan gölünde olaması gerçi göl denecek bi yeri kalmamış yaz dolayısıyla su neredeyse tamamen çekilmiş ve sadece içindeki dere akıyor ve koca avlan gölünün balığı oracıkta sıkışmış kalmış. velhasılıkelam, barajımız av için uygun bi çok zamanda av zevki veren bir avlak bölgedir, eğer gelirseniz tek bir istirhamımız olacak gelir ve balık yakalarsanız 30cm in altında balıkları geri salarsanız seviniriz... saygı ve sevgilerimle, Enes Tanrık