antalya kumköy mardan açıkları

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında aahmet1979 tarafından paylaşıldı.

1. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

merhabalar arkadaşlar iki haftadır hafta sonları balık avı için çıkıyoruz ama birtürlü verim alamıyoruz sizce sebebi ne olabilir hava koşullarımıdır mazbuz dahi hertürlü sey denedik çapayla beraber dipte balık çekecek hersey denendi ama verim alnamadı acaba daha fazla açıklardamı denemek lazım biz enfazla 30 40mt lerde avlanıyoruz bot oldugu için çok fazla derinlere kaçmiyoruz degerli yorumlarınızı bekliyorum :D reeling

2. metinnitem1

metinnitem1

Mardan otel önündeki yeni yapılan dökme kayaların ucundan gece ya da sabah küçük sahteler ya da silikonla barracuda ya da levrek almanız mümkün.Tekne ile açılacaksanız da 50m ve sonrasını görmeniz gerek.

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Dipten avlanacaksanız doğru meraları bulmanız lazım. Boş kumluklara denk geliyorsunuzdur. Sık sık yer değiştirip balığı bulduğunuz yerde karadan kerteriz almalısınız. Metin Bey'e katılıyorum, dip için daha derinleri denemeniz faydalı olur. Fakat motorunuz küçükse, riskli görüyorsanız açılmayın, güvenlik elbette daha önemli. Meraları bulana kadar sahil şeridinde yer değiştirerek deneyeceksiniz. Rastgele diyelim.

4. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

cevap

metin bey mardan yanındaki aksu çayı agzı çok uygun hatta agza demir atıp avlanmayı bil düşünmedim degil:D ama bot 1aylık bot varken kıyıdan avlanmak pek cazip gelmiyo:eek: eniyizi bir balık bulucu almak:D :D

5. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

cevap

aykut bey bizim kundunu heryeri mil sorunda ordaya zaten barbun zamanı iyi balık yapıyor en iyisi teknolojiyi kullanmak yada cesaret hapı içip 70-80 mt derini gitmek:D :D ayrıca motor tohatsu 5hp iki zamanlı bot 290

Son düzenleme: 13 Temmuz 2011
  6. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    botunuz kırmızı mı? :)

7. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

cevap

yok volkan bey gri:D

8. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    bence mendirekten avlananların nazarı değiyordur :), geçen ay ben mendireğe doğru ilerlerken kırmızı bir botu suya indiriyorlardı, bot ve motor çok hoşuma gitmişti :) kesin nazarım değmiştir ve o gün fazla balık tutamamışlardır :D çünkü bende bot istiyorum ve önümüzdeki 1 yıl içinde kullanacak vakite sahip değilim malesef.

şaka bir yana hazır botunuzda var, taşıması pratik, sıçan adası çevresi, olimpos, adrasan taraflarını da denemelisiniz bence. adrasan uzak kaçabilir ama, sıçan adası tarafları yakın, o taraflar hakkında bilgim yok ama umudum var :)

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teknoloji güzeldir :)
    Kundu konusunda haklısınız. Uygun alanları bulmak için çok aramak gerekir. Cesaretlendirmek gibi olmasın da rüzgar yönü uygunken belki 50 mt'lere kadar bir tarayabilirsiniz. ;)

Eskiden ilk teknemiz Adalya tesislerinde dururdu, Lara plajlarının sonundaki tesiste. Oradan çıkar şelalenin açıklarına kadar giderdik. O bölgede bildiğiniz gibi kayalık çok ve yer yer löngözler vardır. Kıyıdan çok açılmaya gerek kalmadan bazı yerlerde 70 mt'leri bile görebilirsiniz. Uzak olmaz derseniz o taraflara doğru gidebilirsiniz belki. O zamanlar iyi balık çekerdik. Tabii en az bir 12 yıl olmuş şimdi düşününce.

10. cetin5807

cetin5807 M.Z ÇETİN

Favori Kamış:
    Crocadile
    Favori Makine:
    Okuma Zeon
    Antalya merkezde yaşayan üstadlarımız tekne veya kıyıdan av organizasyonu yapsalar da bizde gelsek. :)

11. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

volkan bey birzamanlar bende mendirekten avlanıyordum:D :D işallah sizede nasip olur bot almak inanının şu taşıması olmasa:D :D çok iyi olurhihi bu aralar kıyıdan hiç birşey çikmiyor bu mevsim mendik zamanı ama nemendik var ne bişey mırmırda hayal oldu neoldu balıklara yeryarıldıda içinemi girdi:D

12. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

cevap

size katılıyorum benim çoçuklugum 25 yıl önce burda geçti babamlar ozamanda balon balıgı tutarmiş:p şaka biryana yapilaşma yoktu eskiden kunduda inler cinler top oynardı şimdi yere taş atsan düşmez dün inanılmaz kalabalıktı eskiyi mumla arar olduk inananın içim acıyor eskiyi düşündükçe daha2-3yıl önce bukadar insan yoktu nerden çıktı bu insanlar? bukadar insan varken balık avlamak gerçekten zor iş balık derinlerde eniyisi sizindediginiz gibi longöz denemesi yapmak birer patlak alırız belki dimi

13. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

cevap

inanın organizasyon olayını isteyen çok yanlız kimse ugrasmak istemiyor çümkü organizasyonu düzenleyen arkadaş çekiyor sıkıntıyı herkes ayrı telden çalıyor tekneyi tut adamla fiyatta anlaş birkişi gelmezse parayı cebinden ver:D :D varmı boyle bir mantık kim ister boyle birşey ama insanlar agzıyla degil başka bir yeriyle konuştugu sürece organızasyon düzenliyicek bir yigit çıkmaz kanaatimce

14. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çok doğru. O zamanları hatırlıyorum da, Sera otel'den sonra yaşam bir anda biterdi aynen dediğiniz gibi in cin top oynardı. Adalya tesislerinin yanında bir de trt kampı vardı o kadar, doğru düzgün asfalt bile yoktu oraya. Adalya'da sahilde sadece 4-5 tane fiber dururdu.

Denize çıkdık mı etraftaki teknelerin 80%'ini tanırdık, yem, yedek değişimi fln yapar sohbet ederdik. Çok keyifli zamanlardı.

Aynı zamanda serbest dalış ve zıpkın avı yaparım. Bu da değişimi görmenin çok net ve bir o kadar trajik yolu. Falezlere inip 7-8mt'yi geçmeyecek derinlikleri 15 dk tarayarak gidip gelsem akşam yenecek iri boy 2-3 balığı alırdım, herşey vardı. Mesela şu an Bilem beach olan konserve koyunda ne balıklar olurdu bir bilseniz, yüzmeye korkacağınız boyda trofeler gelirdi. Fener'in önüne kadar yunuslar gelirdi avlanmaya, onları izlerdik akşamları.. Neler neler...

Şimdi iş gereği çok uzaklardayım ama yıllık izinlerde yine gider dalarım. Tabii eser kalmadı artık. Sırf meraktan 15-18 mt.lere iner bakarım. Elden biraz büyük karagözler ve sokarlar dışında kayda değer birşey yok ne yazık ki. Çok acı.

Löngözler için rastgele diyeyim.

15. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Okuma safina x 2.40 remixon galaxy 3.00 - captain king fisher 1.65
    Favori Makine:
    Okuma safina pro spa 25 Silverstar Tiger 5000
    valla bi yiğit çıksada yapsak bi organizasyon çok güzel olur

16. cetin5807

cetin5807 M.Z ÇETİN

Favori Kamış:
    Crocadile
    Favori Makine:
    Okuma Zeon
    Ahmet abi durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum.Fakat keyifci teknelerle açılacak 4-5 kişi de bulunabilir diye düşünüyorum.Eğer organizasyon için en az 4 kişi toplanabilirsek benim teknecim de var muhabbeti de güzel istediğimiz yerlere de gider.:rolleyes:

Ben gece avları hariç gündüz yapılabilecek avlara her daim müsaitim.Vasıta sorunu olmadığı için illa merkez de avlanma gibi bi mecburiyetimizde yok.Yeterki birileri vesile olsun.reeling

Ayrıca avlanma ruhsatı olmayanları tekneciler artık balığa da çıkartmıyor.Gelmek istiyenlerin sarı belgesi olması şart.Tarım İl Müdürlüğün'den alınan bu belge bu sene 40 tl.Bu belgeyi neye göre veriyorlar amaç nedir anlamış olmasam da bir tane edindim.

Son düzenleme: 19 Temmuz 2011
  17. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Doğru diyorsun 4-5 kişi ile de yapılabilir ancak sarı belge olayı kışın yoktu bu ara denetimler arttı herhalde

18. cetin5807

cetin5807 M.Z ÇETİN

Favori Kamış:
    Crocadile
    Favori Makine:
    Okuma Zeon
    Evet sarı belge olmadan olmuyor.Kişiye ve tekneciye ayrı ayrı ceza kesiliyormuş.O yüzden tekneciler sarı belge olmayınca götürmek istemiyor.Bu arada sarı belge 5 yıl geçerli.Kısa zaman da bi ekip kurabilsekte güzel bi organizasyon yapsak.reeling Balığım geldiiiii :D

19. berk_

berk_ Berk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    organizasyon yapılacaksa temin ederim :)

20. aahmet1979

aahmet1979 ahmet öztürk

cevap

arkadaşlar sarı belge olayı yaklaşık olarak 2 senedir benim bildigim kadarıyla var yanlız sarı belge sadece balıkçı ruhsatlı teknelerde geçerlidir sakın keyifçi teknesiyle karıştırmayın özel teknelerde budurum farklı sarı belge istenmiyor normal balıkçılarda enfazla 4 kişi sarı balık avlama ruhsatıyla personel muamelesi görüyor bildigim kadarıyla