Merhaba değerli forum ahalisi. Yine aynı heyecan var içimde, ilk raporumu yazarken hissettiğim heyecan. Olası imla hatalarım ve heyecanımın sebep olabilceği saçmalamalar için baştan özür dilerim Levrek yakalayamalı uzun zaman olmuştu, bu heyecanı yaşamayalı uzun zaman olmuştu. Birincil Ekipman Listesi Makine: Shimano Exage 2500 Örgü: Berkley Whiplash Crystal 0.15 (9.8kg çekerli) Kamış: Shimano Diaflash ST-A (270cm 14-40gr atarlı, 2 parça) Avcı Sahte : Duel Hardcore Minnow F 130mm (HOKS) Güne sabahın altısında kalkarak başladım birçoğumuz gibi. Fakat amaç balığa gitmek değil, Manavgat'ta sürmekte olan kongremize katılmak içindi. Aslında pazar günleri erken kalkmak sorun değil, en azından amaç balığa gitmekse. Ama iş olunca ne yalan söyliyeyim zuul geliyor insana. Öğle saatlerine kadar standda sunum yapan arkadaşlarımızın yanında takıldıktan sonra görevim olan firma bazında ki görüşmeler için toplantılara girmeye başladım. Kendimi hiç bu akdar ciddiyetsiz bulmamıştım gerçekten, karşımda ki kişiler benden tanıtım ve brifing ve de fiyat beklerken ben sadece akşam üstüne doğru yapmayı planladığım avı düşünmekteydim. Neyse boş bakan gözlerimle görüşmelerimi bitirdikten sonra çalışan arkadaşlarla standımızı topladık arabalara yükledik ve 3 arabalık konvoyla yolumuza koyulduk. Fakaaat yolda tüm ekibi ekip ilk olarak manavgat dolaylarında çalışmalarıma başladım saat. Tatsızdı, sadece yakala bırak yapmama fırsat veren yaklaşık 24-26cm arası ufak bir ispendek alabildim. Onun dışında ne bir takip ne de bir aksiyon yaşayamamıştım. Ama kararlıydım bu gün eve balık götürecektim, iddia vardı çünkü işin ucunda. Rotamı Belek Susesi Otel'e çevirdim. Benzin nasılsa masraf gösterilebiliyordu edilebiliyordu, sorun yoktu yani. . Neyse yeni merama vardığımda zaten bir önce ki gün gerekli görüşmeleri yapıp izin almıştım. gerekli kişilere ihtiyaç duydukları selamları ilettikten sonra. Sahil oldukça güzeldi, bir kaç tane oynayan kuzu diye tahmin ettiğim balık gördüm. Fakat kandırmak mümkğn olmadı. Yani anlıycağınız burdan da istediğimi alamamıştım tüm ümitlerime rağmen (ama bir daha deniycem) Neyse, geriye tek bir şansım aklmıştı iddiayı kazanmak için. Kundu! Bana bir çok levrek sunan ve azımsanmıycak kadar da trofe veren güzel bir mera. Yumurtlama döneminden kısa bir süre sonra dalga kıran çalışması başlamıştı, ama sorun değildi. Hayvan yerini kolay kolay değiştirmez, sadece biraz daha nazlı oalcaktı. Üstelik dalga kıranın avcılara sunduğu çok güzel bir fırsat vardı. Artık ulaşılması imkansız noktalara ulaşmak mümkün suyun çorba olduğu noktanın tam ortasına atış yapmak mümkündü. Teçhizatımı hazırladıktan sonra ilk sahtemi suya doğru savurdum. Benim için efsane haline gelen Daiwa Saltiga 11cm başlanabilcek en iyi sahteydi, toplam 4 farklı Saltiga denemiştim ama hala bir takip alamamıştım(yaklaşık 25-30 atış). Farklı bir tür denemkti, kandırıcıyı küçültmenin belki işe yarayabilceğini düşündüm ve klipsime Yo-zuri'nin üretimi uzun zaman önce bırakılan efsane modeli Magnet Minnow ailesinden BT'yi denedim. Her hava şartında ve günün her saatinde çalışan bambaşka bir sahteydi bu. Ama onlarca atış yapmama rağmen yine sonuç aynıydı. Artık balığın nazlı olduğu fikri aklımdan silinmiş ve balığın başka bölgeye geçtiğini kabullenmiştim. Hayallerim yıkılmıştı resmen. elinden şekeri alınmış çocuklar gibi azmak ağzına bakıyordum. Eşyalarımı toparlamakla yeni sahtelerimi denemk arasında seçim yapmaya çalışıyordum. Elbette ki doğru tercih olan aksiyon çalışmasını seçtim. Çantamda bir sürü Duel vardı denenmeyi bekleyen. İlk denemeyi Adagio ile yaptım. 45 gram ağırlığında ki bu melez sahteyle (aslında ülkemiz piyasasında ki en sağlam kıyı jigi diyebiliriz.) ilk atışımın suyun karşı tarafında karaya gelmesi ve içimin cız etmesiyle bu sahtenin daha çok açığa atılması gerektiğini düşündüm ve temizledikten sonra yerine geri kaldırdım(kutunun üzerinde ki "100m over" yazısı şaka değilmiş). Ve daha önce çalıştırdığım (yani balık aldığım) kandırıcı olan Hardcore Minnow'a gelmişti sıra, kodu hangisi hatırlamıyorum resimden bakabilirsiniz. İlk atışım yüzeyin çok altında ki bir kayaya takıldı. İçimden söverek güç bela kurtardım canım sahtemi Elbette ki pes etmedim, bir taş parçası beni korkutamazdı, hele bu sahteyi daha etkili kullanmama hiç engel olmazdı. . Akabinde 2. atışım çok uygun bir noktaya gitmişti, kıyı şeride paralel çekerken yüzüşü beni bile taciz ediyordu gerçekten. Atlamamak için kendimi zor tuttum. Akabinde daha açıktan izlemek için 3. atışımı dümdüz karşıma attım. Gerçekten iyi yüzüyor ve aksiyona iyi cevap veriyor bu alet diye geçiriyordum içimden. Ağzım kulaklarımda sahtemi oltanın ucuna aldıktan sonra en sevdiğim atış tekniği olan pundelingle bir kez daha kıyıya paralel bir atış yaptım. Aboovvv bu nasıl bir menzildir bu nasıl bir rüzgar sörfüdür böyle . Usul usul çektiğim sahteme ara ara kamışımla keskin aksiyonlar veriyordum tabana doğru, birden batıp çıkmasını izlemek gerçekten de keyifliydi. Sanırım Hardcore Minnow için en uygun aksiyonu buldum diye düşünürken birden yaklaşık 10 metre önümde "ZııIIBbbaaaaAAmmMM" diye bir şey oldu. Ve işte bu oydu. Özlediğimiz yakışıklı LEVREK. Kendine yakışan bir çıkışla sahtemi kapmıştı. Bu nasıl bir heyecan resmen ayağımın dibiden kapmıştı sahteyi. Heyecandan bağları çözülen dizlerime rağmen çok kolay aldım kıyıya bu yakışıklıyı, sanırım ipime güvendiğimi söylememe gerek yok. Balık kayanın üstünde ben ise hemen yanıbaşında titreyen bacaklarıma aldırmadan onu izliyordum. Yaklaşık 20 dakikalık bir sakinleşme süresi tanıdıktan sonra kendime başladım resim çekmeye, resimler tek kişi olduğum için ve makinam yeni olduğu için çok kaliteli değil. Zamanla makineye alıştıkça daha iyileri gelecek emin olun. Ve şimdi resimler; Ava çıkmadan önce takım çantamı çekmenin iyi bir fikir olabilceğini düşündüm Uploaded with ImageShack.us Yeni Duellerim. Uploaded with ImageShack.us Hardcorelar Uploaded with ImageShack.us Kundunun yeni dalga kıranı Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 4. atışta binen yakışıklı Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Günsonu, güvenlik kulubesinde çayımı içmeden önce Uploaded with ImageShack.us Sanırım yeni makinemi etkili kullanamamdan kaynaklanan bir sorun. ama resimlere dikkatli baktığımda gözlerinde oluşan hale beni rahatsız etti ve evde yakın çekim yapma gereği duydum. Ve tabi hemen altında daha önce de başıma gelen bir sorunu örnek oalrak gösteriyorum. (art niyetli biri olduğunu düşünmüyorum adamızda ama yine de itimat kontrolü-açıklamaya mani değildir.). Uploaded with ImageShack.us Taze köpek ve Ben, gözlere dikkat Uploaded with ImageShack.us Şimdide sıra açıklayıcı resimlerde. Sanırım şu kadar büyüktü şu kadar uzundu demektense bu daha makul Tam 50cm Uploaded with ImageShack.us Ve 1530gr Uploaded with ImageShack.us Annem, levrekcan ve Ben Uploaded with ImageShack.us
Öncelikle bu güzel deneyim ve özenli sunum için kocaman Tebrikler. Uzun bir aradan sonra yine aranızdayım arkadaşlar. Güzel raporlar ile karşınızda olmak için elimden geleni yapacağım
Ali Bey merhaba Heyecanla okudum yazınızı Ben Delphin Diva otelin yanındaki çaydan defalarca denedim ama turnadan başka bişey alamadım, o dalga kıranların olduğu kısıma arabayla nasıl ulaşılıyor çok merak ettim orada denemek istiyorum..
tebrik ederim abi çok güzel bir levrek avlarınız daim olsun tebrik ederim antalyadan böyle güzel raporlar görmek sevindirici
Ali kardeşim tekrar tebrik ederim harika bir anlatım olmuş ben bir türlü beceremiyorum böyle anlatımları sanırım edebiyatım yetmiyor.. Birde bişey sormak istiyorum sahteyi FC misinaya rapala düğümü ilemi bağlıyorsun yoksa klips tarzı bir şeymi kullanıyorsun Açıkçası ben sırtı çekerken sürekli düğüm kullanırım ve klips tarzı şeylerin sahtenin yüzüşünü değiştirdiğini düşünüyorum ama spin de nasıl bu iş..
Volkan Bey güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kenan Bey güzel yorumunuz için teşekkürler, beğenmiş olmanız beni çok sevindirdi... Ertan Bey yorumunuz için teşekkür ederim. en yakın zaman da sizinde avlarınızı görmek dileğiyle. Sağlıcakla kalın... Emre teşekkür ederim, o anları size yaşatabildiysem ne mutlu bana Faruk temnnilerin için teşekkür ederim, daha irileri umarım sana rast gelir. Sevgilerimle... Saol kardeşim, burda da buldun beni Mehmet kardeşim selamlar, aslında Antalya avcıları farklı bir platform da oldukları için pek rapor gözükmüyor burada. Yoksa ne avlar çıkıyor bilemezsin Fakat artık Allah'tan bir mani gelmez ise tüm raporlarımı burdan sizlere sunmaya çalışıcam. Cem Bey sonun da raporumu fark ettiniz Ben de sizin aksinize kısa ve öz yazmayı beceremem genelde. Gevezelik yapmak adetimdir FC misinayı genelde 1 metre civarında keser ve bir ucuna 15 nuamra bilyalı fırdöndü takarım diğer ucuna ise sahteler için üretilen klipslerden. Yüzüşlerinde çok da önemli bir fark olmuyor. Ama yine de en geçerli ve avantajlı teknik sağlam bir rapala düğümüdür. Fakat bence bu biraz masraflı bir iş. Şöyle düşünün; 1 metrelik bir FC miz var avda toplam 12 sahte deniycez. Her bir düğüm için ayrılan zaman bir yana her düğüm için feda edilen yakalış 5-6cm lik misina fedakarlığı FC liderimizi sadece tek avlık yapar. Ehh ben kullandığım FC yide 78tlye(50m) aldım. Yani düğüm oalyı bana zuul gelmenin yanısıra oldukça da masraflı geliyor
Tebrikler... Anlatım ve görsellikler için teşekkür ederim.İş konusunda çok açık sözlüsünüz tebrikler....
Tebrikler Ali Bey, avlarınızın daim olmasını dilerim. Merakımı mazur görürseniz sahteden evvel şamandıra veya su topu kullanıp kullanmadığınızı öğrenmek isterim? Duelin sahtelerini bende kullandım 13 lük su topsuz pek keyif vermedi.(Sportex carat spin 1 tc 2521 20 gr atarlı) Selamlar
tebrik ederim güzel balık ve güzel anlatım avlarınız daim olsun valide hanıma hürmetler ellerinden öperim rastgele.
Harika bir sunum olmuş, teşekkürler Ali. Gönlündeki avlara rastgelsin, selamlar. "Kar mı yağmış şu Harput'un başına Kurban olam toprağına taşına" Kar mı yağmış? Benim gözlerim neler göriy gurban?
Kamuran Bey yorumunuz için çok teşekkürler. Allah'ın bildiğini kuldan saklamamak gerek Muammer Bey yorumunuz ve iyi temennileriniz için çok teşekkürler. Mert Bey güzel temennileriniz için çok teşekkürler. Sahteleri kullanırken menzile etki edebilcek her hangi bir etken kullanmadım. Genelde de kullanmam. Ne yalan söyliyeyim sahtemin önüne koyacağım her hangi bir şeyin sistemin avcılığını düşürdüğüne inanmaktayım. Hardcorelar 14 gr, kamışın en alt atar değeri olmasına rağmen mübelasız 35 metre dolaylarına atış yapma olanağını buldum. Belki daha önce çok da verimli atışlar yapamamış olmanızın sebebi misina kalınlığı gibi etkenlerden dolayı olabilir. Zait Bey güzel yorumunuz ve güzel jestiniz için çok teşekkür ederim. Bizzat ileticeğim kendisine Sevgili Nuri Abi öncelikle güzel ve cesaret veren yorumun için sana can-ı gönülden teşekkür ederim, raporumu beğenmiş olman beni onore etmiştir. Orada gördüğün beyazlıklar kar değil, kar yapması muhtemel yerler de değil Meşhur Mardan Palace'ın Mısır'dan getirttiği ama her kış dalgalar tarafından süpürülen beyaz kumları. Hatta bu sene duyduğum bir kaç rivayete göre Mısır'dan gelen kumlar fazla tuzlu olduğu için(maddi olarak) mermer ocaklarından edindikleri mermer tozlarını kullanmışlar
slm ali kardeş gerçekten süper bi anlatım balıkçıyı hiçbirşey alıkoyamaz takım çantası malzema düzenekleri fotolar herşey dört dörtlük malum hepsi bi araya gelince levrekte geliyor eline sağlık çok güzel bir rapor daha irilerine rastgele