Siteye kayıt olduğum (28.11.2011) tarihten beri büyük bir açlıkla hergün forumu takip etmeye çalışıyorum. Öncelikle bu kadar önemli bilgi ve birikimi sınırsızca paylaşan ve bunu vesile olan herkese teşekkür ederim. İnanın kendim balık tutamıyorum ama siteye üye olup av raporunu yayınlayan herkesin av raporlarını okudukça en az kendim tutmuş kadar seviniyorum. Aranızda olmak özellikle üstadlardan bu denli bilgi almak harika bir şey. Haftaya 27-30 Mart tarihlerinde işim gereği Antalya Larada bir sempozyuma katılacağım, ve yer belli olduğunda tek dikkat ettiğim nokta, balık tutmak için musait olup olmadığıydı. Ve umarım resmide yükleyebilirsem, sizinde göreceğiniz gibi güzel uzun bir iskele ve tahminimce 150-200 metre mesafeden denize akan bir dere/nehir var. Uploaded with ImageShack.us elimde siteye üye olmadan aldığım Okuma Safina-x 270cm-10-35 gr Spin olta kamış ve OKUMA SAFİNA PRO SPA-25 OLTA MAKİNESİ var. Sizlerden ricam, bu makine ve kamış ile özelllikle gece/sabah saatlerinde kıyıdan (iskeleden) ne avlayabilirim, sahte veya misine tavsiyeleriniz ne olur. Herkese şimdiden teşekkür eder, bol trofeli avlar dilerim.
geceleri at çek yapaleceğin bir yer elindeki ekipman uzak kurşunlu atışa uygun gözükmüyor. uygun olsaydı iskeleden dip takımı hazırlayıp bırakmada yapabilirdin. güzel yer miş rastgelsin.
Güzel bir yer ama anladığım kadarıyla biraz mevsimden birazda ekipmandan dolayı pek bir şey yapamayacağım, ilginiz için herkese teşekkürler
burası kopak çayının denize döküldügü yer 2 hafta önce o uzun iskelenin tahtaları yoktu akrobasi yaparım derseniz demirleri atlıya atlıya uca kadar gidersiniz tabi suan otel açılmadıysa otel açıldıysa boşa ugraşmayın zaten iskeleye çıkamazsınız. önemli uyarım ise şudur dereden akan su yüksek yani mecburen bi tarafta avlanmak zorundasınız eger iskele tarafı diyorsanız baya bi sahilden yürüyerek varacaksınız çünki oteller yanyana kıyıya geçit yok nasıl oluyo şöyle oluyo trt kampının başladıgı yerden itibaren yürüyeceksiniz oda size kalmış degermi derseniz bence deymez en fazla tutacagınız 3 - 5 mırmırdır oda gece sabahleyin hefeslenmeyin çünki sabahları ordan en büyük mırmırın boyu 5 cm dir belki iri denk gelebilir ne var bu suda derseniz kefalde var levrekte var mırmırda var yalandırmada var ama şuan tutulanlar mırmır ve kefaldir gelelim öbür tarafa uzun taşlık alana taşlık alanın oldugu yere geçmesi kolay kundu yolundan gelirken migrosu görünce durun migrosun tam karşı tarafında köprünün hemen yanında bankamatik var o bankamatigin yanından uca kadar aracla gidebilirsiniz o deredede kefal var uca gelince saglı yada sollu denemelerde bulunursanız gece mırmır çupra ve en çokta burda amerikan levregi dedikleri lokumdan tutarsınız dere tarafına atarsanız küçük boylarda ortalama 20 cm lik sarımsı renkte yılan balıgı yavrusu tutarsınız denizin içi kumluk takılma riski yok sadece kayalıkların oldugu yerde deniz içinde gözle görülür kayalar var belki üzülceksiniz ama durum böyle
bu kadar güzel bilgiler için teşekkür ederim ama iskele konusunda, zaten iskelenin olduğu otele gidiyorum, o yüzden mesafe konusunda sıkıntı yaşamayacağım. Ben az ve dar bilgimle şöyle düşünmüştüm; benim takım at çek yapmaya musait, belki zargana topuyla, belki zargana topu kullanmadan silikon veya sahte balıklarla, belki kaşıkla levrek filan tutarım. Özelikle çayın yakınlarında balık olur diye düşünmüştüm ama. şimdi yazılanları okuyunca kafamda soru işaretleri çok fazla arttı.
oraya degilde geceleyin saat 10 ile 3 arası rengi açık veya yeşil olan 9 cm en fazla 10 cm rapalayla mardan otelin yanına gidin mardanın otel bitince hemen yanında bi yol var o yoldan devam edin kıyıya dogru geldiginizde araç koymak yasak kayalara çıkmak yasak falan diye bi yazı var aldırış etmeyin çünki yıllardır oralardayım bişey oldugu yok kayalara çıkınca atışa başlayın burna dogru atış yaparak gidin dikkat edin fazla dalarlı sahte kullanmayın dip yapısı gizli kayalarla dolu bırakırsınız rapalayı ilk çıktıgınız kayalıgınoldugu yer kumluk ve sıgdır ileriye ortalara dogru atış yapın sonra burna dogru gittikçe dikkat edin sahte kıyıladıgında çünki kayalar çok fazla burna kadar bişey alamazsanız burunda denize dogru durunca tam karşınızı saat yönünde 12 sayarsak 10 - 11 yönüne atış yapınız burundada iş yoksa aynı şekilde burundan ilk başladıgınız yere dogru atış gelerek başlayın burda bişey yok ben sıkıldım derseniz burunda durunca saat 2 yönüne sarma atarak iri kefal alırsınız yok bunuda sevmedim derseniz sahile inip mırmıra denemeler yaparsınız yok buda olmadı derseniz size benim tavsiyem zargana topu 1 kulaç misine ucuna 5.5 ragot beyaz sakız beyazı degil normal beyaz kopaga gidin en uca geçin 10 -11 - 12 - 1 - 2 - 3 yönlerini deneyin kesinlikle göreceksinizki burdan verim alacaksınız unutmadan antalyada kimseye bişey sormayın bizimkilerin kesin cvbları ya yeni geldiktir yada balık yoktur onun için sormayıp avlananları izleyip kendiniz yorumlayın tabi bütün herkez böyle degildir ama genellemesi bu bence kimse alınmasın ben antalyanın yerlisiyim ve benim düşüncem bu benim düşüncelerimden bi kaçıda bizim burda su üstü deneme antalya merkezde denemedigimiz su üstü kalmadı tık yok su üstü iş yapmıyo levrege kefal rengi degil beyaz ve yeşil renk rapala dene deneme yanılma yöntemidir bunlar
Hakan Bey selamlar. Ali Baran'ın yazdıkları doğru. O mera aslında güzeldir. Çayın genişliği az olmasına rağmen derinliği iyidir. Denizle buluştuğu en sığ yerden karşıya geçmek isterseniz belinize kadar suya girersiniz. Ayrıca o mendirekler denizin içine doğru güzel bir avlak yapısı oluştururlar. Yalnız Antalya'nın Lara sahilindeki en yakın dere burası olduğu için özellikle haftasonları çok kalabalık olur. Derenin iç tarafında sürekli oraya gelen çokça kefal avcısı görürsünüz. Bazı zamanlar olta atacak yer bile bulamazsınız. Tabii bu zamanlarda levrek beklemek fazla iyi niyetli olur. Kumsalın otel değil de o mendireklerin dışında kalan sahil tarafında mırmıra yemli takım atanlar olur. Ali'nin belirttiği gibi genelde boyutlar çok küçüktür. Kayalık buruna gidip atayım deseniz orada da bazen atçekçiler ama genelde yine kefalciler ve yemli dip takımı atanlar olacaktır. Doğru zamanda, mevsiminde ve kimsecikler yokken orada olur ve doğru teknikle avlanırsanız levrek alma ihtimaliniz vardır. Lakin aldığım haberlere göre şu sıralar o doğru zamanda değiliz. Yalnız tüm bunlar böyle "idi". Antalya'daki av partnerim bu merayı zaman zaman yoklar ve son verdiği haberler hiç de olumlu değil. Birkaç hafta önce orada bir çalışma, düzenleme yapılmış. O gördüğünüz kayalık kısım tamamen kum ile doldurularak üzeri düzlenmiş. Tabii bu kumlar zaten sığ olan çevreye kayarak hem dibi önemli ölçüde tahrip etmiş, hem de derenin ağzı aşırı derecede sığ hale gelmiş. Dostumun söylediğine göre "burası böyle kalırsa artık buraya levrek falan girmez" şeklindedir. Buradan hareketle tahmin ediyorum ki o çalışma çevredeki diğer türleri de kaçırmıştır. Fakat geçen sürede belki yeni yeni tekrardan oturmaya başlamıştır. Son halini ben de bilemiyorum, ama duyduğum kadarıyla zaten çok verimli olmayan bir mera iyice talan edilmiş durumda. Ama sonuçta o otele gideceksiniz, ve oralara gitmişken olta atmadan dönmek olmaz. Size tavsiyem eğer yanınızda bir olta daha götürebilirseniz onu gezer kurşun ve tek iğneli takımla (mırmır takımı) uygun gördüğünüz bir açıya doğru yemli atın. Yem olarak önceden hazırlayıp küçük bir kapla yanınızda götürebileceğiniz tavuk göğsü ya da benzeri birşey kullanabilirsiniz. Bu orada takılırken siz yine atçek yapın. Levreğe pek ihtimal vermiyorum ama bakarsınız turna (barakuda) gelebilir. Özellikle iskeleden uzun atışlarla uzağa ermeye çalışın. Sahte konusunda isterseniz elinizdeki sahtelerin fotoğraflarını koyun ya da model/renklerini verin. Hangisi çalışabilir yardımcı olmaya çalışalım. Verimli bir sempozyum ve keyifli bir tatil dilerim. Not: Ali Baran'ın ikinci mesajından önce yazılmıştır. İkinci belirttiği yer daha verimlidir, ben otelden ayrılma şansınız olmaz diye düşünerek yazmıştım. Orası için araç gerekir.
Öncelikle ve tekrar ilgilenen herkese teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla at çek ten çok beklemeli av daha verimli geçecek. O yüzden Cormoran Profiline 350 cm Olta Kamışı (70-170) OKUMA AVENGER AV-55 OLTA MAKİNESİ ANGEL KISS SOFT 0,35mm 150mt OLTA MİSİNASI kullansam daha iyi olacak herhalde. bu ekipmanlar işime yararmı yoksa tavsiye edeceğiniz özellikle misina var mıdır. iğne konusunda da yardımcı olursanız ayrıca sevinirim. Saygılarımla...
İlk olarak, 27-30 mart tarihlerinde olacak demiştiniz ve bugün ilk günü, sizde dün yazmışsınız, geç olmadı umarım Atçek'te ne çıkacağı belli olmaz tabii, ama açık olan nokta, şu anda Antalya'da atçekte gelebilecek birçok tür için doğru zaman olmadığı, ne yazık ki. Tam geçiş dönemindeyiz, duyum aldığım arkadaşlar bu ara sıklıkla boş dönmekteler.. Belirttiğiniz ekipman elinizde sanıyorum. Beklemeli ava gayet uygundur. Önerim ana misinaya gezer kurşundan sonra ufak bir fırdöndüyle beden yapmanızdır, benim tercihim bu bölümde 0.25'i geçmemek yönünde, son avlarımda 0.25 Heron Casper fc beden ve ucunda tek iğne kullandım. Gayet memnun kaldım. Siz de mümkünse, elinizde varsa fc, yoksa mono 0.20-0.25 gibi bir beden kullanınız bir metre kadar. Bunun ucuna benim tercih ettiğim iğneler yerine göre owner 50116, 50173, 50660 modelleri, genelde 4-6 numaralar. Fudo 1007 chinu da önerebileceğim bir iğne. Ama yine eğer alışveriş için geç olduysa elinizdeki güvendiğiniz 5-6 numara iğnelerden kullanabilirsiniz elbet. Gece için takımda iğnenin bağlandığı düğümün üzerine çektiğim 1 cm fosforlu hortum ya da fosforlu boncuk vuruş sayısında artış sağlıyor. Elinizde varsa ve gece avı yapacaksanız mutlaka götürün. Öncesinde bir süre ışık altında bekletmeyi unutmayın. Yem ipi de mutlaka öneririm. Özellikle ufak mırmır fazla olduğundan tırtıklama çok oluyor. İrisi gelip yemi alana kadar çıkarabiliyorlar kullanmazsanız, hoş kullansanız da biraz daha uzun sürüyor sadece. Yine ara ara çıkarıp yemi yoklayacaksınız. Tabii imkan olsa da iki takım götürebilseniz şans artardı. O meranın eski halinde mutlaka iyi kötü birşeyler alırdınız bu sistemle. Ama bu yapılan son düzenlemelerin etkisini bilemiyorum. Rastgelsin...
aslinda ben bugun erken gelip biraz sahayi kontrol ederim diye dusunuyordum ama planlamadan gec gelebildim, yarin sabah ilk isim sahile inmek olacak aksama insallah birseyler deneyecegim, tekrar tesekkurler
kardeşim s.a bende antalyanın yerlısıyım serikliyim o dediğin yeri biliyorum gitmedim ama hiç nasib olmadı auehauhe ama gel görki artık kunduda levrek mevrek kalmamıs kurutmuslar onu biliyorum kıyıdan ağ atanlarda çok sorma yakın zamanda levrek alan varmı acaba bilgin varsa bana haber edersen sevinirim bende gidicem artık oralara ama balık bitmiş ondan gidiyorum bende ışıklarda oturuyorum oralarda avlanırım genelde burasıda kuru sorma rastgele kardeşim