Antalya Lara Palamut hasadı..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında E.Türker tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. E.Türker

E.Türker Eyyüp Türker

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    Lagos 5 Kg.
    Ağustos 2009 ayı Palamut sezonu hızlı açıldı

2. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Eyyüp abi nasıl olduğu hakkında bilği verirsen sevinirim. kıyıdan mı tekneylemi takım konuşunda falan .

3. E.Türker

E.Türker Eyyüp Türker

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    Lagos 5 Kg.
    Fiber tekne ile Lara açıklarında.Takım sahte yeşil aterina çaparisi ile 200 adetten fazla tutuldu.Resim göndermek istedim ama gönderemedim.

4. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    Eyyüp abiçim Kaç kişi tutmuş onu öyle ?

5. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Öncelikle hoş geldiniz diyor ve sevincinizi paylaşıyorum lakin 200 adetten fazla palamut sizce de av limitinin zorlanması anlamına gelmiyor mu ?

http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html

Bu linkte yer alan tebliğde avlanacak balıklar ve kişi başına düşen miktar limiti belirtilmiştir.Eğer ticari balıkçı değilseniz,bu tarz bir avın aç gözlülük ve hırs eseri olduğunu söyleyeblirim.Yok eğer ben ticari balıkçıyım diyorsanız bu sitede bu amaca yönelik paylaşımlarda bulunamazsınız zira sitemiz amatör ve sportif balıkçılık ilkelerine göre yayın ve paylaşımlara izin vermektedir.

Ayrıca umarım bu avı yapan siz değilsinizdir ve umarım bu durum yanlış ifade edilmiş bir konudan kaynaklanmaktadır.

Son düzenleme: 1 Eylül 2009
  6. balikoltasi

balikoltasi Birol

Onlar palamut değildir bence, yazılı orkinos palazıdır.

Son düzenleme: 1 Eylül 2009
  7. E.Türker

E.Türker Eyyüp Türker

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    Lagos 5 Kg.
    Forum....

Öncelikle tüm forum üyelerine merhaba demek istiyorum.Ben Antalya'da yaşıyorum ve 12 yaşından bu yana balık sevdalısıyım.
    Sevgili aslan turan, Amatör balıkçılığa olan duyarlılığınızdan dolayı sizi tebrik ederim.Haklısınız bilgi aktarırken eksik aktarmış olabilirim.Ancak,konunun detayını tam olarak kavramadan insanları incitici bazı sıfatlar kullandığınız için
    sizi bilgilendirmek isterim.Bahsetmiş olduğum avı 4 kişi ve fiber tekne ile gerçekleştirdik.Lütfen insanlara birşeyler yazarken daha dikkatli olursanız iyi olur.Selamlar,sevgiyle kalın.Ayrıca her zaman amatör ruh ile yaşayan biriyim.
    Amatör balıkçı olduğum içinde çok mutluyum.

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Merhaba

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Aslan arkadaşımızın mesajında rencide edici bir husus bulmadığımı ifade edeyim.
    ( Kaldıki kendisi gayet nazik bir dostumuzdur.)

Yanlış anlaşılma Sanırım Sizin parça parça anlatışınızdan kaynaklandı.

Tekrar aramıza hoş geldiniz diyor iyi günler diliyorum.

Selamlar.

.

9. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Tabii ki niyetim kimseyi incitmek değil fakat konunu aktarılışındaki eksiklik insanı tamda bu tepkiyi verme noktasına getiriyor.Raporlarımızı her ne kadar ayrıntılı bilgi ve resimle donatırsak bu denli yanlış anlamaların da o kadar önüne geçmiş oluruz.Sanırım bana bu konuda hak verirsiniz.Yoksaki ben insanları yanlışlıkla dahi incitsem bundan derin pişmanlık duyan biriyim.Bu nedenlede eğer ifademle sizi üzdüysem lütfen kusuruma bakmayın.
    Diğer yandan açıklamanızda,raporda söz konusu edilen 200'den fazla palamutun tekne ile 4 kişi tarafından avlandığını belirtmişsiniz.Bu hesaba göre adam başı 50 küsur palamut yapar değil mi?Bu durumu yine sirkülerdeki ölçütlerle karşılaştırırsak yinede bir limit aşımı oluştuğunu görmek çok zor değil.Hiç değilse bu yönden bir eleştiri yapma ve uyarıda bulunma hakkım olduğunu zannediyorum.
    Sonuç olarak tekrar belirtmek isterim;niyetim sakın ola kimseyi üzmek ve incitmek değil ama sularımızda amatör ve sportif balıkçılığın devamı ve türlerin sürekliliği için,hiç değilse yasal kriterlere uyulmasını her fırsatta takip ve teşvik etmek,biz bilinçli amatörlerin doğal görevidir diye düşünüyorum.Yazınıza müdahalem bu yüzdendir.
    Selamlar ve sevgiler,daha güzel ve sürdürülebilir avlarada rasgele...

10. simendifer

simendifer Sennur

Bu konuda 200'den fazla palamut yakalandığı bildirildiğine ve kişi başı en az 50 adet palamut yakalandığı söylendiğine göre limitlerin aşıldığı aşikar olduğundan konu kilitlenmiştir. Konu sahibi özelden bilgilendirilecektir.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.