Merhaba arkadaşlar... Antalyada spin oltalarla levrek tutmaya gideceğiz. Yalnız Antalya da nerede levrek iyi avlanır ve ne tür rapalar vb. suni yemler kullanmalıyız, ayrıca attığımız suni yemler derindemi yüzeydemi olmalı kaç metre civarlarına atmalıyız ? Bunun hakkında bilgi verirseniz sevirim? Ayrıca saat kaç civarları daha iyi av vermektedir? teşekkürler....... Adminlerden bu konuyu deniz avcılığı bölgeler kısmına taşırlarsa sitenin sağlığı açısından da iyi oolur. teşekkürler
mesajınız ilgili bölüme taşındı. bu bölge hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır,
Öncelikle belirtmek isterim ki; su sıcaklıklarının yüksek olması atçek levrek avınının verimini oldukça düşürüyor. En bereketkli avları Eylülde yaparsınız. Bu dönemde balık yatıyor. Sitemizde at çekle levrek avıyla ilgili oldukça bilgi var. Biraz araştırma yaparsanız çok geniş bir bilgi birikimi bulacaksınız. Atçek için verimli iki saat bölümü vardır. Sabah suyu ( güneş doğmadan başlar saat 8.30 da tamamen biter. Maximum verim 6-7 arasıdır. Akşam suyu Akşam ezanından yarım saat önce başlar saat 23 15 gibi tamamen biter. maximum verim saat 20-22 arasıdır. Av yapacağınız noktadan daha önce av yapacağınız yeri bolca yemlemenizi tavsiye ederim. Geceden akıntı olmadığı havalarda avlanacağınız yeri sardalyayla bolca yemlerseniz şansınız artacaktır. Sahte olarak artık klasikleşen cam rapala, x rab sub walk rapala, ve raglou silikon kullanmalısınız. Mümkün olduğunca üst sudan hatta su üstünden getirmelisiniz. Dipten getirirseniz nadiren de olsa çok iri levrek şansınız olabilir. Kurşun kullanmadan düşük atarlı kamış kullanacaksınız. Bu şekilde bahsettiğim rapalaları en çok 50 m civarı atabileceksiniz. Misinanız 0.25 ten kalın olmamalı. Hafif bir makine ve hafif bir kamış gereklidir. Ancak altın kural yemleme sessizlik ve kendinizi göstermemektir. Biraz da şans tabiki Rasgele..
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. bu aralar antalyaya gitmeyi düşünüyprdum o halde biraz ertelemem gerekiyor. çünkü bu aralar baya balığa gittim ve çoğunlukla boş döndüm 50mt yeterli bir alanmı yoksa daha da uzağamı atmak gerekir? su üstü rapalaları temin ederim eylül ayına kadar. sardalyayı nereden bulabilirim? misina olarak 0.21 yaklaşık 7 kg çekerli flour carbon misina kullanıyorum. uygun makine ve kamışı temin ettim. birde antalyanın hangi bölgelerinde daha iyi levrek avlanıyor onun hakkındada bilgi verebilirmisiniz? yemlemek için sardalyaları kaç mt civarlarına atayım? ve kaç saat önce yemlememi önerirsiniz?
slm. bence levrek tam zamanı deil arkadaşım teknen varsa veya kiralarsanız bol miktarda palamut ve lambuka var.rapala ile sırtı çekebilirsiniz sabah 5 den en geç 9 a kadar kesin alrsınız şu anda palamut boş iğneye atlıyor.eylülde biter levrek başlar.
Levrek antalyada kundu.boğacayı.düden şelalesinin döküldüğü yerde ve iskelenin teknelerin giriş çıkış yaptığı bölgede var. ben kaç defadır gidiyorum ve canlı balık atıyorum ama hiç almadım bu sene levrek şelalenin döküldüğü yerde 2kg büyüklüğünde gördüm bir umut diye kaç defa gittim ama boş dönmek zorunda kaldım. hatta şimdi bile gitmeyi düşünüyorum canlı kefal ve likkozla atıyorum ama yok :S biraz daha zamanına var sanırım..
takvimlerimiz 20 eylül'ü gördümü levrek kıpırdanmaya başlar eee akabinde çay boğazlarında gezmeyi seven turnada kendini gösterir.ben takımlarımı hazırlıyorum vira bismillah diceem o harika ana kadar!o zaman bi gelsin doğru yemle avcı oltayla gine kısmetimizi alırız inşallah.
antalyada levrek için eylül sonunda liman tarafında bulunan boğaçayının denize döküldüğü yere ve sarısuya gidiyorlar.özellikle sarısuda levrek ırmağın içleine kadar giriyor.geçen sene insanlar ırmaktan 1,5-2 kiloluk levrekler aldılar.bende ağzım açık kıskanarak seyrettim,bu sene bende gideceğim.