reeling selamın aleyküm herkeze pazar günü balıktaydım, ama hüsranla karşılaştım hiç verim alınmıyor bu aralar ne birtane likgoz avlanıyor ne de sokar serpe miranur neden zargana. gerçekten balık bitmiş yada nerede bu balıklar anlayamadım temmuza girdik şaka gibi balık avlanmıyor yada ne olduysa balık gerçekten yeme bile sarmiyor.
biz antlayalıyız sarpa serpe derler miranur melenur değildir, miranurdur. likgoz da google amcaya soruver abi madem bana bilğiçlik taslıon
mersinde de balık yok. tamam kefal var, o da olmazsa halimiz nice, sokarda tek tük var, kaya balığını göremiyorum dip hiç balık yapmıyor mersinde, çupraların yüzünü görmedim, balon bile yok mersinde tek tük sargoz ve kuppez vardı mersinde onlarda iki gündür yok
sokar dolu yok serpe sarmıyor saten kefalde atlamıyor nazlı zargana daha yok 3 yavru gördüm tıg gibi daha... anlamadım benbu mevsimleri anlamadım.. idk
daha mersinde hava ısınmadı, 33orfoz dediğine göre bu sene ay atladı. o kadar serinki mübarek mart ayındayız
kimsenin kimseye bilgiçlik tasladığı yokbe kardeşim bölgesel olarak balık isimler değişir son bilgiçlik taslıyon lafıda pek yakışmamış sana
Pardon özür dilerim , amacım senin yazdıklarından benim anladıgımı aktarmaktı,,bilgiçlik ne haddime ! bahsettiğin amcada resim yok. iş yine sana düştü. yardımlarını esirgeme benden.
"Olsa tükan senin yegenim" dedi gugul emicen, likgoz'u yokmuş maalesef. Ama "yerine tikgoz verem" dedi. Baktım.hook Ee, olsun dedim. http://tdksozluk.tumgazetemansetleri.com/anlami/tıkgoz-ne-demek.html Sen bilirsin hele deyiver, yerine saysak olur mu?:laughing: .
Merhaba arkadaşlar. 27.08.2011 günü akşam saat 7,30da boğa çayınn döküldüğü yerde at çek yapacağım.Orda olursanınız görüşüp tanışalım. İki gün önce belekte çalıştığım otelin önünde sabak saat 6.00 dan 8,30 a kadar kefale kıbrısla ekmek,3lü dip oltasına sübye takıp attım. Kefaller kaynaştı ekmeğin etrafında ama takılan hiç olmadı.Zaten görebildiğim kadarıyla küçüktüler. Sübye yeme bir adet küçük (20 cm civarı çupra) ve gene aynı boylarda adını bilmediğim ince hafif şeffaf gözleri tepesine yakın bir balık takıldı. İkisinide denize iade ettim.
bu sabah ordaydım at çekle bişey gelmeyince tavuk göğsünü takıp şansımı denedim eşek mırmırı yakaladım iki adet az olsada kıyıdan zevki bi başka oluyor
Yakışmamış Muvaffak İŞMEN, Vedat Abayoğlu, Tevfik Usta, Balli, Sideprensi ve daha nice değerli büyüğümüz, kardeşimiz ve üstadımız var sitede. Balık avı neti balık avı net yapan başta bu ustalardır. En çok onlardan öğreniyoruz, en çok onlara danışıyoruz. Sevgili kardeşim, Muvaffak İŞMEN gibi bir büyümüze, bir ustamıza bilgiçlik taslıyorsun lafı bence hoş olmamış. Hatanı görmen, toparlaman dileğiyle.
Sonuna Kadar Katılıyorum Bilen Bildigini Paylaşıcakki Cahil Öğrenicek Cahillikten Çıkıcak, Saygı Bence Herşeydir...