selamlar araç tedarik edicem arkadaşlardan, tatlı su turnası yakalamak icin mekan öğrenmek istiyorum en yakın neresı vardır ve balıgın oldugu yer olursa makbule gecer , hayatımda daha yakalamadım nasib olursa yakalamk istiyorum teşekkürler.
mekanın deşifre olmaması acısından yazmak istemiyorsanız, özel msj atabilirsiniz teşekkürler saygılar.
merhaba murat kardeş bu bölgede turna olan tatlısu merası yok. Değişiklik istersen perch (tatlısu levreği)var burdur karataş gölünde ama daha zamanınna var. Tatlısuda ancak alabalık ve sazan bulabilirsin. birde tatlı su kefali.
hımm karataş gölü nerde , acep ? sudak da olur bıktım denizde bişi cıkmıyor az da tatlı suda avlanalım ya
burdurun karamanlı ilçesinde. korkuteli tefenni üzerinden gidiliyor. antalyaya 100-110 km. ben gitmedim ama ısparta yolu üzerinde karacaörende barajda ve derelerde alabalık varmış. oralar daha yakın sana aslında.
ISPARTA üzerindekini biliyorum, orada alabalık kafesleri var yani kafes balığı yetiştiyorlardı askeri hastaneye gitmiştim bir kaç ay önce kardeşim için gördüm kimse avlamıyordu sanırım yasak orada avlanmak bilemedim sudak yok sanırım orada sazan alabalık var heralde , korkuteli üzerindeyse gidilebilir ama sudak olacagı kesinmi ?
sudak yok karataş gölünde, sazan ve perch yani tatlısu levreği var. orada dişli balık diyorlar. tavukla falan tutuyorlarmış. Ben 1 kez gittim fırtınalı bir gündü sabah attım dip oltalarını öğlen yemlere hiç dokunulmadan toplanıp geldim ters bi zamana rast geldim sanırım.
valla orası bataklıkmış evdekiler öyle dedi, cok kaza olmuş orada saglam durucak yer varmı ;? sudak perch karıştırıyorum ben hep katletmıslerdir orayıda bırakmamıslardır bişi en son zaman gittiniz, balık yokdu sanırım
bitirmişler orayıda perchler cok küçükmüş değmez ya katletmişlerdir orayıda, cıkan balık en cok kac cm cıkacakki sanki bir sen bir ben gidicem milyon kişi gitmiştir ag germiştir oraya adım gıbıde emınım
selamlar.. ben aslen Burdurluyum ve o Karataş gölünde çok güzel sazanlar yakaladık.tatlı su levreğine dişli balık derler bizim orada evet ve yakalaması da oldukça güçtür..karagöz dedikleri bir başka balık türü daha var iri gözlü yaklaşık 17-20 cm arasında bir balık ve göl kamışında şamandıralı takımla gayet güzel yakalanıyorlar. En son ne zaman gittin diye soracak olursanız ise 2 3 sene oldu çünkü eskisi gibi balık çıkmıyor artık..dediğiniz gibi orada balıkçı sandalları var ve ağ atımı yapıyorlar. balıklar bu teknelerden ürküyor olsa gerek tekneler dolaşmaya başlayınca balık gelmiyor oltaya.. ama dediğim gibi ben gitmeyeli yıllar oldu isterseniz siz de şansınızı deneyin ama daha sazan sezonuna çok var orada..ayrıca öyle dedikleri gibi de bataklık falan da değil bildiğiniz göl yani serinlemek isteyenler bile girebiliyor.. oltayı atmak için suya girerdik hatta biz 15 20 metre su göğüs hizasına ancak gelirdi.
kurutmuslar ozaman bende antalyanın yerlisiyim hocam kurutmuslar gitmeye gerek , yok haberlerini ben aldım zaten , adamlar katletmıs orayı cıkmaz oradan balık.