Arkadaşlar, abiler, kardeşlerim, hepinize merhaba, Hem yıllardır gönlümde olduğundan hem yeni girdiğim işim gereği 2013 senenin sonlarına doğru Hollanda'dan kesin dönüş yaparak 6 ay olmak üzere önce İstanbulda ve yaklaşık son 3 aydır ise artık kalıcı olarak Antalya Muratpaşa'da ikamet etmekteyim. Bulunduğumuz konumdan dolayı şu ana kadar memnunuz, heleki ayağımızın altında güzel bir denizin olması yaşam şeklimizi başka bir boyutlara getirmiştir. Bunun tadını çıkarmaya çalışacağız. Küçüklüğümden beri Hollanda'da (bir kaç ay Amerika'da) balık avı yapmış birisi olarak özünde tatlı su balığı amatör balıkçısıyımdır. Denizle hiç alakam olmadı. Zaten hep spor için balık avına çıkıp tutulan her balığı geri saldım. Balık tutma tekniğim pasiften ziyade biraz daha aktif diyebiliriz. Sahte yem ile at-çek veya şamandıra ile çok konsantre bir şekilde avlamak tercih ettiğim tekniklerdir. Özellikle şamandıra ile avlamak hem huzur verici (şamandıra batmadığı sürece kitap dahi okuyabilirsin), hem de bi' o kadar heyecan verici. Çünkü şamandıranın yüzeyden birden bire suyun altına kaybolma anını anlatamam ancak yaşanır derim. İşte heyecan orda başlar. Yetenekli ve deneyimli bir kişi oltaya doğru zamanda doğru şekilde asılarak kancanın batmasını sağlar ve balığı kıyıya çeker. Amma ve lakin, Türkiye'ye ve özellikle Antalya'ya yerleştikten sonra denizde balık avına yönelme gereği duydum. Belki tatlı su avı vardır evet ama Akdenize kıyısı olan bir yerde yaşayan biri olarak denize yönelmemek olmaz diye düşündüm. İşte tam bu konuda da 0 deneyimim olunca sizlerin yazdıklarınız ile, av dükkanlardaki abilerin tavsiyeleri ile yavaşta olsa öğrenmeye başlıyorum. Özellikle av tekniği başka şekilde olunca buna alışmak benim için zor oldu ve hala zor. Dolayısıyla yapılacak organizastonları takip edeceğim ve mümkünse katılacağım. Böylece hem tanışmış olurum hem de deneyimlerim sürekli fazlalaşır. Antalya'da av yapanlar varsa ve av arkadaşı sayısını benimle +1 yapmak isterse memnuniyetle görüşmek/tanışmak isterim. Her türlü balık avına açığımdır, tekneli olsun, kamp şekli olsun. Tekrardan herkese selamlar, Rasgele T
Hoşgeldiniz, keyifli paylaşımlar dilerim... Antalya ve civarında balon balığı avcıların başının belası olmuş durumda son yıllarda. Siz bu meretle tanıştınız mı bilmiyorum ama balondan uzak, bereketli avlarınız olur umarım.. Rastgele..
Merhaba, Siz yazdıktan sonra bi' araştırdım ve şöyle bir şey buldum: http://www.radikal.com.tr/cevre/balon_baliklari_balikcinin_korkulu_ruyasi_oldu-1112596 Yalnız burda vurgulanan dezavantajlardan biri bu balığın yenilememesi. Ama bu benim için sorun değil. Zevkle avlayıp geri salmaya hiç itirazım yok. Yeterki bu sürede zarar görmeyeyim. Eğerki çevreye (habitattaki balıklara) zararlı ise tabi ayrı bir konu. Balığı daha önceleri internette görmüştüm.
Balonu geri salmak mı? Sakın ha! Denizin piranhası bu balonlar. Balık bırakmadılar Akdeniz kıyılarında. Balon avlanınca hemen imha edilmelidir. Ortalık yere, kedi köpeğin ulaşabileceği bir çöpe filan da atılmamalıdır. Zehirli olduğu için mümkünse yakmak en iyisi.