Yer: Dedeman otel 300-500 mt arası Olta: Çaparili kaz tüğü Tarih: 29 Ağustos 2009 Dün öğle sonu yanıma eskiden tanıdığım Ramazan Amcam geldi onunla ne zaman karşılaşsak hemen sohbet balık olur eskisi gibi çıkmadığını ama çıkmak istediğini söyledi ve yarın sabah işin yoksa çıkalım dedi olur neden olmasın Ramazan amca dedim ve sabah saat 7`de Dedeman otel orda buluşmak için karar aldık. Sabah Oldu ve çırak olarak ramazan amcadan önce buluşma yerine gittim 10-15 dk bekledim ramazan amcam geldi,Fiber teknesi aşşada zaten denizde bağlı duruyor hep malzemelerimizi kayığa aldık ve bismillah dedik ve kıyıdan kıyıdan lambuka biraz baktık ve çingene palamutu için biraz daha açıklar çıktık 15-20 dk bişi yoktu ramazan amca herhalde yakalayamıçaz olsa şimdiye atlardı falan dedi daha lafını bitirmeden Aha yakalandı dedim çektim 2 tane yakaladım yine attım 10dk sonra 1 tane daha biraz zaman geçti yine 15 dk falan hem ramazan amca hem ben 1 tane daha yakaladık.Denizin üzerinde alay var çok ama nedense o kadar atlamadı gezerken 3-4 kerede atladı bıraktı,öyle fazla neşesi olmayıncada çıkmaya karar verdik ve çıktık.sonuçta güzel bir değişiklik olmuş oldu. kayık küçük olduğu için dükkanda fotosunu çektim. Yakalanan Keretalar Bu Kişide komşum Ercan abi tam dükkan geldim oda geldi foto çekerken Hepinize rastgele....
Tebrikler Serdar kardeşim , hem günün sıkıntısını atmışsınız hemde balık yakalamanın hazına varmışsınız.
Güzel avınız için tebrik ederim ancak bir hatırlatma yapmakta fayda görüyorum. Yakaladığınız balıklar palamut değil yazılı orkinos palazı.Yazılı orkinosda boy limiti 45cm ve kişi başı günde 2 tane avlama limiti var. Birdahaki avınızda bu hususlara dikkat edeceğinizi umuyor bol trofeli avlar diliyorum. İki tür arasındaki farkları ayırt edebilmeniz açısından aşağıdaki linki veriyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2721
SeLam beni kayıkla ava çıkaran kişi bunun çingene palamutu olduğunu söyledi. Ben sürekli kıyı avcılığı yapıyorum bunun orkinos yavrusu olduğunu bilmiyordum uyarın için teşekkür ederim ..
serdar valla tebrikler güzel balık yakalamışsın.ben daha denk gelemedim inşallah bigün yakalamak nasip olur.ramazan ayından sonra buluşalım bir balık avı yapalım ne dersin.ama büyük balık yakalayan küçük balık yakalayana dondurma ısmarlayacak
Teşekkür ederim Özgür,Sende En kısa zamanda denk gelirsin inşallah.Özgür sen ne zaman istersen buluşuruz dondurma kaymaklı olçak değil mi Ve bu arada yolun dedeman otel oraya düşerse buyur gel dükkana 2 lafın belini kırarız.
Ramazan Abiçim, Eğitim Gerçekten bir işi yapıyorsan şart bende bu işin bir okulu olmadığı için buraya takılıyorum ve burda siz değerli ustaların bilğilerinden okuyarak sizleri takip ederek faydalanmak için... Sağol Faruk abiçim,iyi dileklerin için teşekkür ederim.Uzun Süredir tekne ile çıkmıyordum ama bir çıktık Ramazan Amcada Sağolsun Yanlış Balığı yakalatmış. bizde burda çingene palamutu yakaladım diye mutlu mutlu paylaşmıştım yasak avmış :S
sevgili hemşehrim senin yaşındayken bizde bunlardan 100 lerce tutuyorduk konu komşuya dağıtırdık sonradan öğrendik hep anlayışın için tşk ederim iyi bir amatör olacağından eminim
Değerli dostlar bu yazılı orkinos değil sanki. Gobene, Kan Palamutu ya da Tombik dediğimiz tür. Bu türün eni boyu bundan az daha büyüktür o kadar. Ben av için tebrik edeyim. Bir şeyi merak ettim, eti lezzetli mi yoksa acımsı mıydı?
Ramazan abiçim,İnşallah bende ilerleyen zamanlarda senin gibi tecrübeli olurum.İyi Dileklerin İçin Teşekkür ederim. yakup abiçim daha dolapta nasipse bu akşam tavaya girçek
Bak gördünmü Yakup hocanın yazdığını iyi vicdan azabınada gerek yok küçük türmüş. Tombik olsun severim ben, biraz ekşimsi olur tam bana göre direk tavaya atacaksın uff bee!!
ok gelcem buarada dondurma çikolatalı olsun lütfen.tatlı yer tatlı konuşur lafın değil belini kolunu budunuda kırarız
eti yavandır gobene yada tombik orkinos grubunun değişik türü olup kkgm de limiti 40 cm dir bu balıklar şuanda 20 cm civarında haftaya 25 sonraki haftaya 35 cm olurlar sabah balık halinde kasalarca gördüğüm için 5 balığın lafımı olur düşüncesiyle bende tebrik ederim afiyet olsun