Antalya Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında hakankarahan tarafından paylaşıldı.

1. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Sevgili Kadir,
    Bu raporu sana ve senin nezdinde, Balıkavı forumunda değerli bilgi ve görüşlerini paylaşan ağabey,arkadaş ve kardeşlerime ithaf ediyorum.
    Özelden mesajlaşıp, spin kamış konusunda değerli fikirlerini ve tavsiyelerini almıştım. Mesajımda bahsettiğim program çerçevesinde Aralık ayının ilk haftası Antalya’daydım. Ankara’ya dönüşte biriken işler vs. bu raporu sizlerle paylaşmamı engelledi.
    Antalya’da yaklaşık 3 gün değişik zaman dilimlerinde avlanma imkanı bulabildim. İlk av günümde yeni spin kamışımla reeling beraber, otelin önündeki balıkçı barınağının girişindeki taşlıklarda, başladım oltamı denize savurmaya. Başlangıç için Rapala Max Rap 13 cm FHB'yi seçtim. Bu arada saatin öğleden önce 11:00 olduğunu belirtmek istiyorum. Aradan 3-5 dakika geçmişti ki, oltamın ağırlaştığını hissettim. Ne yakaladığımı bilmiyorum, balık sahile doğru yaklaşınca, hayatımın ilk "Baraküda” 'sını (Deniz Turnası) tutmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadım. Yaklaşık 10-15 dakika sonra Çin’den (aliexpress.com) aldığım çakma kırmızı kafalı sahtemi denemeye başladım ve bu sahte ile 2 tane Turna daha yakalamıştım. Sonra Rapala Max Rap FPGH ile atışlarıma devam ettim. Bu sahte ile çok güzel bir vuruş aldım, fakat balık kendini kurtardı. Aradan geçen 5-10 dakika içinde de 4. Turnayı da kenara almıştım. Saat 13:30 olmuştu. Yaklaşık bir 30 dakika daha at-çeke devam ettim ve 14:00 da , atış yaptığım yerde dalga boylarının yükselmesi nedeniyle avı sona erdirdim.
    Denizde yaptığım ilk at çek denemem de böyle bir av yaşayabileceğimi hiç düşünmemiştim.
    Ankara’da yaşadığımdan, genelde baraj ve göllerde Turna balığı avlarız. Bunlar benim ilk “Deniz Turnalarım” oldu.
    Ertesi gün öğleden sonra yine deniz kenarındaydım.
    Bu kez de hayatımın ilk Palaska balığını tutmanın heyecanını yaşadım.Çok ilginç bir balık. Turna yakaladığımı sanmıştım. Balığı güzel Akdeniz'imize iade ettim.
    3. av günümde çok sayıda turna takibi ve vuruşları aldım.Ayrıca bir de levrek kıyıya kadar sahtemi takip etti. Son olarak yine güzel bir vuruşla bir turna daha yakaladım.
    Sonra onu da güzel Akdeniz'imize iade ettim.
    http://www.youtube.com/watch?v=sCtGFD0iDbw

Sevgili Balık Avı ailesi, Antalya ‘daki bu avımda kullandığım, kamış, misina ve sahteleri ve denizde yırtıcı balıklarla ilgili avlanma şekillerini "Balıkavı.net" formlarından elde ettiğim bilgi paylaşımlarından, değerli ve paylaşımcı üstad ağabey, arkadaş ve kardeşlerimizden öğrendim ve öğrenmeye de devam edeceğim. Avlanma fırsatı buldukça da ben de paylaşımda bulunacağım. Balık avı forumuna renk ve katkı veren değerli Kadir kardeşime ve onun nezdinde foruma katkısı olan herkese en içten saygı ve sevgilerimi sunarım.

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    abi şunu söylemeliyim,orası bakir bir mekanmış,içime doğdu:) sanki levrek gördüm gibi oldu mekanı görünce:D
    orda mutlaka su üstü sahte denemeni öneririm abi..sabah gün doğumu başlarken su üstü çalış..öğleden sonra 15:30 dan itibaren, hava kararıncaya kadar..turna yakalamak istersen gagalıyıda ara ara deniyebilirsin:)

3 günlük tatilin böylesine dolu geçmesine sevindim abi:)
    inşallah nasip olursa,bir gün aynı mekanda atçek yaparız:)
    nicesine rasgelesin abi..

3. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    gerçekten ilk atçek avına böyle bir berekete denk gelmek cok güzel tebrik ederim artık herhalde kendinizi alıkoyamazsınız *** nice güzel avlarınız olur

4. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Mekan dediğin gibi çok hareketli.mrsparkle Çok takip veren bir yer ve sahtelere de iyi vuruşlar aldım.Sabah suyuna gidemedim. idk Gitseydim belki ,senin Levro'lardan birini kandırabilirdim.hooked İnşallah bir gün aynı mekanda avlanma imkanımız olur, birlikte at-çek yaparız.
    Antalya'ya selam ve sevgiler...:thumb:

5. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Teşekkür ederim. Zaten tatlı suda Turna avı ile at-çek tutkusu içimize işlemiş durumda.Fakat deniz de bir başka sanki. Daha hırçın gibi balıklar.Sizin bölgenizde de çok güzel levrek yakalayan arkadaşlarım var ve hatırı sayılır ağırlıklarda avları oldu.Sürekli çağırdılar fırsat bulup gidemedik.Kısmet...idk

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hakan abi tebrikler, güzel turnalar almışsın, keyifli geçtiği her halinden belli. :) Otelin imkanından da çok iyi yararlanmışsın. ;)

İnşallah bir dahaki sefere daha irileri de denk gelir, şöyle bir metre civarı olanların keyfi bambaşka oluyor. :thumb:

Nice keyifli avların olsun abi. Yine bekleriz. :)

7. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    abi tebrik ederim.burnumuzun dibindeki merayı sen kalk taaaa ankaralardan gel ve gayet güzel bir av çıkart...canı gönülden tebrik ederim.

8. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Sevgili Aykut, Antalya gerçekten çok güzel bir şehirimiz. Ziyaretimde Kaleiçi'ni de gezdim. Kıyıda herkes şamandıralı oltaları ile Sokar avı yapıyorlardı. Çok güzel av muhabbetleri vardı. Biz, Ankara'da yaşayanlar balık avlamak için en az 60-100 Km yol yaparak, avlaklarımıza ulaşabiliyoruz. Daha uzak avlaklara gidenlerimiz de var.
    Sizler çok şanslısınız.Çok özellikli balık avı türleri hariç, kısa mesafede oltanızı hemen atacak ve sizi heyecanlandıracak, az da olsa değişik balık türlerini avlanma imkanınız var.İnşallah bir daha ki seferde daha irileri denk gelir ve sizlerle paylaşma imkanım olur. Şansınız hep açık ve bol olsun.mrsparkle Ankara'dan selam ve sevgiler...

9. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Sevgili Metin, çok teşekkür ederim. Bu balık işi, şans işi. Belki sen de şahit olmuşsundur bu balıklar hep acemilere ve meraya yeni gelenlere öncelik verirler.hooked Dolayısı ile üç-beş günlük ziyaretimde beni de memnun edip, yolladılar. Mera konusu tamamen şans. Fakat bu sayede bir yer öğrenmiş olduk. Ankara'dan selam ve sevgiler... mrsparkle

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel balıklar ve güzel rapor.
    Nice keyifli avlarınız olsun. :)

11. hakankarahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Çok teşekkür ederim. Güzel İzmir' e Ankara'dan selam ve sevgiler...