Antalya Sarı su'da avlananların dikkatine !

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında cetin5807 tarafından paylaşıldı.

1. cetin5807

cetin5807 M.Z ÇETİN

Favori Kamış:
    Crocadile
    Favori Makine:
    Okuma Zeon
    Öncelikle herkese merhaba.Bundan 1 hafta önce Antalya merkez de sarı suya tatlı su avı için gitmiştim.4 tanesi büyük kefal olmak üzere çok sayıda sazan yavrusu yakalayıp suya geri iade ettim.Dün akşam dan hazırlanıp bu gün sabah yine sarı suya gittim ve gittiğim de tatlı su da ölüp kıyıya vurmuş bir sürü yavru balık gördüm.Bazıları hala yaşıyordu her ne kadar suya yollamaya çalışsam da hareket edecek halleri yoktu.Su seviyesi de bayağı yükselmişti.Sabah 06.00 'dan 13.30 'a kadar avlandım ama tabiri caizse sinek avladım.idk Daha sonra ben oturmuş çayımı içerken orayı temizleyen görevlilerden birisi geldi.Sulara lağım karıştığını o yüzden balıkların öldüğünü söyledi.Bende duyar duymaz tatlı suyu bırakıp hemen karşı tarafında ki denizde avlanmaya başladım.Sarı suya lağım karışıp karışmadığı ne kadar doğru bilemiyorum ama orada ki balıkların ölümü çoğunun baygın yatması beni bir hayli üzdü.Kısacası sarı su da avlanan abilerimiz kardeşlerimiz varsa tatlı su tarafına dikkat etmeniz de fayda var.Herkese bol bereketli avlar dilerim.:rolleyes:

2. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    arkadaş bu gidişle gelecek nesiller balık tutacak yer zor bulur gibime geliyor. buradan uyarıda bulunman bence çok güzel birşey. toplum olarak bilinçli olmak lağzım. şunu söyleyeyim yerine göre öğretmen arkadaşa çevre ile ilgili şöyle... bierşey yapsak, belediye başkanı ile görüşsek, sen öğretmen olduğun için biraz daha hatırı sayılır olur; baraj kenerlarına milleti çevreye çöp atma konusunda uyarıcı tabela astırsak dedim bana yav bana ne,uğraşamam dedi geçti sonra yine dim aynı cevap- bir günde kahvede çay içiyorduk bu öğretmen arkdaşa konuyu unuttum şöyle şöyle... bu öğrencilerin hali ne olacak dedim bana ne yavbana ne ben kendimi kurtarmışım dedi geçti. bazı öğretmenler bu kafa yapısında öğrenciye ne kdadr çevre bilinci verebilir acaba? ama öğrenci oğlu gibi seven, duyarlı hocalarımız da çok, şahsen kendim böyle hocalar da gördüm. uyarıcı tebela konusunda saten çevreyi kşirletecek yine kirletir, yok o tebelyı silhla saten delik deşik ederler vs.. şeyler söylediler. ama bir ara belediye ile bu konuyu konuşmayı düşünüyom yardımcı olurlar mı bilmem. o tabelyı gören çöpü atıp kaçma niyetinde olan10 kişiden 3 ü bile düşünüp vazgeçse kar değilmi faydası olmaz mı.

3. cetin5807

cetin5807 M.Z ÇETİN

Favori Kamış:
    Crocadile
    Favori Makine:
    Okuma Zeon
    Güzel konulara değinmişsiniz haklısınız da ' çöp atmak yasaktır ' tabelasının altına bin bir çeşit çöp atan insanlara hangi tabela faydalı olabilir orası da ayrı bir konu.
    Konu sarı su olduğu için yine ordan örnek vereyim tırıvırı yasak diye tabela koysunlar tırıvıyı atıp misinasını da tabelaya bağlamazlarsa ben hiç bir şey bilmiyorum. :) Böyle düşünceli insanlar olduktan sonra lağım da karışır başka şeylerde karışır.Yetkili makamlara da haber verdiğimiz de bir şey olmuyor geçiştiriyorlar.Sonu hayır olsun ne diyelim...

4. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Çocukken yaz tatillerini geçirdiğin yerdi sarı su kovalar dolusu kefal tuttuğum günleri biliyorum.Üzüldüm..

5. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    ne karışıyordur bilmiyorum ama bakıldığında da pek hayra alamet bir görüntüsü yok sarısu'nun. hemen yakınlarında koca deniz dururkende o suya olta sallamakta gereksiz bence:)