Merhaba Side 'ye tatile gitme kararı aldım, Carrefour'dan satın alınmış 1.10 metre uzunluğunda kamış , orta-küçük sayılabilecek iğne , yem olarak tavuk eti kullanmıştım ve büyük olmayan balıklar tutabilmiştim. Bu sefer büyük balık tutmak istiyorum bana tavsiyelerde bulunur musunuz ? Olta,Misina,İğne,Yem,Avlanma yöntemleri gibi...
Arkadaşlar bende kemer taraflarına gidecem.Sırtı çekilebilecek yerler hakkında yardımlarınızı bekliyorum.Herkese bol avlar...
Daha dün sideden tatilden geldim. Sokar, karagöz, kefal, ispari, sarpa, mırmır okadar çokki yanınızdan oltanızı eksik etmeyin. Yalnız sabah erken saatlerde çıkmanız gerekiyor.(Gün ağarmadan çıkın, zaten 8 gibi balıklar kaçışıyor.) Büyük balıkta çok olduğu için 8 den sonra balıklar dağılıyor. Kendi gözümle Baraküda, Kefal ve Dev levrekleri küçük balıkları avlarken gördüm. Tabi bu balıkları avlamak için daha donanımlı olmak lazım. Ama diğerleri için az tavuk göğsü 3 iğneli dip takımı ve 15-20 gr kursun yeter Kurşun ve takımlar mutlaka yedekli olsun zira çok kayalık olduğu için takılıyor. Yalnız üzüldüğüm bukadar çok balık olduğu halde insanların bu balıkların küçüğü büyüğü ayırt etmeden tutmalarıydı. NOT: Sokara aman dikkat lezzeti süper ama sokunca çok acıtıyor be kardeşim 10 dk acısı geçmiyor. Fena bir acı ama aman dikkat.
Bilgi için Teşekkürler Evet o bölgede küçük balıkları tutan ve bu balıkları tavada pişiren çok kişi görmüştüm bende.