Arkadaşlar antalya'da tatlı su avı yapan var mı?Yapan varsada nerelerde yapıoyorlar.Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla karpuz kaldıran şelalesinde alabalık,sazan,siroz ve çiçek balığı var.Sadece olraya çiçek balığı gelıyor.Kundu tarafında kefal.Her yerde yayın var diyorlar fakat bekletme oltalarımın hepsı boştu.Balık taktım,et taktım,ekmek taktım.Hepsıne iğneye dokunulmamış bile.Lütfen bi yardım...
Tam yerini bilmiyorum fakat biraz araştırırsan bulabileceğin bir barajdan bahsedeyim biraz. Gecen yıl Ramazan Bayramında ( sonbaharda) bizim ekip istanbuldan Antalyaya balığa gittiler. 5 günlük kampın ardından abartısız 10-25 kg arası sazanlarla geldiler istanbula. Şundan da bahsetmeliyim ki : ilk iki gün balık alamamışlar. Yemleme v.s yapmışlar ardından kuru mısır atmışlar her zamanki gibi fakat maglesef vuruş olmamış. Daha sonra yakın köyden gelen bir balıkcının tavsiyesiyle Boncuk diye adlandırdıgımız sistemi uygulamışlar ve sonuç mükemmel. Bahsettikleri barajda sadece hamur ile oranın yerli balıkcıları 30kg üstü sazan alıyorlarmış. Bütün bu bilgileri ve coğrafya bilgilerini toparla araştır ve o bahsedilen yeri bulmaya çalış... Kurban Bayramında orda olacağız
Kusura bakmayın alışkanlık ordakı yaşlara dikkat etmedım.Benım asıl merak ettığım antalyada böle tatlı su avında özellıkle yayın avı çok ilgimi çekiyor.Ama bir türlü başaramadım.Sizlerin deneyim ve tecrübelerinden yararlanarak bu işe koyulmak istedim.
Bende zaten bu tatlı su işine sırf merak uğruna girdim.Tatlı suda tutabildiğim balıklar;siroz,çiçek balığı,gümüş balığı kefal ve yılan balığı.Bunların dısında özellikle yayın avını cok merak ediyorum.Gittiğim çoğu yerde herkez yayından bahsedip durur ama dedikleri yöntemle bir tane bile alamadım.Et taktım,ciğer taktım,taşlık taktım,balık taktım ama nafile.Son olarak solucan dediler onuda yapıcam.Kunduyu önerdiler yengeçten başka birşey gelmedi Gerçekten dedikleri gibi her yerde yayın var mı ?
öncelikle tatlı su balık avcılığı sabır işidir. bazen bünlerce-haftalarca ve hatta yıllarca sabretmen gerekebilir genç arkadaşım. Bahsedilen bu yayın balığı avcığı pek oyle kolay olmaz. bence gençliğinin verdiği sabırsızlığı yenmelisin özellikle de tatlı su balık avcığında. büyük balık sabır işidir... Ben sana istanbuldan antalyaya balık tutmak için giden balıkçı ustalarımın ve abilerimin tecrübelerini aktarmaya çalıştım. Dikkat et '' istanbul-antalya'' amaç balık tutmak mesafe ve emek ne kadar büyük bu zevk uğruna... Bizim için böyledir bu iş... yani ne nerde ne zaman nasıl gibi sorularına cevap buldugunda onları değerlendir ve kıymetini bil. Yazılanların her bir kelimesinin büyük emekler sonunda yazılmış oldugunun umarım herzaman farkında olursun. eğer yayın avına gideceksen, av konusunda soruların olursa yine yardımcı oluruz. Fakat havaların istanbulda sogudugunu göz önünde bulundurarak söylüyorum trakya bölgesi iklimi taşıyan yerlerde yayın balığı avcılığı artık zorlaştı. Nadir gezer artık yayın balığı. ama antalyayı bilmem... Denemelisin Rastgelsin
Evet Zeki abi biraz sabırsızım.Ama süreklı cırpınıorum tutmak için hepsi nafile.Bu günde gittim yok böle önümde siraz ve alabalıklar cirit atıyor fakat dokunan eden yok.Yem desen ekmek,balık,tavuk göğüsü,karides hepsini deniyorum.Sadece çiçek balıkları tıkırdatıyor.En iyisi benim oraya alabalık tutmakta veya yayın tutmakta uzmanlaşmış birilerini götürmek olucak. [/URL][/IMG]
Şinasi benim girdiğim sitelerde böyle yazılar yazma. Tatlı suya gittiklerini isbatlarım, elimde kanıtları var.
arkadaşım bende antalyada yeni balık tutmaya başladım nerelerde ne tutulur bilmiyorum şu gittiğin yeri tarif edebilirsen bizde bi uğrarız alabalık tutmayı çok seviyorum
amet kardeşim bende antalyada yeni balık tutmaya başladım senin şu gittiğin yeri tarif edebilirmisin alabalık tutmayı çok istiyorum ama nerede olduğunu bilmiyorum
Şştt Kimseye Söyleme Merhaba arkaşadım. Ben Antalya'da çok avlandım gidebileceğin çok yer var.İlk önce benim sürekli gittiğim ve genelde kimsenin bilmediği yeri az çok tarif etmeye çalışayım.. Antalya'dan beleğe uzanman lazım en başta beleğin girişinde sağa ve sola dönüş seni karşılıcak sağ taraftan devam edip 400 - 500 belki 700 mt gitmen gerekecek.Sağ tarafa dikkatli bakarak git ana yolda patika bir yola şantiye yolu ayrılıyor tali yola girip dümdüz devam edeceksin..Karşına acısu deresi geliyor. Dere deniz ve tatlı su karışımı bu yüzden çok verimli.. Yanında mutlaka pense götür derenin dibi yarım kiloluk yengeçlerle dolu.Onların kıskaçlarını çıkarman için gerekiyor yoksa bırakmıyorlar.. Yanında klasik mantarlı olta ve bolca dip oltası götür.Yem olarak tavuk ciğeri, ekmek ve yemlemek için toz küspe al.Sabah güneş doğarken orda olman lazım saat 06:00 ile 11:00 arası alırsın.Ayrılmadan önce yemle küspeyle 3-4 saat gez sonra bir daha başla 17:00-21:00 arası yayın alırsın.Yanında zargana takımıda olsun, küçük balık tak at balık su üstüne kadar çıkıyor. Benden bu kadar arkadaşım burdanda verim alamazsan başka yerlerde var ama kimseye söyleme Yeri bulamazsan acısuyu sor denize gitmek için indirdikleri dere nerde diye onlar sana tarif ederler. Not : Yanına bayrak falan al dereye dikersin.derede ördek avlıyorlar sende sazlıklardan gözükmezsen ördek diye tüfek yiyebilirsin ama korkma saçmaları ufak
tuncer kardeşim ilk olarak şşş kimseye deme demişin ama antalyada acısuyu bilmeyen yok ve antalyalı olupta acısuyun üst tarafında olan köprüden olta atmayan yoktur 1 acısuda öyle denildigi gibi yayın yok boşa deneme bol bol yengeç zamanı gelincede şuan geçti tabi mendik girer dip oltasıyla mendik alırsın ama malesef şu sıralar yok 2 kefal iyi yakalarsın güzelde kefal var sazana gelince 1 kişi gördüm daha sazan alan oda yumurtalı hamur yapmış sazan dediysem öyle şahlanma küçük bişey sürkülere uymuyo zaten dayım geri saldı küspe olayıda yasaklandı başına bela alma küspeyle o kadar tatlı su istiyen varsa sarı su tarafına sarı suda sazan tutan çokmuş ama bilmiyorum ne kadar dogru aldıgım bi duyuma göre bundan birkaç sene öncede ben gitmiştim şimdi bilmiyorum döşemealtı tarafında bi gölmü barajmı neyse öyle bişey var orası bomba yerdir biri yasak falan dedi gidecek varsada araştırır olmadı topla pılıyı pırtıyı korkuteli barajına verim ordan alınır saygılar
şimdi acısu tamam ama acısuyun denize yakın olan tarafı akıntı terse döndüğü zaman tuzlu suyunda işin içine girdiği taraflardan bahsediyorum belek'te sazlıkların arasından..ben kendi ellerimle almıştım ordan balıkları..
selam ahmet kardeş bu aradada yaşıtımı buldumBen manavgatta oturuyorum duymuşsundur manavgat ırmağını bu ırmağın denizle birleştiği yerde sazan zamanı nasibimiz aldık sonbaharda levrek çok fazla çıkıyor yazında kiloluk kefaller kol geziyor burda hatta 2-3 ay öncesine kadar önüzümden 16-17 kglık akyalar bizim büyük diye tutup eve götürdüğümüz kefallere zıplıyorlar buraya gelme imkanın olursa elin boş dönmeyeceğinin garantisi var en azından yılan balığı alırsın... saygılar
Teşekkür ederim hepinize.Son bir yer buldum bakalım yayın için.Full bataklık bir yer.Bu antalyada adı geçen ördek çiftliğinin orası.Fakat bataklığa inicek yol bulamadım.Tamamiyle tatlı su ve cok berrak.Bir ara yayın takımını hazırlıyıp orda bir operasyon yapasım var Yayın avında tecrübeli olanlar gelmek isteyen gelebilir