Tarih : 03-mart-2008 Yer : Antalya-konyaaltı sahili Mevki : Boğaçayının denize döküldüğü yer Saat : 17:00 - 19:00 Olta : 0,30 asso misina- 2.70 dam kamış- 35 lik banax brisa makina sahte balık : Princess Maria 90mm. redhead Balık : Baracuda 69 cm. 1030 gr. 2 saatlik at-çek sonunda 3 tane balık rapalayı yokladı ama sadece kısmette bu baracuda varmış [/URL][/IMG] Buda kullandığım sahte balık [/URL][/IMG]
Sadece klipsli fırdöndü takıyorum başka ağırlık kullanmıyorum atabildiğim kadar uzağa atıyorum (20-30 mt yeterli) genelde dalganın patladığı yerde küçük balıkları sıkıştırdıkları için orada avlanıyor baracudalar ama bu balığı 20 mt. civarı uzakdan aldım. Sahtenin ağırlığı 8 gr. olması lazım.
Armağan abi Tebrik ederim Turna harika..Afiyet olsun.. Bu balığı yakaladığınız sahte malzemeleri incelerken çok dikkatimi çekmişti..Şahsi düşüncem levrektede çok avcı bir sahte olduğu
Namık kardeşim ocak ayının sonunda manavgatın denize döküldüğü yere gittim rapala ile levrek yakaladım ama onuda kaçırdım orada silikonla çok yakalanıyor ama gece avlanılıyor. Mırmıra olta atıyorsun orada da levrek geliyor toprak solucanı taktılar onada levrek geldi tavuk eti takıyorlar yine levrek geliyor bu bölgenin en iyi levrek merası manavgat.En kısa zamanda yine manavgata gitmeye çalışacağım.
Evet haklısınız mavi veya yeşil kolyoz desenli olanları levrek için daha ideal.Ama kırmızıkafalıda levrek içinde iyi.
Bende pek kullanmıyordum ama baracudaların en sevdiği renklerden biri olduğunu deneyerek öğrendim aynı sahteye levrek de geldi. Palamut veya yazılı orkinos zaten geliyor sinaritde geldiğini duymuşdum. Bence koleksiyonunda bulundur.
Ben levrek konusunda kırmızı kafa sahteler,Sırtı limon küfü rengi sahteler ve sırtı koyu yeşil olan sahtelerden çok verim aldım..Hepsinin ortak özelliği alt kısımları(karın altı) beyaz yada kurşuni renkte olanlardı..Boy olarak 7-11cm arası Çanakkalede özellikle husrkyjerk FT modeli sinarit ve levrek avında tek geçilir..İnanılmaz verimlidir.
Denediğine dair noterden onaylı belgeyi ve sahteyi sunarsın paran yasal kurallar çerçevesinde hesabında .......................
tebrikler armagan abi en kötü avın böyle olsun kısmet olursa haziranda manavgatdayım dedigin yeri mutlaka denicem daha önceden ırmagın denize döküldüğü yeri duymuşdum ama hiç gitmedim kısmetse bu sene inşallah
Tebrikler Armağan abi çok güzel bir baracüda benim tekneden sırtı denememde aldığım ilk balık baracüdadır. Benim kullandığım sahtenin de altı beyaz üstü açık mavi renkliydi o gün Kuşadasında 2 baracüda yakalamıştım.Afiyet olsun.