Herkeze selamlar.Bu gün kemer istikametinde halen yapım aşamasında olan yeni balıkçı limanı fena halde dikkatimi çekti.Limanın uç kısmı sıçan adası ile karşı karşıya.yani öyle birşey ki sağlam bir surf oltacı birazcık sıksa sıçan adasına kadar yollaya bilecek gibi.Yol üzerinden hafif kuş bakışı incelediğimde hem limanın geniş girişi ve limanın karşısındaki sıçan adası ile arası sanki iki ayrı boğaz mış gibi bir izlenim oluşturdu bende.Limanın içinde de oldukça güzel mendirekler var.Siz ne düşünürsünüz?aranızda yakından inceleme şansı yakalayan oldu mu?ya da benim gibi bakıp iç çeken????:thumb:
abi kücük marinadaki takacılar , için yapcaklar orayı ve buradaki yatcılarda gideydi iyidi , hepsi kıyıdan okadar yakın geçiyorki surf kamışla atış yapsam bile oltaları mundar edicekler , bende kemer kirişe giderken gördüm hala yapıyorlar giderse buradaki takacılar balık daha cok olcak , diye düşünüyorum adamlar baragadi ile boş dur durak bilmeden atıyorlar her akşam görüyorum havalar güzel oldugumu geçmiş olsun gece kaç kez sargoza durduk , kıyıya yanasan sargoz yok bunlar kıyıdan 200 metre 400 metre acıkta avlıyorlar paso , o limandan atış konusuna gelince oraya adam sokcaklarını ben sanmıyorum fazla , alemin uyanıgı sizmisiniz der misalı adamları kovacaklar bak gör biz sizin içinmi yaptık bu marinayı diyecekler oradan atsan bile kayalıktan gecilmiyor orasi ben orada yüzdüm baya kayalık atarsan bi 60 70 metre belki bişiler çıkar
Geçen Pazar gezmek için gittim ve menderek güzel ve iç açıcı kefal tutan adamlar vardı tabi liman içinde değil mendereğin üstünde yasak değil ve herkes gidiyor balık olarak sadece kefal gördüm ama yakında levrek içn güzel bi mekan olabilir
çıkar cıkmasınada bende araç yok nasıl gidicem sen beni götürürsen ben at çek yaparım 5 saat sabaha kadar farketmez
Eğer balıkçı teknelerine önlem alırlarsa levrek yapacaktır. Hatta yapmaktadır. Şu an için ne olacağı belli değil. Bitsinde bir de öyle görelim..
sen levrek yapmaz diyorsun abi ama zaten Sarısu mevkisi küçük çaltıcak bütük çaltıcak buralarda çok güzel levrekler yakaladım ki orada da levrek yapar emin ol Bu arada Baracüda çok olur onada eminim )
Kardeşim emin ol ilk fırsatta oraya gidicem ve yine emin ol o zaman mutlaka sana haber vericem:thumb: Kesinlikle...Beklemek çok zormuş yahu Zaten baracuda olsun ben onunla da avunurumyahu
Ben daha dün oradaydım yağmurdan hemen sonra gittim, akşam olurken her yer teknelerle doldu ve ağ atmadıkları tek bir nokta kalmadı mendireklerin etrafları boşluk kalmayacak şekilde ağlarla doldu taştı kıyıya kadar yaklaşanlar oldu biz de oltaları toplayıp döndük tek bir vuruş alamadan...
HAYAL kuruyoruz artık balığı avlamak için , adam direk ağı sermiş balıkmı cıkar orada, orkinos agin oldugu yere girmez levrek gelmez turna gelir ama az gelir , ee ne tutucam ben balonmu tutucam orada yapılsa ne olacak kacsınlarda ben meramda tutarım balığımı yeter bana
doğru bir levrekci sensin birader resim atda inanalım meralı olsun , okadar arkadaşım gidiyor bişi yk diyor sen kac senesınde levrek aldın sorma sahib sarısudan ?
Belki 3 Belki-4 sene önce babam ile gittiğimizde alırdk o zamanlar pek meraklı değil idim ama balığın cinsini falan bilirdim senin arkadaşların gece gitti mi ? gitti ise ne kullandı hangi yem attı yada sahte kullandı ? küçük çaltıcakta bu sene yakalayan abilerim var ki levrek bir gün 2 gün gidersin gelmez levreğin bile zamanı var.. bu arada kundu da bile deli ğibi levrek olmasına ragmen yemiyor sebebini bilen varmı yok varsada söylemiyor ama oralarda adımın Seyit olduğuna emin olduğum kadar levrek olduğunu yakalandıgını biliyorum hiç büyük limana girmemişin heralde abi... orada ki taka balıkçılarına sor he birde tek levrekçi sensin demişssin abi ama buğune kadar levrek raporuda açmamışsın...
Daha önce de gitmiştim aynı sorun olunca saat 19.00 civarında başlayan avımızı 21.00 gibi sonlandırmak zorunda kalmıştık ve tam da balık vuruşları almaya başlamışken ve tabi yine hiç balık yakalayamadan...
He birde abi bak taa 3 at önce oranın temeli atılırken kadirLevrekPeşinde abimede sormuştum orası levrek yaparmı diye sen levrekçi demişin oda levrekçi bi abimiz ve resimdeki mesajı oku... ) http://imgur.com/tkNNYvD Kadir Abimizde mi benim atıp tutuğum gibi atıp tutuyor acaba ? yoksa gerçekği söylediğimizden mi oluyor olay anlamadım levrekçi kime sorarsan sor orada levrek olduğunu söyler zaten kadir abi olsa sana cvp verirdi ama heralde işler yoğun bu sıralar sezon açıldığı için girmiyor pek
herkeze rasgele arkadaşlar yeni liman çok sayıda balık olan bi yer balıgın barınma yeri yani limanın dibi kum oldugu için çipura ,mırmır, ısparoz ,kefal ve avcı balıklarbulunuyor arkdaşlar 09.08.2014 cumartesi günü balık tutmak ve limanın içine girmek tamamiyle kapatıldı liman içi neden kapatıldı balıkçıların balık oltalarını ve sonar makinalarını çalıyolarmış ve oyüzden kapatıldı, içeri girmeye kesinlikle çalışmayın çünki sahil güvenlik herzaman geziniyo ve oltaları topluyo üstünede ceza yazıyo gece felan girerizdiyede düşünmeyin gecede devriye geziyolar denemeyin yani ,ben limanın içinden çok sayıda kefal aldım MANKAFA dioruzbiz mankafa kefal aldım 45 cm lik 50cm lik kefaler aldım kapatıldıgı için artık kefal hayalerim suya düştü şimdi zargana mevsimi oldugu için limanın sagtarafındaki sahilden limanın kayalıklarına cıkarak zargana avlıyorum 1m zarganalar alıyorum , dipten ise çipura,karakuyruk,karagöz,ısparoz alıyorum sülünezlle bi haberim daha var yük limanın daki balıkçı tekneleri yenilimana taşındı yüklimanıda kapatılıyo balık avlamak yasak yani orayada giremeyecegiz yenilimana taşındıkları için orayıda pisletecekler tekneci arkadaşlarıma sesleniyorum denizlerimize çöp atmayalım limanlar neden kirleniyo teknecilerin pislikleri yüzünden yeniiman için üzülüyorum orayıda pisletmek için gidiyolar idk idk idk idk reeling reeling reeling reeling reeling reeling reeling reeling reeling reeling reeling reeling reeling hooked hooked :thumb: :target: :director:
Kardeşim son gelişme karşısında çok üzüldüğümü bilmeni istiyorum.Ne yazıkki yasal olarak liman içlerinde balık tutmak ağ atmak vs zaten yasak.Bazı şeyler ne yazıkki bazı yasal olmayan şeylerin üzerine kontrol amaçlı ceza amaçlı uygulanıyor bizim memlekette...Emin ol orda hırsızlık olmaya devam edecektir.Yesinler birbirlerini ete para vermesinler s... birbirlerini g... para vermesinler. biz nerde olsa olta atar balık tutarız.Boş ver üzülme.
Arkadaşlar daha önce acmış olduğum ALANYA-ANTALYA-KEMER başlığıdaki konu GAZİPAŞA-ALANYA-MANAVGAT-ANTALYA-KEMER-KUMLUCA-FİNİKE VE KAŞ olarak değiştirilmiş ve üst konu olmuştur. Böylelikle ilimiz ve çevresi ile ilgili balık avları paylaşım ve sorunlarımız ve benzeri her konu ile ilgili paylaşımlarımızın tek başlık altında toplanmasını hedefliyorum umarım başarılı oluruz... Saygılarımla...