başlıktada söylediğim gibi ben nere gideceğim 5 m uzunluğunda makinalı kamışım var (belki 7m biraz acamiyimde) antalyda otobus veya dolmuşla gideceğim bi yer lazım bide bu oltanın ucunu nasıl bişi takim yardımlaınız için şimdiden teşekür ediyorum forumda var bilgiler ama ben bu ayda gidebileceğim bi yer arıyoom hangi saatlerde gitmem gerektiğinide söylerseniz sevinirim
Kemer tarafında olimpos ve adrasan kıyılarına gidersen. Bundan 15 gün sonra başlamak kaydıyla çapariyle bolca kolyoz ve palamut tutabilirsin. Hatta sahte ile torik bile alabilirsin. Lakin kıyıdan zor tabi. Bir kayık bulabilirsen hele gece kolyoz çok fazla....
Antalya da kolyoz başlayalı yaklaşık 1 ay oldu, en bereketli dönemler biraz geride kaldı gibi, şöyle ki; 4 kişi 1 gecede 45kg balık aldık(evet limiti 5kg aşmışız maalesef). Palamut ise şuan bolca var, ama avlanmaması gerekicek kadar ufaklar bence.
mustafa kardeşim... karştırma sen kafanı şimdilik olimposla, kolyozla abilerinin dediği gibi.. bir malzemeciye git, oltanın ucuna yedeğini iste, yemini iste, nasıl takıldığını göstersinler sana. Sonra sahile inersin, konyaaltı olur, lara olur ( ya sabah erken ya da akşama doğru ama).oltanı atar beklersin... bu arada ne mi yaparsın? Çevrende balık tutan büyüklerini izlersin, ne yaparlar ne takar nasıl tutarlar... Ama bir de sitemizden hangi balığın ne kadar, nasıl, hangi boyda tutulduğunu araştırırsın.. Bir de küçük balıkları geri saldın mı, olay tamamdır...
balıkçıya git ilk baş acemiligini atmak için teke ( balık yemi ) al alırken irimi canlımı ona bak kazıklamaya çalışmasınlar pazarlık yap yok falan derse şurda şu kadara veriyorlar ben ordan almadım taa buraya geldim de :} 1 pakette boru kurdu al hazır olta ucu al 3 yada 4 igneli 8 numara parlak renk olsun 35 gramda kurşun al bin kundu dolmuşuna de adamada ben kopak çayının orda incem akşam üstüne dogru git kopak çayının orda inince çayın kenarından yol var denize kadar gider ordan devam et önüne en son kayalık bi yer gelcek denize dogru kayalardan devam et ortada bi yerde dur alttaki iki igneye boru kurdu tak üsteki 2 igneye teke kayaları arkana dogru alınca saat 10 yönüne at tamam buralarda alıştırma yap sonra bin dolmuşa 28 numara beldibinde in nerde ineceginide söyliyeyim son otel gibi bişey var onu geçince çamlıklar var deniz kenarı gözüküyo orda in su kanalı var orda insende olur oralarda dene boru kurduna gerek yok oralarda teke al sadece ve kurşunun gramajını 10 yada 20 gram yap takılma riski çok bin lara dolmuşuna antalya otel var orda in az ilerisinde boşluk var o boşluktan merdivenle aşagıya iniş var bul orayı in aşagıya merdivenden ilk iki basamak tan sonra saga bi giden patika var oırdan kayaların üstüne in sadece ekmek götür bir tane şamandıra al küçük aşagısına iki igneli olta bagla ekmekleri tak ucuna bir kulaç mesafe ver igneyle şamandıra arasına fazla ileri olmiyacak şekilde at genelde sokar tutarsın sokar kaya rengine benzer elinle elleme dikenlerine dikkat et ayagınla bas üstüne igneleri çıkar kefalde vardır orda ama küçükleri sal bak şimdiden anlaşalım onlar gelecegimiz olacak bizim tamam hadi sana rastgele
çoooooook teşekürler herkese benim bu aralar gidebileceğim en iyi yer konya altı sanırsam orda olta nasıl tutartım
Ekişiliye 5 yıldır gidiyorum ve iyi de balık alıyorum ama o dediğiniz ağırlıkta bir balık denk gelmedi.. bende mi şanssızlık acaba ve Ekişili gölü bir şahısa kiralandı, tadı tuzu kaçtı, yakalanan balığa kilo başına 15 lira, ayrıca giriş ücreti kişi başına 10 tl.. yıllardır tebliğie uygun gayet profesyonelce avımızı yapıp dönüyorduk.. şimdi durum ticari oldu.. güya avrupa gibi olacakmışız.. bizim daha 100 fırın ekmek yememiz gerek bunun için
yakala,fotola,öp,pansumanla,bırak,ADRENALİN Ben bu sene gittim yakalabırak yöntemiyle sonderece zevk alarak avladım,sahibi Recep ECER bey damızlık 7 ila 25 kilo arası balık salmışlar.Tavsiye ederim.Trans Nature Ekşili göleti yemeyi değil tutmayı sevenlere önemle uduyurulur.Saygılar.