Küçüktüm büyüdüm eskiden hayalim olan kefal şimdi bana yetmez oldu daha önce hiç at çek yöntemi yapmadım ve antalyada nerede barracuda çıkar ne zaman nerde çıkar bilmiyorum forumda dolaştım bununla ilgili bilgi bulamadım hangi marka rapala, kamış ve makina kullanmalıyım tecrübeli abiler yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum bu arada antalyada av arkadaşı abisi arıyorum eskiden 13 yaşındasın kucuksun sorumluluğunu alamam diye gelemiyordum şimdi askere gidecem bahanenız yok haa
)) suan barracuda cıkmaz eylül ekim kasım , nisan mayıs haziran temmuz agustosda cıkar . baharda yumurtlamaya gelirler . ozaman trofeler cok olur fena sekilde gördüğüm turnaları bende yakalayamadım. 75 80 cm vardı geldi sahtenın pesinden baktı baktı sahteye oynattıgım halde dalmadı gtti. 10 40 gram veya 10 30 gram atarlı bir spining kamıs ve ona itafen spinn makara gerekli, , bir kaçtanede sahte alırsan kırmızı kafa mavi siyah noktalı felan fıstık yeşili hologramlı yakalayabilirsin barracuda. bende senın gibiydim bir zamanlar hiç bir balıgı yakalamayı bilmiyordum kamıs tutmasını sallamasını rapala baglamasını grida sinagrit yakalasını , kalamar hiç bilmezdim ama zamanla kendimi eğittim . simdi bu söylediklerim zamanla denizde canlılar tükenmezse öğrenirsin ve yakalarsın her zaman en iyi hoca kendindir araştır dene öğren ben hep öyle yaptım sonunda biraz piştim ama hala öğrenecek cok seyim varda usta yok
Çok şükür rapala bağlamayı balığa başladığım ilk seneler buradaki abilerim öğretti olta atmayı üsküdar sahilinde masterını yaptım olayın üsküdar sahilinde avlanan abilerime selamlar sadece yer yem ve zaman bilgileri lazımdı onu da siz verdiniz sağolun genelde barracuda nin gözüktügu yerler kayalık derin yerler mi yoksa kumsal sığ yerler mi bu arada antalyadaysanız bir hafta sonu olta atmaya da gelmek isterim zira bütün olta takımlarını valize sığmadı için istanbulda bıraktım
kıyıdan aldım ben hep turnaları ama arada gördüklerim var , sans ya denk geliyor koca koca turnalar barracuda olmus ıskarmozlar irileşmiş . ama nafile olur ibocan hallederik bir ara zamanı gelsın gelırsın ısıklara ben sana ogretırım atmasını cekmesını :=) bende cok zaman harcadım yakalamak ıcın ama balıga kesın kes kendını gostermıyeceksın ve koyu renk gıyıceksın balıga gıderken seni görsün rapalanın arkasından gelırken gecmıs olsun gelmez bır daha o balık var o merada senı gordumu cok zor gelıyor atlıyor bir daaha..