herkese selam ,07.11.2012 Tarihli avımdır.av tarihinden önce bu yılın ilk denemelerini yapmıştım bir kaç gün meraya baktım ve etrafta hedef balıklarımdan gördüm ,bir gün öncede akşam mesai saatinnden sonra denemem olmuştu ,av meram çalıştığım otelin iskelesiydi balık bir gün önce takip etmiş fakat sahteyi almamıştı o gün uykum kaçtı ertesi gün içimden bir his alacağımı söyledi hazırlığımı yaptım ve yerimi aldım güneşin batmasıyla at-çek yapmaya başladım ,at-çek yapmaya başlamadan kalama ayarını kontrol edip istediğim hassas ayara getirdim önce su üstü sahteyi denedim ,daha sonra başka bir sahte olan max rap denedim fakat sonra hava biraz daha kararınca bir gün önce takip alan yo-zuri tabimaru yeşil sahteyi denemeye başladım ,yaklaşık 1 saat sonra beklediğim an bir anda geldi ,birden kargı ağırlaştı ve kalamanın muhteşem sesi , işte bir gün önce takip aldığım ıskarmoz tasmalandı ,heyecanla ,kalamyı biraz sertleştirip çekmeye başladım ,çok uzak mesafede değildi .yanımdaki arkadaşımı çağırdım hemen geldi,isklenin üzerine aldığımda arkadaşımın yardımıyla balığı tuttum arkadaşım tam zamanında tutmuştu çünkü balık yemden kurtulmuştu.hemen balığı, balık malzemelerini taşıdığım çantaya attım .burada şunu söylemek isterim forumdan okuduğum ve aldığım bilgilerin ve paylaşımların faydasının olduğunu belirtmek isterim herkese teşekkürler. sonuç , O ANI ANLATMAK MÜMKÜN DEĞİL , inanılmaz bir duygu ,darısı tüm balıkçıların başına. herkese rast gelsin . herşey gönlünüzce olsun. takım fotoğraflarda az çok görünüyor. sahte : yo zuri tabimaru yeşil makine :shimano catana kamış : okuma v system 2.70 10-40 misina :sufix örgü misina 0.22
tebrikler güzel av olmuş kullandığın örgü çok kalın değilmi bende bulanık suda örgü kullanıyorum lakin suyumuz ekseri berrak olduğu için..örgü çok sırıtıyor suda..bence en azından ucuna mono bağla derim..yada sadece mono kullan..
ben kışın 28 lik kullanıyorum..hatta 30lukda aldım bir tane onuda yedek makinaya saracağım..misina rengide önemli..suya uyumlu olsun..süper maxim in rengi gri...suya oldukca uyumlu..bazı misinalar sırıtıyor suda örgü gibi..
Silstar 1311 Absolute Vacuum System 0.25mm Beyaz 200mt Olta Misinası ,birisi bunu önermişti bende aldım,atçek için uygun mudur?
selam kadir usta ,teşekkür ederim önce ,darısı başınıza ,kalınlık olarak iyi fakat farkedilme suyun durumu için size hak verebilirim özeelikle sabah için farke ediliyor ama akşam için bir mahsuru yok .kalınlık hakkında ise çok ince olursa makinada karışıklık açısından sorun yaşayabilirm endişesiyle aldım fakat genel olarak akşamları gittiğim için memnunum diyebilirim.ama ön kısıma en azından fluro karbon iyi fikir deneyeceğim .önerin için çok teşekkürler.
denizde olmak ne güzel çok tebrik ederim benim yerime de tut turna ayrıca balığı hemen çantaya atmasaydın, biraz debelenseydi, eve hiç pulu kalmazdı dökülürdü kayaların üzerine
çok saolasın ,bi daha ki sefere sahilde olursam aklımda olur . isklenin üzerindeydim ,iskelenin etrafı açık , çok geniş değil balığı kaçırabilirdim..