Antalya'dan selamlar

Konu, 'Tanışalım' kısmında aristor tarafından paylaşıldı.

1. aristor

aristor Hüseyin Yıldırım

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Alba Star Millenium 60
    Merhaba arkadaşlar,

Aranıza Antalya'dan katılıyorum. Antalya'ya geleli 1 seneye yaklaştı ve balık avına büyük bir ilgim var.

Bunun için malzemeleri aldım.

1- Alba star millenium 60 makibe
    2- Alba star 3,5 mt. kamış
    3- DAM 300 mt. 0,40 mm misine

Ama iğne seçimi için sizlerin tecrübesinden yararlanmak istiyorum. Evim Lara'daki falezlere çok yakın ve oradan devamlı insanlar balık tutuyor. Hafta sonları ise denize açılacağız.

Denize açılırken yanımda tecrübeli balıkçılar olacak ama falezlerden avlanırken kurşun, iğne, fırfır gibi şeyleri nasıl seçmeliyim?

2. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Hüseyin merhaba, öncelikle aramıza hoşgeldin.
    Falezlerde yukarıdan mı atacaksın, aşağı inecek misin, önce bunu bilmek lazım.
    Bunu söylersen yardımcı olmaya çalışırım.
    Bu arada 19 Haziranda ben de iki haftalığına Antalya'ya geliyorum, benim evimde Lara'da, orada görüşebiliriz. Hoşçakal.

3. aristor

aristor Hüseyin Yıldırım

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Alba Star Millenium 60
    Yukarıdan atıcam hocam... aşağılara inmek pek gözüm yemiyor.. evimde beyaz dünyanın karşısında... o yerlerde tutucam... oradan ne çıkar, ne kullanmalıyım hiç bilmiyorum...

özelden iletişim bilgilerimi gönderiyorum.. sizinle ava çıkmaktan onur duyarım :)

4. LapinCash

LapinCash

Sitemize hoşgeldiniz.Lara'ya gittim çok hoş biryer bende balık tutanları görmüştüm.

5. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Yukarıdan atacaksan klasik üçlü dip takımı kullanacaksın, 6-7 numara beyaz düz iğne, 30-35 gr kurşun ile ileri atacağın yerlerde var, direk aşağı indireceğin yerlerde.
    Yem olarak boru kurdu, yanıç veya sülünez kullanabilirsin.
    Yemi nereden alacağım dersen, Beyaz Dünyanın önünden Lara'ya doğru 100-150 metre ileride solda Falez Balıkçılık var, dükkan sahibi Sefer benim has dostumdur. İstanbul'dan Hakan'ın selamı var diyeceksin, sana takımın da yeminde iyisini verir.Otur çayını iç tanış sohpeti güzeldir. Ben gelince zaten tanıştırırım, bu arada falezlerden aşağı inmeden pek iyi avlar bu mevsimde zor.
    Ne çıkara gelince mevsim itibarı ile belki grida denk gelebilir, ancak sargoz, sokar ve zargana bolca olmalı, oranın tam azman zargana zamanı şimdi.

Rastgele

Son düzenleme: 4 Haziran 2010
  6. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Hüseyin selamlar dostum. Öncelikle Hakan abinin tavsiyelerini harfiyen dinlemeni tavsiye ederim. Zira konuyu okurken bende cevap olarak için aynı şeyleri düşündüm. Fazlezlerde yukarıdan atamak için bazı belli başlı bölgeler var, bunları sana belirteyim p.m. den. Zira bazı bölgeler seni cidden oltacılıktan soğutabilir:) İhtiyaç konusunda da sana en yakın yer "Falez Balıkçılık" bölgenin en fazla çeşit ve en uygun fiyat veren dükkanı ve tabi yine en eskisi. Şaşma derim burdan. Fazlezlerden aşağı ineceksende şelanenin aktığı bölgeyi dene ilk olrak. Burası lara bölgesinin okulu gibi bir yer, ekipmanın varsa her türlü balığı yakalama şansın var:)

7. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    aramıza hoş geldiniz.

8. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Hoşgeldiniz.Antalya da rastgele diyelim..:)

9. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Merhaba arkadaşlar,
    Benim ismim Barbaros Küpcü.Yazın Balıkesir'in Altınova beldesinde,kışında Antalya'da avlanıyorum.10-11 yıldır amatör balıkçılık yapıyorum.Geçen Aralık ayına kadar sadece Altınova'da avlanmıştım,;fakat kardeşimin öğretmenlik ataması sebebiyle Antalya'ya geldik.33 yaşında Ankara doğumluyum. Hobilerim her zaman yeni birşeyler öğrenip tatbik etmek ve amatör ruhu ile olta malzemesi satın alıp blığa gitmek.Gerçi maksadım balık değil.Hiç bir kaydadeğer balık tutamayıp sabaha kadar avlandığım çok oluyor.İmzamdaki şiir bana ait değil.Amatör balıkçılıkta ustalığın sonu olmadığını forumdan okuduğum için böyle bir imza seçtim.

10. aristor

aristor Hüseyin Yıldırım

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    Alba Star Millenium 60
    @hakan kılıçkeser: verdiğin bilgiler için teşekkür ederim... soldan sağdan devamlı bilgi topluyorum... güzel olacağına inanıyorum...

@sven: pm ni aldım ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.. oralara mutluka uğrayacam...

aranıza katılmaktan mutluluk duyuyorum... her ne kadar balık yemeyi sevmesemde balık avlamak güzel... bu duruma en çok karşı komşum seviniyor tam bir balık hastası :)

11. Sven

Sven Ali Yiğit Özkan

En İyi Avı:
    5710gr Levrek(ve hala canlı)
    Dostum sana tavsiye ettiğim yerlerde olmaz lakin fırsatın oldumu yakala-bırak yap en azından 1 kere. Balık ne kadar büyük olursa olsun bir kare resim al ve onu suya nazikçe iade et. Bu duyguyu hissetmeni çok isterim. Kudreti ve büyüklük duygusunu gerçektende çok yoğun yaşatıyor:)

12. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Bir Kayıp Daha :)