ANTALYADAN SELAMLAR

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında can akgün tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Yazın biran evvel gelip planladığım ege ve akdeniz tatilimi yapmayı hasretle bekliyordum.Zaman gelip çatmıştı bile.15.06.2012 gecesi ailece yola koyulup sabahında kahvaltıyı ege sahilinde yaptık.İlk durak kuşadası güzelçamlıdaki yazlığımızdı.Benim aklımdan biran evvel evdeki eksikleri tamamlayıp cumartesi sabahı erkenden tekneyle açılıp mercanlara merhaba demekti.Cuma günü tüm alışverişleri eksiksiz ve kusursuz yerine getirdiysemde akşama doğru kaptanla yaptığım konuşmadan sonra moralim bozuldu cyr Kaptan yeterli katılımın olmadığını ve turun iptal olduğunu söyleyince resmen yıkıldım.Aylardır yaptığım plan suya düşmüştü.

Cumartesi günü kumdan kurt ve midye çıkartıp akşama hazırlık yaparım diyordum kendi kendime.Deniz gün boyunca dalgalıydı.Kumu eşelememle arkadan gelen dalgalar kurtları ve midyeleri seçemeden süpürüyordu sahili.Kafaya koymuştum birkere bu akşam balık tutacam diye.Hiç üşenmeden 30km git 30km gel toplam 60km yapıp kuşadasından yem almaya gittim.Şanssızlık peşimi hiç bırakmıyor.Adamın elinde sadece mamun kalmış.Onlarda sıcaktan hoşaf halde resmen.Herneyse yemleri alıp direk eve vardım.Saat 19.30 suları hemen yemeğimi yeyip sahile attım kendimi.Allahtan evle deniz arası 100 metre ya var ya yok.

Klasik 3 iğneli dip takımına yemleri takarken biraz zorlandım.Mamunlar resmen çöp olmuşlar.Aldığımda oynayan üç-beş taneside ölmüş.Yemleri zar zor takıp suyla buluşturdum oltayı.Deniz hala kabarık o yüzden kullandığım ip misine bile hassas değildi.Sonuç olarak sadece 6 adet 15-16cm civarı mırmır yakaladım.Tabiki hepsi suya iade .Dalgaların devam etmesi dolayısı ile atçek yapayım dedim.Malesef yanımda sadece 7cm boyunda limon ve açık mavi gri tonlarda sarıkanat için kullandığım pelikan marka iki adet sahte vardı.Onlarlada biraz oyalanıp saat 23.30-24.00 sularında avı bitirdim.

Pazarı pazartesiye bağlayan gece yola koyulup sabahına antalyaya vardık.Sabah erkenden vardığımız için kahvaltımızı otelde yaptık.Allahtan şansımıza oda erken boşaldığı için saat 11.00 de odamızdaydık.İlk işim internete girip yem için havale yapmak oldu.Telefonlada arayıp hesaplarına havale yaptığı bildirdim ve otelin adresini verdim.Normalde ertesi gün elimize geçen yem malesef perşembe günü yani bugün 12.00 sularında geldi.
    Bu son sipariş verişim olacak bu firmaya .İstanbuldanda sipariş verdiğimde yine karın ağrısı çektirmişti bana:mad: Boru kurtlarını direk alıp buzdolabına attım ve akşamı beklemeye başladım.Saat 21.00 sularında otelin iskelesinden avlanmaya başladım.Yanıma otelin güvenlik görevlisi geldi.Ben buradan balık tutmak yasak falan diyeceğini umarken beyefendi neyle avlanıyorsun falan deyince rahatladım.Kendiside balıkavı hastasıymış.Ayak üstü sohpet falan derken oltama ufak ufak mırmırlar takılıyordu.Avuç içi kadar balıklar.Bolca mırmır yakalayıp salıyordum.Misine ip olduğundan vuruşları adamı mest ediyordu.Herneyse güvenlik görevlisinin Lokum balığı dediği balıklardan bayağı tuttum ve suya iade ettim.Zaten büyük balıkta gelsede yiyemeyeceğimden salacaktım.Görevli bu Lokum balıklarının çok lezzetli olduğunu ve en büyüklerinin yakaladığım kadar olacağını söyledi.Saat 22.17de o beklediğim büyük vuruş geldi.Ama ne vuruş kalama ayarını olası büyük balık için gevşek tutuyordum.Makinenin cırlama sesi hala kulağımda ne güzel ses o öyle:D Kalamayı biraz sıkmamla olta boşaldı sandım.Meğerse balık bana doğru dönmüş.Boşluğu alınca tekrar balığın asılışını hissetmeye başladım.Hava karanlık olduğundan balığın minakop olduğunu ancak iskeleye alınca gördüm.Yüzümde güller açıyordu artık:D :D
    Balığı otelin güvenlik görevlisi amasralı olan arkadaşa hediye ettim.Saat 00.30'a kadar ava devam ettim.Ama ufak balıklardan gözümü açamadım malesef ve odamın yolunu tutup sevincimi sizlerle paylaşmak istedim.İyikide öyle yapmışım şu an dışarıda acayip bir rüzgar ve yağmur var.

Bunlar oltamı hiç rahat bırakmayan ufaklıklar:)

Bu cinsini bilmediğim sözüm ona LOKUMLAR:D :D :D

Buda LOKUMUN alttan çekilmiş resmi belki fikir verir diye çektim

Ve gecenin yıldızı:D :D :D
    Yanımda metre olmadığı için fikir versin diye sigara paketi koydum idk

Eksik pullar bende en yakın zamanda postalayacam:eek: hihi

2. frmerk

frmerk ERKAN

Favori Kamış:
    speedjig
    Favori Makine:
    Remixon jigmaster
    En İyi Avı:
    10 kg Orkinoz
    Antalyamıza hoşgeldiniz büyük ihtimal kundu bölgesindesiniz iyi avlar .

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, bir takım yemsel problemlere rağmen güzel bir minekop almışsın.
    Mırmırlar gerçekten çok ufak. Yemleri tarumar etmişlerdir. :)
    Lokum balığı ben hiç yakalamadım, şekil olarak ta pek sıcak gelmedi.

Minekopu hediye edince otelin güvenlik görevlisinin yüzünü görmek isterdim. :)
    Tatil gibisi yok, rastgelsin...:)

4. Elvis

Elvis Suat

Tebrikler,güzel bir av anlatımı,bizde sizinle beraber yaşadık.At-çek ekipmanı daha doğru olsa idi belki başka şeylerde yakalama şansınız olabilirdi...

5. sniper07

sniper07 KAMİL

En İyi Avı:
    ÇUPRA 2 kilo
    antalyaya hoş geldiniz güzel av olmuş.. minekop çok iyi...

6. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    can abi tebrikler gerçektende güzel bir minekop yerel adıyla karakulak yakalamışsın :)
    bu arada o lokum dedikleri balık lokum balığı değil abi, kızıl deniz üzerinden gelen sivriburun gümüş balığı banada birtane denk gelmişti :)
    ufak mırmırlar ve sivriburun gümüşler rahat bırakmamış seni :) ama bu kadar bol olmasıda sevindirici bir haber olarak geldi bana, en azından balon istilası yaşamamışsın :)

7. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    Lokum gibi :)

Öncelikle iyi tatiller dilerim.. Balığı otelin Alacarte restaurantına verseniz sizin için pişirirlerdi :)
    Balıklara gelince mırmırın büyüklerini sağ olsun ağ atan kendini bilmezler topluyorlar.. Ancak o lokum balığı dediğiniz balık lezzetli çıtır çıtır bir balıktır kızıldenizden geldiği doğrudur ama ana vatanı japonyadır.. Japonların sevdiği bir balık türüdür.. Geçen yıl 2 kişi 8 kg kadar tutmuştuk.. Kızartması gerçekten güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.. :rolleyes:

8. Tebrikler Can. Dahasına rastgelesin.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Can sonunda beklenen haberleri aldık. Gol yok demiştin ancak golü atmışsın, bizim eşkinaların amcaoğlu minekop gerçekten çok güzel. Ben olsam bunu hediye etmez mutlaka bir yolunu bulup kendim yerdim :) Arkadaş Amasralı ise minekopa Kötekbalığı demiştir heralde, çünkü Karadenizliler bu adı kullanır. Akdeniz'de ise Karakulak derler.

Diğer balığa gelince Lokum balığı, Zurna balığı veya Kertenkele balığı isimleri ile bilinen tür (Saurida undosquamis) buna benzer ancak başka bir türdür. Yani arkadaş karıştırmış bunları. Yakalanan balık Seçkin'in de belirttiği gibi Akdeniz'de bulunan Sivriburun Gümüş balığı (Sillago sihama).

Umarım Akdeniz'de başka balıklar da oltanı ziyaret eder. Ben de bugün izne çıkıyorum, İstanbul'da olacağım. Tabii planlar arasında bol bol balığa çıkmak var:) Gelecek hafta birlikte avlanabilmek dileğiyle...

10. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Can bu ne güzel bir anlatım böyle, okurken yaşadım adeta :) tebrik ederim herşeye rağmen çok keyifli zaman geçirdiğin belli oluyor :clap2:
    İyi tatiller..

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Turne iyi gidiyor demek ki :) aslinda ufakliklarla canli birakma da yapilabilir. Belli mi olur belki kuzu belki levrek

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sivriburun istavriti bilmem ama mırmırdan bırakma randımanlı olmaz Roy.
    Sanırım yer kumluk. Tehlike anında mırmır kumun içine girebiliyor. (Görünmez oluyor)

Diğer balığı bilmiyorum, denenebilirdi belki.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hee su gümüsvari japonish delight için demistim :)

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Anlaşıldı. :laughing: :laughing: :laughing:

15. fishingpasion

fishingpasion izzet özgür

Favori Kamış:
    okuma vsystem 2.70 10-40
    güzel av tebrikler.. evet bu balığa bu bölgede lokum diyorlar ,lokumdan başka amerikan kefali ,akdeniz hamsi si de diyorlar ama halk içinde lokum deniyor.bazen bizimde aldığımız oluyor tat olarak lezzetli olduğunu söyleyebilirim kılçık yok ve tadı gerçekten de hafiften tatlımsı .

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Öncelikle kutlarım Can kardeşim, Açık sulara yelken açmışsın.:thumb: :thumb:

Yalnız şunu unutma ki, kürkçü dükkanına döndüğünde, orada eskiden aldığın zevki alamayacaksın ve her fırsatta Ege, Akdeniz yapacaksın.:p :p Dediydin dersin.:p :p

Yaptığın avda inan ki işin en zevkli kısmını yakalamış ve yaşamışsın. Makinanın o cırrrrrrcırrrrrrrrrcırrrrrrrrrrrrr sesi. İşte bu ses dünyalara bedel benim için. O zaman ki kalp atışlarını düşün hele, sanki yerinden çıkacakmış gibi.hooked hooked

Ve işin en önemli kısımlarından biri de, balığın sana doğru gelişinde ki misina boşluğu. Bunuda öğrendiğine göre, seni okyanus paklar be Can kardeşim.:p hihi

Her şeyi gönlünce yaşaman dileklerimle.

17. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Erkan bey hoşbuluk.Balığı serik tarafında belek ileribaşı mevkii Cornelia otelin iskelesinden yakaladım.

18. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Volkancım teşekkürler.
    Güvenlikçi arkadaş bana bey efendi balığın resmini çekebilirmiyim diye sordu önce bende al senin olsun evde pişirip yersin deyince çok sevindi.Daha sonra bana iskeleye kadar çay kahve servisi yaptı sağolsun.Resimde kahvenin yanındaki bardak su görünüyor.:D

19. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Suat bey haklısınız en azından levrek için birkaç sahte alsaydım yanıma muhakkak daha güzel olacaktı.Şimdi bile dışarıda acayip rüzgar ve hafif yağmur atıştırıyor.Tam levrek için uygun bir hava .
    Teşekkür ederim.

20. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Kamil bey hoş bulduk.Ayrıca çok teşekkür ederim.