arkadaşlar abiler selam; bu hafta sonu bir haftalığına antalya/sideye tatile gidiyorum. o taraflarda ne tür balıklar çıkar, zıpkınla dalabileceğim yerler ve yem satan dükkanlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
zıpkın işini bilmem ama antalya merkezden taze yem temin edebilirsin belki sidede de vardır. oltayla bi tekne ayarlarsan iş yapar
Merhaba Barış Bey ; Öncelikle iyi tatiller dilerim. Side' de kıyıdan zıpkın avcılığı yapabileceğiniz bir yer yok maalesef. Ancak Manavgat' tan Alanya tarafına 15 km. kadar gittikten sonra Kızılot Beldesinin kıyıları zıpkın avcılığı için uygun. Kıyılar kayalıktır hep. Her türlü balık çıkar. Sinarit, Sargoz , Kefal , Akya vb... Ayrıca Tekne ile avlanmak isterseniz Side limanından tekne ayarlayabilirsiniz. Tekne ile hemen Side'nin yakınlarında kayalık bir bölge var orda avlanabilirsiniz. Ayrıca Titreyengöl karşısında 50,60 metre derinlikte avlanırsanız iyi mercan çıkıyor. Yem konusuna gelince burada maalesef yem satan bir yer yok. Balıkçılar kendi yemini temin ediyor. Buralar da genelde tavuk göğsü ve teke kullanılır. Tekeyi de herkes sulama kanallarından kendi imkanları ile çıkarıyor. Size tekrar iyi tatiller diliyorum. Rasgele
gunaydın herkese hayırlı gunler osman abi allah kısmet ederse cumartesi gunu manavgatdayım bır haftalıgına abım orada yasıyor bende 6 sene kadar yasadım abım evlendı orda kaldı eyer sende ıstersen gorusuruz abi senınle balık organısazyonu yaparız bu tatil bolca cupra tutmak istiyom tutabilirsek levrekde tabi inşallah kismet olur neyse eyer okey dersen cevap yazarsın abi
onları biliyom abicim kefal, sokar, sarpa onalr gani de ben yinede bi şansımı denim diyorum. artık kısmetımızde ne varsa o gelsin razıyız abi
Merhaba Gökhan kardeş ; Namık Üstadın söylediği gibi balık çeşitliliği açısından pek kısırdır buralar. Ancak balık her zaman nasip işidir. Ne olacağı hiç belli olmaz. Bol çupra yakalamak istiyorum demişsin ama burada onu bulamayacağını garanti ederim her ne kadar yukarıdaki sözlerime tezat oluştursada. Çünkü ben daha burda ne çupra yakaladım ne de yakalayanı gördüm ve duydum. Ancak karamsar olmaya da gerek yok . Çupra yoksa mercan var. Senle balığa elbette çıkmak isterim. Ancak malum şu sıralar turizm sezonu çok yoğun ve işten başımı kaldıramıyorum. Ama her şey nasip. Geldiğinde ara görüşelim duruma göre bakarız.
GUNAYDIN HERKESE evet osman dedıgın gıbı turızm yogunsundur sen ama cupra konusuna gelınce ben bı kere cupra yakalamısdım bıde gecen ay bırader istanbula gelmişdi onunla konusdum oda yine kızılot tarafında bıyere gıdıyor orda bı tane cupra yakaladıgını soylemişdi tabi siz daha iyi bilirsiniz yinede bir oltamı cupra için denıcem inşallah olur pazartesi manavgatdayım allah kısmet ederse özledim ırmagını suyunu havasını
osman abi kusuruma bakma bundan önceki mesajda osman dıye hitap etmişim onun için senden ozur dilerim abicim
noyan abi mesajını aldım ama bişey sormak istiyorum lidaki nasıl bi balık hiç gormedımde forumada baktım lidaki ile ilgili bi bilgi yok merak ettim malüm cupra için yengec atıcam lidaki gelirse yabancısı olmıyalım yardımcı olursan sevinirim abi şimdiden saol
muhittin abi sana teskkürederim yardımın için ikinci mesajı gonderdıgım için herhalde duzeltmeye gerek kalmamışdır
Çupranın ufağına lidaki deniyor, oralarda mentik mi mendirek mi öyle garip bir isim veriyorlar Güneş tam batarken %90 yakalarsın.
sokara dikkat baba side ve antalyadaki bütün kıyılarımızda sokar mevcut hemde bolca aman dikkat birde hedreneke denilen nalet var aman dikkat hastanede bulursun kendini