Değerli arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum. Kısaca balık avı merakımdan bahsedeyim. Antalya'da ikamet etmekte ve havalimanında çalışmaktayım.yaklaşık bir hafta önce,arkadaşla 2 makara misine ile falezlere çıkarak avlanmaya çalıştık,2 saatlik keyfi,at-çek lerimizden sonra işaret parmağı kadar bir balık (sanırım kuzu)çektikerek sonlandırdık. Antalya bölgesinde falezlerde (adonis otel civarı-falezlerin üstünden)balık tutmanın daha doğrusu tutmaya çalışmanın zorluğunu anlamış oldum.yaklaşık 6-7 set ucu sıkıştıkları kayaların arasında bıraktım.bu kadar çok kayalık olduğunu bilmiyordum.10-30 gr arası ağırlıklarla fazla da uzağa atamadık.Birazda rüzgarın etkisiyle doğal olarak eliboş dündük. Ardından bu sevda benimde içime düştü,gittim kıyı için olta aldım.10/15 adet ağırlık,15 adet 9 numara sinek uç seti,suni yem aldım.sırt çantamı donattım,yeleğinden,çakısına,yan keskisinden,eldivenine kadar bir hevesle hazırlandım.ardından yalnız tekrar gittim,fakat kötü hava şartlarından 2 saat gibi bir süre kalabildim.Tabi eli boş döndüm. Sonuç itibariyle psikolojik ve lojistik olarak hazır olmama rağmen hava şartlarından ve acemiliğimden dolayı bir ayağım geri gidiyor.Fakat bu sevda içime düştü,her ne olursa olsun o zevki asla bırakmayacağım.izin günlerimde artık sırtımda çantam deniz kenarındayım. Forumda siz değerli arkadaşların onlarca yazılarını okudum,o kadar çok şey öğrendim ki,emeği geçen ve paylaşımlarda bulunan tüm arkadaşlara minnettarım.Çok sağolun. Bu başlığı açmamın esas amacı Antalya'da yaşayan balıkçı dostlarla tanışmak ve engin tecrubelerinden yararlanmak. Antalya'da kıyıdan nasıl avlanmayı tercih edersiniz?Önerebileceğiniz teknikler yada yollar var mı? Ne tür Balıklar iğnelerimize takılabilir?Mevsimsel olarak antalya bölgesinde ki balıkların envanterleri hakkında fikir sahibi olanımız var mı? Sürç-i lisan ettiysek affola.Hepinize iyi paylaşımlar... Not:acemiliğimi atarda oltama bişeyler takarsam mutlaka sizlerle resimlerini ve anılarını paylaşacağım. Sevgiler...
kaştan selam koray birgün yolun düşerse kaşa kıyıdan ve tekneden bol bol avlanma imkanı buluruz..geleceğin yer av malzemesi satan çobanoğlu.beni sorarsan o sana tarif edecektir. ayrıca en iyi avın hangisi lafına çok güldüm.allah bir ömür boyu mutlu etsin.
İçinize düşen sevdayı umarım bir ömür boyu taşırsınız,Sağlığınıza sağlık, Ömrünüze ömür katacağından hiç şüpheniz olmasın,Bu sevdayla ilgili merak ettiğiniz herşeyi kısa sürede öğreneceğiniz o kadar çok kaynak var ki sadece bu site size yetebilir,Sabretmeyi öğrenecek,sadece oltanızın ucuna odaklanacaksınız ve inanın çok ama çok mutlu olacaksınız.Sevgiyle kalın,Rasgele
Koray Selamlar, Bu aralar Antalyada minekop ve levrek avlayabilirsin kiyidan. Takim tarifleri ve kullanacagin yemlerle ilgili butun bilgiler forumda mevcut, kisa bir arastirma ile ulasabilirsin. Takildigin yerlerde de yardimci oluruz muhakkak. Zaten baslangici yapmissin pes etme, sabir en onemli istir balikcilikta sabreden mutlaka muradina erer. Sende sabret, uygula, sor, paylas ve ogren. Sadece toride degil pratikte denemeler yap. Zamanla avlandigin bolgeyi taniyacak ve hava sartlari ne olursa olsun hangi baligin pesine dusmen gerektigini anlayacaksin.
kıyı avcılığında,kayalık bölgelerde iğne veya takımın takılmasının önüne nasıl geçebiliriz? 10 atıştan 5 inde takımı sular altında bırakıyorum..
falezlerin üstünden ilk kaydadeğer balığım ustaların yanında lafı bile olmaz ama paylaşmak istedim..sonunda gelmeye başladı..(yem olarak karides denedim) sargoz bu değil mi?
Kostekleri dibe cok yakin gelecek sekilde bagliyorsan takilir. Eger cok kayalik bolgede avlaniyorsan, kostekleri biraz yukarida tutmanda fayda var. Haddinden cok agir kursunlarda kullanmamani tavsiye ederim, ornek 50gr iskandille istedigin mesafeye erisebiliyorsan, 100gr ve daha fazlasini kullanmaya gerek yok. Ne kadar agir kursun, cekerken okadar dipten gelir ve kayalik bir bolgede oltayi cekerken takilmasi muhtemeldir. Bununda tek cozumu oltayi kiya cekmeden once kamisi eline aldiktan sonra, ucu asagi bakacak sekilde duz tutup hizli bir sekilde yukari dogru kendine cekmelisin, boylece iskandil herhangi bir kayaya takilmadan su icinde havalanmis olur ve makina kolunu durmadan hizlica cevirirsin taktirmadan kiyiya alirsin oltani. Bu arada yakaladigin balik karagoz (Diplodus vulgaris). Demek ki cabalarin sonuc vermeye basladi Koray
Karagozun oldugu yerde sargozda vardir, sivriburun karagozde vardir. Sivriburun karagoz: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21864 Sargoz: http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21857
bilgilendirme için tşk ederim, kıyıdan ileri atmak zarardan başka bişey getirmedi,dediğin gibi kayalık zemin çekerken ister istemez takılıyor. üstünde bulunduğum kayaların dipleri oldukça derin,ordan avlanıyorum artık...Bu gün siyah bol yüzgeçli ürkütücü bi balık tuttum onu da ufak olduğu için (birazda korktum) geri attım...Ardından akvaryum balığı gibi renkli bi kaç balık aldım...türleri nedir bilmiyorum.. 10-20 gr kullanıyorum artık...daha ağırları çok problem yapıyor... bu günün hasılatınıda sizle paylaşayım.. sizlerede rastgele...
Paylamın için saol tuttuğun balık gün balığı Thalassoma pavo ingilizce Ornate wrasse Eti lezzeli değildir ancak parlak ve canlı renk de olduğu için sinarit avında yem olarak kullanılabilir.
koray kardeşim biz bu akşam 8 de bir kaç arkadaş boğaçayının denize döküldüğü yerde olacağız beklerim buyur gel arkadaşlar deneyimlidir
Ramazan abi kaçırdım davetinizi,gerçi o saatte işteydim ama inşallah birdahaki sefere zevkle sizlerle olurum...saygılar. Nasıl geçti av abi bu arada?
Merhaba koray kardeşim. Ben nisan ayının 1 ,inden beri kemer göynükte olta attım fakat hiç bir şey tutamadım. Bende senin gibi eli boş dönenlerden biri oldum vebu durum avcılık kariyerime gölge düşürdü.İnşallah sen daha başarılı olursun ve yüzünde tebessüm oluşsun sevgi ve saygılarımla
iyi dileklerin için teşekkür ederim ismail abi; Abi boşluklar gölge düşürmesin...Belki iğne seçiminde bi problem vardır,takımlarda bi değişiklik yapsan bi işe yarar mı acaba.Canlı yem olarak bide karides denesen belki bi faydası olur. Tekrar iyi dileklerin için teşekür ederim abi.Rastgele...
falezlerden kıyı avı Bir Antayalı olarak 7,8 yaşımdan beri falezlerdan balık avlarım.Sağ olsun babam beni inemediğim yerlere sırtında taşırdı.Falezlerden av yapan arkadaşların takımlarını kayalara taktırdıklarını ve hangi balığı avlamak,hangi takımı kullanmak gibi sorunlar yaşadıklarını gördüm ve yaşadığım tecrübelerimi paylaşmak istedim.Kayalıklarda balık avlamak başlıbaşına bir sorun bir kere, falezlerden inmek ve çıkmak tehikeli, gece dahada sorundur.Arkadaşlardan bilmedikleri yerlere inmemelerini öneririm.Takımlara gelince ilk önce avlanacak hedef balık seçilmeli ona göre takım donatmalıyız.Ben genelde melanur(antalyalılar minanır der)avlarım,ayrıca sargoz,sokar,grida,kıyıdan at çek usulu levrek,turna gibi balıklar avlarım.Melanur için av tavsiyem kaba meltem havalarda önü derin ve köpük yapan kayalarda iyi kurutulmuş hayıt çubuğuyla avlamak.Bu yöntem epey tecrübe ve sabır gerektiriyor ama en çok sevdiğim ve ençok balık yakaladığım yöntem.Bunun için bir hayıt çubuğu veya mat siyaha boyamış ucu sert klavuzsuz teleskopik kamışlarda olabilir,misina 0.18 veya 0.20 iyi kalite olmalı,iğne 7veya8 no parlak çelik olmalı,yem yaneç dediğimiz küçük karidese benzer veya bulunursa ipek böceği kurdu en iyisidir.Her zaman dalga köpük yaptığı zaman yemi köpüğün içine atmalı ve balık alır almaz çekmeli eğer balık almazsa beklememeli oltayı denizden çekmeli ve iyi gizlenmelidir.Sargoz için genelde akşam üstü balığa çıkmalı ve ay karanlıkta olmalı.Takım teleskopik 5,6 metre kılavuzsuz kıyı kamışı 0.22,0.25 misina 6,7 no çelik veya galvaniz çift iğne bağlanmalı ve yaprak kurşun kullanılmalı kamışı önümüzdeki derinliğe göre dipten 1m yukarıda tutmalıyız yada 10,20gr ağırlık iki iğneli takım kurşun iğnelerden 50,60cm aşağıda küçük bir fırdöndü ile ince bir misina ile bağlanmalı köstek kısmı 0.25,0.28mm misina ve iğnelerden 1m kadar yukarı küçük bir köpük takılmalı bu şekilde takım dik durur ve iğneler taşa takılmaz,kurşun takılırsa asılıp koparmaktan başka çare yokyur ilk takımı çekerken kurşunu havalandırmalı ve hızlı sarmalıdır.Şimdilik bu kadar sonra diğer balıklar içinde yazarım inşaallah.Bu yazdıklarım tamamen çocukluğumdan beri babamdan gördüklerim ve kendi tecrübelerimdir,ayrıca bu konu bu kadarla da bitmez bir çok ince detay ve değişik tecrübelerde olabilir paylaşmak istedim.Herkeze iyi avlar sağliklı günler dilerim.
Koray hocam bende antalya merkezdeyim.Kıyıdan veya tekneden avlanıcak,yardım edebilecek üstadlar arıyorum.Çok tecrübeli olmasam da organizasyon yapabilirsek bende mutlaka gelirim.Saygılar